Şahmaran Figürleri CKSM’de

Kültür Sanat Yayın: 30 Ekim 2012 - Salı - Güncelleme: 30.10.2012 02:04:28
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Anadolu’da halk sanatının başlıca figürlerinden biri olan ve efsanelere konu olmuş yılanların şahı Şahmaran’ın binbir hali bu sergide biraraya geldi. Günümüz çağdaş sanatçılarını, geçmişin cam altı sanatçılarıyla buluşturan serginin açılışını Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Belediye Başkanı Aziz Yeniay, sanatçılar ve sanatseverler birlikte yaptı.

 

HEM GÖZE, HEM KULAĞA …

Kuratörlüğünü Erkan Doğanay’ın yaptığı sergi paralelinde müzisyen Gökhan Tanacı’ya ait müzik dinletisi de katılımcılarla buluşturuldu.  Hem göze, hem kulağa, hem de hislere seslenen sergide, 30 sanatçının eserleri bulunuyor. Cam altı ve karışık teknikle hazırlanmış eserler arasında ise özellikle Şahmaran heykelleri dikkat çekiyor.

‘GEÇMİŞTEN İZLER TAŞIYOR’

Serginin geçmişle ilgili birtakım ipuçları taşıdığına dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “ Dünyadaki milletler, kendilerine bir geçmiş ve efsane oluşturmak adına yarış içerisindeler. Çocuklarımız, sanal kahramanları çok iyi tanıyor ancak geçmişimizden bihaber yetişiyorlar. Düş yada gerçek çok reel bir yaklaşım. Amacımız halkımızı kültür ve sanatla buluşturmaktır. Sergiyi gezen vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz, buradaki eserlerden esinlenip, yepyeni ufuklara yolculuk yapacaklar.” diyerek, sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk ise, kültüre ve sanata verdiği önemden dolayı Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a teşekkür ederek, bu tür faaliyetlerin yerel yönetimlere örnek oluşturması gerektiğini ifade etti.

 

Şahmaran figürlerinin başka kentlerde de işlenmesi gerektiğine dikkat çeken sanatçı Nevesel Aksoy ise, “ Dünyanın 26 ülkesinden Şahmaran figürlü eserleri bu sergide bir araya getirdiklerini belirterek, Şahmaran ile yolu kesişmiş veya ona ilgi duyan tüm sanatseverleri sergiye davet etti.

Sergi, 10 Aralık’a dek CKSM’de izlenebilir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.