Bakırköy’de Perde PUK Hastaları İçin Açıldı

Kültür Sanat Yayın: 06 Haziran 2011 - Pazartesi - Güncelleme: 06.06.2011 21:51:41
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi, PKU Aile Derneği ve Ahali Sanat Atölyesi işbirliği ile toplumu bilinçlendirmek ve PKU Hastası çocukların ömür boyu sürdürmek zorunda oldukları diyetli yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla, 4 Haziran Cumartesi Günü, Yunus Emre Kültür Merkezi’nde            “ Zekâm Senin Elinde” isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ateş Ünalerzen’in, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcılarının, Meslek Odaları temsilcilerinin, değerli oyuncuların ve medya mensuplarının katılımları ile sahnelenen oyuna halk büyük ilgi gösterdi.

 

Açılış konuşmasını yapan, Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünalerzen “ doğumdan sonra bebeğin topuğundan alınan bir damla kan ile teşhis edilebilen ve ömür boyu diyet gerektiren bir hastalık olan PKU Hastalığı, özellikle okul çağındaki çocukların eğitim hayatlarını zorlaştırıyor, hasta çocuklar her şeyi yiyemiyor, yiyebildikleri besinleri ise sınırlı miktarlarda tüketebiliyorlar yani yiyemeden büyümek zorunda kalıyorlar “ dedi.  Çocukların, diyetleri ile ilgili yaşadıkları sıkıntılar ile birlikte toplumdaki bilinç düzeyi ile de mücadele etmek zorunda kaldıklarını belirten Ünalerzen, çocukların küçük omuzlarına yüklenen bu büyük yükün çocukların okuldan ve hayattan soğumasına sebep olduğunu, ailelerin ise çaresizliğinin artmasına sebep olduğunu belirtti. Tiyatroyu izlemeye gelen İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Ünalerzen, PKU Hastası, Çölyak Hastası ve diyabetli çocukların artık aç kalmak, evlerinden kendileri için özel üretilen yiyecekleri getirip yerken arkadaşlarından çekinmek istemediklerini, okul kantinlerinde satışına izin verilen yiyeceklerin çeşidinin artırılması ve diyetli çocuklar için de yiyecekler bulundurulması için gerekli çalışmaların başlatılmasını istediklerini belirtti. 

 

Ulusal PKU Haftası’nda sahnelenen ve halktan yoğun ilgi gören tiyatro, izlemeye gelen konuklar tarafından ayakta alkışlandı. Tiyatro, hastalık hakkında toplumsal bilinç düzeyini artırmak amacı ile önümüzdeki aylarda Türkiye’nin tüm bölgelerinde halk ile buluşacak.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.