Küçükçekmece”de Ustalar Bir araya Geldi

Kültür Sanat Yayın: 19 Kasım 2012 - Pazartesi - Güncelleme: 19.11.2012 06:03:17
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Neyzen Burcu Karadağ moderatörlüğünde düzenlenen ‘Usta Performanslar’ programına katılan usta isimler, müzik kariyerlerinden, aile yaşamlarına dek birçok konuda samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Türk müziğinin en önemli enstrümanlarından ney ve tamburun buluşmasında, Melihat Gülses’in söylediği şarkılar programa damga vurdu.

 ASGARİ MÜŞTEREKTE BİRLEŞMEK GEREKİYOR’

Müzik camiasında sanatla uğraşan evli çiftler arasında örnek teşkil eden Gülses çifti,  29 yıllık mutlu evliliklerinin sırrını şöyle açıkladı:

 

“ Meslektaş olmak bizim en büyük avantajımız. Çünkü bizden daha iyi bizi anlayan olamaz. Sanatçının günü, saati, mekanı belli olmaz. Bizim işimiz için birbirimizden ayrı kalmalarımız, birbirimizi özlememizi ve asgari müşterekte birleşmemizi sağladı. Sevgi, saygı, eğitim bir araya gelince ve de yaptığımız işin bilincinde de olunca mutluluğu yakalamamak mümkün değil.

SANATÇILARA DEĞER VERİLMİYOR’

Sanatçıların değer bulmadığı bir ülkede yaşıyoruz’ diyerek sitemkar konuşan çift, çocuklarının müzikle ilgilenmesinden yana olmadıklarını belirterek “ Kızımız Neva, zaten yetenekli olduğu için müziğe yöneldi. Oğlumuzun futbola eğilimi vardı. Malum, bu ülkede futbolcular, sanatçılardan daha fazla değer görüyor. Ancak o da şimdilerde müzikle ilgileniyor. Çünkü sanat içine doğdular.” diye konuştu.

KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ HIZLA YAYILIYOR’

Tambur sazındaki başarısı, yetiştirdiği öğrenciler ve besteleriyle tanınan Necip Gülses ise, İstanbul’da kültür ve sanat etkinliklerinin hızla yayıldığına dikkat çekerek, sanatçıların bu durumdan memnuniyetini ifade etti. Bu etkinliklerin dinlemesini bilen bir seyirci kitlesi oluşturduğunun altını çizen Gülses, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a kültüre ve sanata katkılarından dolayı teşekkür etti.

 AYAKTA ALKIŞLANDILAR

Programa; Türk Müziği’nin son yıllardaki en iyi solistlerinden biri olan Melihat Gülses’in ney ve tambur eşliğinde söylediği sanat müziğinin en sevilen parçaları damga vurdu. Katılımcılar tarafından büyük ilgi gören müzik ziyafeti ayakta alkışlanırken program; Melihat Gülses’in  İncesaz grubu solistliğinde seslendirdiği  dillere destan olan ‘Çok Aşığın Var Diyorlar’ şarkısı ile son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.