Küçükçekmece’de Sezon Gençler ve Ustalarla Açıldı

Kültür Sanat Yayın: 03 Ekim 2011 - Pazartesi - Güncelleme: 03.10.2011 02:40:15
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Konserde Küçükçekmece Belediyesi’nin kendi bünyesinde yetiştirdiği genç yetenekler, Burhan Öçal, Cengiz Özkan, Cüneyt Türel, Sabri Tuluğ Tırpan, Cihat Aşkın gibi usta müzisyenlerle aynı sahneyi paylaştı. İlginin yoğun olduğu galaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, başkan yardımcıları ve birçok misafir sanatçı katıldı.

KÜÇÜKÇEKMECE ARENA 2012’DE HİZMETE GİRECEK

Gala gecesinin sunuculuğunu ünlü tiyatrocu Kenan Işık yaptı. Gecenin açılış konuşmasını için sahneye çıkan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, yeni sezondaki kültür ve sanat faaliyetlerindeki yeniliklere dikkat çekti. İlçede 3 kültür merkezinin bulunduğunu söyleyen Yeniay, “ Bir kenti, kent yapan içerisindeki donanımlardır. Sosyal yaşam alanları, eğitimi, sağlığı, kültürü, sanatı, iş ve aşı bir arada olan yerler, çağdaş kentlerdir. Kentli de bundan istifade eden kişilerdir. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle İstanbul’da kültür ve sanat adına önemli donanımlara sahibiz. Cennet, Halkalı ve Sefaköy kültür ve sanat merkezleri ile bilgi evlerimiz kültür ve sanat altyapılarımızdır. Bununla da yetinmiyoruz. 2012 yılının Temmuz ayında Küçükçekmece Arena’yı hizmete sokacağız. İstanbul’daki büyük organizasyonların gösteri merkezi önümüzdeki yıldan itibaren Küçükçekmece Arena olacak” diye konuştu.

YENİ MÜZİSYENLER YETİŞTİRİCEĞİZ

Konuşmasında gençleri ustalarla bir araya getirmenin önemine vurgu yapan Başkan Aziz Yeniay, “Üstatlarla birlikte bir sezon açılışı gerçekleştirdik. Tüm bu çalışmalar bizlere, bir Türk insanına fırsat verildiğinde neleri başarabileceğini gösterme imkanı sunuyor. Bir piyanonun başında 6 yaşında bir çocuğu görmek, bizlere gurur veriyor. Bu çalışmalarımız doğrultusunda çok yakında yeni bir işbirliğine imza atacağız. İstanbul Teknik Üniversitesi ile yeni müzisyenlerin yetişeceği bir akademi kurma hazırlığındayız. Gençlerimiz burada müziğin her dalıyla ilgilenme fırsatı bulacak. Buradan mezun olan öğrencilerimiz ise istedikleri takdirde İTÜ konservatuarında eğitimlerine devam edecekler” dedi.

 

Kültür ve sanat altyapısında eğitim gören 32 bin öğrenci sayısının bu yıl 45 binlere çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Yeniay, Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler hedefine emin adımlarla yürüdüklerini belirtti. Yeni sezonda salonların sanatseverlerle dolup taşmasını umduğunu ifade eden Başkan Yeniay, sözlerini kültür ve sanat sezonunun herkese hayırlı olması temennisinde bulunarak noktaladı.

GENÇ YETENEKLER GÖZ DOLDURDU

Konuşmaların ardından ünlü piyanist Sabri Tuluğ Tırpan yönetiminde Burhan Öçal, Cengiz Özkan, Cihat Aşkın ve İstanbul Oda Orkestrası sahnedeki yerini aldı.  Programda Cihat Aşkın kemanıyla ve Cengiz Özkan’da sazıyla seyirciler duygusal anlar yaşattılar.

Küçükçekmece Belediyesi’nin yetiştiği küçük sanatçılardan 13 yaşındaki Eren Caneker gitarıyla kendi bestesi olan “Biz ne sevmeyi bilebildik” adlı parçayı seslendirdi. Sırasıyla Gökçe Akça(gitar) Hakkı Biçer(keman) ve Volkan Ocak (bağlama) seslendirdiği parçalarla seyircilerden büyük alkış aldılar.

Konser bitiminden sonra Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay usta ve genç sanatçılara birer çiçek vererek katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.