MERHAMET DÜNYADA CAN ÇEKİŞİYOR

Güncel Olaylar Yayın: 25 Ocak 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 25.01.2016 01:50:04
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide Sayar, tüm canlılara merhamet gözüyle bakabilmenin önemine dikkat çekti.

MERHAMET; ANNE ÇOCUK İLETİŞİMİYLE BAŞLIYOR

Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen söyleşide konuşan ve merhametin anne ve çocuğun sağlıklı iletişimiyle başladığını söyleyen Prof. Dr. Kemal Sayar, “Annenin gözlerindeki mutluluğu gören bir çocuk sevildiğini ve bu dünyada değerli olduğunu hissediyor. Empati gören çocuklar, ileride başkalarına da merhamet gösteriyorlar. Kötülük dünyada alıp başını gidiyor. Merhamet dünyada can çekişiyor. Akdeniz’de boğulan bir mülteci olmak nedir, hiç düşündünüz mü? Bizler birbirimize merhamet aşılamalıyız. Anneleri ve babaları tarafından sevilen çocuklar, merhamet duygusunu kolay geliştirerek, kar zarar hesabı yapmıyor” diye konuştu.

BİZDEN OLMAYANLARI HEMEN HARCIYORUZ

Katılımcılara, “Önemli olan bizden farklı olan için merhamet duyabilmek. Bunu yapabiliyor musunuz? Er meydanı burası?” sözleriyle seslenen Sayar, “Sosyal adalet biraz ötekinin, bana benzemeyenin iyiliğini istemek için önemli. Merhamet, ötekinin farklılığına tahammül etmekle olur. Hayal sıçraması yapmalıyız. Yani, kendi zihnimizden ötekinin zihnine yol almalıyız. Bizler hemen insanları harcıyoruz. Oysa ki merhametli insanlar sosyal sorumlulukları yüksek, ahlaki yükümlülükleri de fazla insanlardır” dedi.

İÇİMİZDEKİ SOYLU ÇAĞRIYA CEVAP VERMEKTİR, MERHAMET

Sayar, günümüzde komşunun komşuya güvenemediğini dile getirerek, “Eskiden annelerimiz, herkesin tüm çocukların annesiydi. Karnımızı komşularda doyururduk. Şimdi gölgemizden korkar hale geldik. O beni düşünmüyor, ben neden ona merhamet edeyim bilinciyle hareket ediyoruz. Oysaki merhametli insanlar, içlerindeki soylu çağrıya cevap vermek için iyilik yaparlar. Karşısındakinden bir beklentisi olması için değil… Unutulmamalı ki iyiliğin mükafatı kendisindedir” diyerek, katılımcılara tavsiyelerde bulundu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.