İsmet Küntay Ödülleri Sahiplerini Buldu

Kültür Sanat Yayın: 19 Kasım 2012 - Pazartesi - Güncelleme: 19.11.2012 05:55:11
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Geleneksel olarak yapılan 37. İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri Bakırköy Belediye Tiyatroları Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter salonunda yapıldı.  Bakırköy Belediye Başkanı H. Ateş Ünalerzen , tiyatro sanatçıları ve Tiyatro severlerin katılımıyla gerçekleşen ödül töreni kokteyle son buldu.

Gecede İsmet Küntay Seçici Kurul’u Sanata ve Sanatçıya vermiş olduğu destekten ötürü Bakırköy Belediye Başkanı H. Ateş Ünalerzen’e bir teşekkür plaket verdi.onur ödülünü almak için sahneye çıkan Kadriye Kenter aldığı bu ödülün kendi için çok önemli olduğunu ve bundan sonra Bakırköy Belediye Tiyatrolarının Genel Sanat Yönetmeni olarak ömrü ve sağlığı devam ettikçe tiyatroya hizmet vereceğini ve desteklerinden ötürü Bakırköy Belediye Başkanına teşekkür etti. Ünalerzen yapmış olduğu konuşmada “bugüne kadar yapmış olduğumuz desteğin değerli tiyatro sanatçılarından değer görmesinden mutluluk duyuyorum. Destegimiz her zaman devam edecektir yakın bir zamanda Bakırköy’de bin 200 kişilik Opera ve Tiyatro salonunu hizmete açacağız” dedi.

Ödül Alan Sanatçılar

En İyi Oyun Yazarı Ödülü;Gönlümdeki Osman Hamdi Bey adlı oyunla, Gülsün Siren Kınal’aEn İyi Yönetmen Ödülü; Şark Dişçisi adlı oyunla Engin Alkan’aEn iyi Yapım Ödülü; Nasri Hoca ve Muhalif Eşeği adlı oyunla Ferhan Şensoy’aEn İyi Kadın Oyuncu Ödülü; Düğün adlı oyundaki “Ahsen” rolüyle Şebnem Sönmez’eEn İyi Erkek Oyuncu Ödülü; Azınlık adlı oyundaki rolüyle Levent Kırca’yaEn İyi Sahne Tasarımı Ödülü; Mıchelangelo adlı oyundaki sahne tasarımı ile Behlüldane Tor’aEn Giysi Tasarımı Ödülü; Gönlümdeki Osman Hamdi Bey adlı oyundaki kostüm tasarımı ile Feyza Zeybek’eEn İyi Müzik Ödülü; Şark Dişçisi adlı oyundaki müziğiyle Selim Atakan’aEn İyi Işık Ödülü; Toros canavarı adlı oyundaki ışık tasarımı ile Mustafa Türkoğlu’naEn İyi Dramaturg Ödülü; Sündüz Haşar’İsmet Küntay Özendirme Ödülü; Mıchelangelo” adlı oyunla Irmak Bahçeci’yeEn İyi Çocuk Oyunu Ödülü Sihirli Hediyeler adlı çocuk oyunu ile Ayşen İnci’ye

Jüri Özel Ödülü; Arkadaş Arıyorum adlı yapıma

İsmet Küntay Tiyatro Özel Ödülü; Sezuan’ın İyi İnsanı” adlı oyundaki “Shen-Te ve Shui-Ta” rolleri ile Zeynep Ekin Öner’e

İsmet Küntay Basın Özel Ödülü; Sahne” Dergisine

Onur Ödülü;Bakırköy Belediyesi Tiyatroları’nın Genel Sanat Yönetmeni, yakın zamanda kaybettiğimiz Türk Tiyatrosu’nun ustalarından Müşfik Kenter’e verilmiştir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.