Engelleri Tiyatro İle Aşıyorlar

Kültür Sanat Yayın: 03 Haziran 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 03.06.2013 02:03:34
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Engellilerin her zaman yanında olan Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, engellilerin sosyal hayata adapte olması ve kendilerine imkân verildiğinde neleri başarabileceklerini göstermek için engellilere yönelik özel tiyatro eğitimleri düzenledi. Ocak ayından itibaren tiyatro eğitimi alan engellilerin her biri artık usta tiyatroculara taş çıkarırcasına oyunlarını sergilemeye başladılar. Amatör engelli oyuncular, ilk tiyatro oyunlarını da Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda ailelerine sundular. Tiyatro oyununu, Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Özcan Hamza, Esenler Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Kahveci, Esenler’deki engelli derneklerinin başkanları ve çok sayıda engelli ailesi izledi.

TİYATROCULARA TAŞ ÇIKARDILAR

İlk programlarını sunmanın sevinç ve heyecanı içinde olan engelliler, radyo tiyatrosu ile gösterilerine başladılar. Görme engelli bir gencin komedi gösterisiyle devam eden program, şarkı ve türkülerle devam etti. İzleyenler, "Fikrimin İnce Gülü" şarkısıyla hüzünlenirken, "Ankara'nın Bağları" türküsüyle de eğlenceli dakikalar geçirdiler. Sergiledikleri performanslarla izleyicileri kendine hayran bırakan engelliler, oynadıkları "Ocak" isimli tiyatro oyunu ile de usta tiyatroculara taş çıkardılar.  Engellilere tiyatro eğitimi veren Osman Uzun da, oyuncularının performansını çok beğendiğini belirterek, "Engellilerin ne arkasında, ne de önünde olmalıyız. Onların yanlarında olacağız" dedi.

YETER Kİ İMKÂN VERİLSİN

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza, engellilerin oynadığı tiyatro oyunun kendisinin bir hayali olduğunu belirterek, "Engelli ailelerini ikna etmek kolay değildi. Zor oldu ancak haklı olduğumuz ortaya çıktı. Onlar mutlu oldu, aileler olarak sizler de mutlu oldunuz. Biz ise sizleri görünce çok daha mutlu olduk. İmkân verildiğinde engelli kardeşlerimizin neler başarabileceğini hep birlikte görmüş olduk" dedi.

Program, Ortopedik Engelliler Derneği’nin tiyatro eğitmeni Osman Uzun'a plaket takdimi ile sona erdi. Program sonrasında ortopedik engelli Sümeyye Garip'in çizdiği resimlerin yer aldığı sergi de, davetliler tarafından büyük ilgi gördü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.