Kitaplar Devletten, Defterler Sultangazi Belediyesi’nden

Eğitim Yayın: 07 Eylül 2011 - Çarşamba - Güncelleme: 07.09.2011 22:35:10
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Eğitim hizmetlerine öncelik veren Sultangazi Belediyesi, ilköğretim ve lisede eğitim gören tüm öğrencilere ücretsiz defter dağıtımı yapıyor. Eğitime destek çerçevesinde yapılan kampanya ile ilçede bulunan 90 bin öğrenciye çeşitli ebatlarda 540 bin defter dağıtılacak.  

 

Eğitim; ülkemizin geleceği olan, çocuklarımız ve gençlerimiz için vazgeçilmez öneme sahip

bir gereklilik, bir hak ve aynı zamanda anayasal bir zorunluluk. Şimdi, hep birlikte; çocuklarımızın kocaman yüreklerini hayata hazırlama zamanı.

 

Sultangazi Belediyesi yeni ders yılının heyecanını öğrencilerle birlikte paylaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim ve lisede okuyan öğrencilere ücretsiz kitap dağıtımını aralıksız sürdürüyor. Sultangazi Belediyesi de ilköğretim ve lisede okuyan tüm öğrencilerimize destek oluyor. Bu doğrultuda Sultangazi’de okuyan 90 bin öğrenciye çeşitli ebatlarda 540 bin defterin ücretsiz olarak dağıtımı yapılacak.

 

Eğitime desteğin öncelikli hizmetler arasına olduğunu ifade eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Eğitim yuvalarımızın fiziki kalitesini arttırmak, eğitim malzemelerinin eksikliklerini gidermek için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Sınıflarda öğrenci sayılarını 30’lara düşürmek için yeni okul binalarının temellerini attık ve atmaya devam edeceğiz. Öte yandan okullarımızın boya badana ihtiyaçlarını karşılarken,  Yavrularımızın, oyun alanları olan okul bahçelerini asfaltladık, ağaçlandırma çalışmalarını yaptık. Hijyen bir ortamda eğitim almalarını sağlamak için okul ve sınıflarınızı dezenfekte ettik. Tüm bu çalışmalar çocuklarımızı daha iyi ve daha güzel yarınlar hazırlamak için” dedi.

SULTANGAZİ’YE YENİ OKUL BİNALARI

Sultangazi Belediyesi’nin eğitime yönelik desteği yalnızca defter dağıtımıyla sınırlı değil. Sultangazi Belediyesi tarafından iki yıllık süreçte 15 okul arsası üretilerek Milli Eğitim Bakanlığı’na tahsis edildi.  Bu alanlara yapılan okullardan üçü geçtiğimiz yıl eğitime açılırken beş tanesinin de temeli atıldı.

Öte yandan tüm okullarımızın boya ve tadilat işlerinin yanı sıra okul bahçeleri de asfaltlanıyor. Yıl sonunda ise eğitim, spor ve kültür alanlarında başarılı olan öğrenciler ise yurtiçi ve yurtdışı gezilerle ödüllendiriliyor. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.