İşitme Engellilere Simultane’li Oyun

Kültür Sanat Yayın: 28 Ekim 2011 - Cuma - Güncelleme: 28.10.2011 05:36:11
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde geçtiğimiz akşam  sahnelenen Külhanbeyi Müzikali adlı oyunla beraber artık işitme engellilerde Bakırköy’de tiyatro keyfi sürebilecekler.

 

Türkiye’de bir ilki başlatmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ateş Ünalerzen,” 12 Mayıs 2011 akşamı yine Yunus Emre Kültür Merkezi’mizde yapılan İşitme Engelliler Duyarlılık Ödül Töreni’nde tiyatro oyunlarında da işitme engelli kardeşlerimiz için üst yazı uygulaması başlatacağımıza söz vermiştim. Bu akşam bunu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Artık işitme engelli kardeşlerimiz Bakırköy Belediye Tiyatroları’nın tüm oyunlarını üst yazılı takip edebilecekler. Sahnenin sağında ve solunda bulunan ekranlara oyuncuların konuşmaları yansıyor. Gerçi bu üst yazı sadece işitme engellilere yaramayacak ben de Yıldız Kenter Hocamla Müzikal’deki şarkı sözlerini bazı bölümlerini üst yazıdan takip ettim. Bu çalışmamızın tüm kamu ve özel tiyatrolara örnek olmasını diliyorum.”dedi.

Külhanbeyi Galası Yapıldı

Ayrıca, Ülkü Ayvaz’ın yazdığı, Kemal Başar’ın yönettiği “Külhanbeyi Müzikali” adlı oyunun galası Bakırköy Belediye Başkanı Hilmi Ateş Ünalerzen ve Bakırköy Belediye Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Müşfik Kenter’in ev sahipliğinde Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter Sahnesi’nde yapıldı.

İsmet Küntay Ödülleri Dağıtıldı

Öte yandan 36. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri de Külhanbeyi Müzikali’nden önce sahiplerini buldu. Bu yıl İsmet Küntay Tiyatro Ödüllerini almaya hak kazananlar:                                   En İyi Oyun Yazarı :Kadın Sığınağı oyunuyla Tuncer Cücenoğlu, En İyi Yönetmen Ödülü: Kadın Sığınağı oyunuyla Serpil Temur,En İyi Yapım Ödülü: İBB Şehir Tiyatroları yapımı Dünya’nın ortasında bir yer oyunu,En İyi Kadın Oyuncu: Dünya’nın Ortasında Bir Yer oyunuyla Esra Ronabar,En İyi Erkek Oyuncu: Pir Sultan Abdal oyunuyla Okday Korunan,En İyi Sahne Tasarımı: Dünya’nın Ortasında Bir Yer oyunuyla M. Nurallah Tuncer, En İyi Kostüm Ödülü: Candan Seda Balaban,En İyi Müzik Ödülü: Biri Hiçbiri ya da Hepsi oyunuyla Deniz Noyan,En İyi Işık Ödülü: Dünya’nın Ortasında Bir Yer oyunuyla M. Nurullah Tuncer,En İyi Dramaturg Ödülü: Tarık Günersel, İsmet Küntay Özendirme Ödülü: Fatih’te Son Tango oyunundaki rolüyle Sevi Orakoğlu, İsmet Küntay Juri Özel Ödülü: Bakırköy Belediye Tiyatroları oyunu Medeni Hali Kadın,İsmet Küntay Tiyatro Özel Ödülü: Birdy oyunuyla Atilla Şendil, İsmet Küntay Onur Ödülü: Yıldız Kenter.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.