BAKIRKÖY GAZETESİ HABERİNE YALANLAMA

Güncel Olaylar Yayın: 03 Şubat 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 03.02.2016 23:28:38
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Bakırköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ali Rıza Akyüz, Şubat ayı olağan meclis toplantısının Çarşamba günü yapılan toplantısında isim belirtmeden Bakırköy Gazetesinin haberinin doğruları yansıtmadığını söyledi.

Akyüz konuşmasında ‘Pazartesi günü meclise bir başkanlık önergesi geldi. Emniyet Müdürlüğü’ne Ataköy 5. Kısım’da Novus’un yanında bulunan Nikah Salonu’nun geçici bir süreliğine verilmesi. Burada konuşuldu. Tahsis edilmesi CHP’nin oylarıyla ret edildi. Ama daha buradan çıkmadan, internet sitelerinde 5 tane meclis üyesi arkadaşımızın sanki muhalefetiyle bu mecliste ret edildi gibi bir hava yaratıldı. Katiyen böyle bir şey olmamıştır. Grupta olan şudur. Başkanlık onayıyla gelmiştir. Başkanımız bilgi vermiştir. Osmaniye de bulunan Pazar alanı planları (spor alanı olarak geçen yerin), Anakent Belediyesi tarafından 1/5000 lik ve 1/1000’lik plan tadilatlarının yapılacağı, orada Emniyet Müdürlüğü’ne bir yer tahsisinin yapılacağı, yer tahsisinin yapıldıktan sonra buranın inşaatının yapılıp, Emniyet Müdürlüğü oraya geçecek diye konuşulmuş. Ama ne hikmetse bu planlar Anakent’te Planlama Müdürlüğü’nde bekletildiği ve bugüne kadar da yapılmadığı için, buna bir tepki olarak CHP Grubu’nda herhalde ilk defa CHP Grubu’nda hiç tartışılmadan bütün CHP’li meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edilmiştir. CHP’li tüm meclis üyelerimiz grupta bu önergenin ret edilmesine evet demiştir. Oybirliğiyle geçmiştir. Ama internet sitelerinde görüyorum ki, sanki CHP içinde 5 arkadaşımız buna hayır demiş gibi bir algı yaratılmıştır. Böyle bir durum yoktur. Grupta meclis üyelerinin oybirliğiyle bu ret edilmiştir. Mecliste de ret edilmiştir. Biz Bakırköy Belediye Başkanlığı olarak hala sözümüzdeyiz. 33 dönümün Plan tadilatı yapıldığı vakit, Emniyet Müdürlüğü’ne yer verilmesi ile ilgili gerekli yardımı CHP yapacaktır. Bunda herhangi bir problem yoktur.’dedi.

Haberin Asılsız Olduğu Kayıtlara Geçti

Bakırköy Gazetesinde BAKIRKÖY CHPLİ MECLİS ÜYELERİ NEYİN PEŞİNDE? Manşetiyle çıkan haberde ‘Şubat ayı ilk meclis toplantı gününde CHP Meclis üyeleri bir skandala daha imza attılar.Bakırköy Belediye Başkanlığı teklifi olarak meclise gelen Bakırköy meydanındaki İlçe Emniyet Müdürlüğü yeni binası yapılana kadar ,Ataköy 5.Kısımda bulunan Bakırköy Belediyesine ait taşınmaza geçici süreyle yerleşmesine ait Başkanlık teklifi önce CHP Grubunda ve daha sonrada Meclis salonunda yapılan oylamada CHP meclis üyelerince oy çokluğuyla reddedilmesi AK Partili meclis üyelerince protesto edildi.AK Partili meclis üyeleri Kamu görevi yapan Emniyet müdürlüğünün geçici olarak belediyeye ait bir taşınmaza taşınmasının ne gibi bir engel taşıdığını  üstelik bahsi konu taşınmazın belediyece kullanılmadığı bilinmesine rağmen neden red oyu verdiklerini anlayamadıklarını ifade ettiler.

Oylamada CHP Meclis üyeleri Selim Malgaz ve Nurhan Çetinkaya,Emel Tığlı,Margarit Dikme, Yahya Göktaş  katılmadı.AK Partili meclis üyeleri oylamada evet ,CHP meclis üyeleri ise red oyu kullandılar. Başkan Bülent Kerimoğlunun 2"ci kez  başkanlık teklifine de CHP  meclis üyelerince red edilmesi dikkat çekti..’ Şeklinde yer almıştı.

Ali Rıza Akyüz’ün meclis konuşmalarından ve Divan Katibinin Pazartesi günkü tutanak özetini okurken de net bir şekilde ifade ettiği 24 ret 4 kabul oyuna karşın o çokluğuyla ret edilmiştir. İfadesinden de anlaşıldığı gibi haberin asılsız olduğu ortaya çıktı. Burada akla gelen soru Akyüz’ün konuşmasının ardından meclis üyelerinden Bakırköy Gazetesi haberinde ret oyu kullanıldığı şeklinde ismi geçen Yahya Göktaş’ın salondan çıkmasıydı. Göktaşın salonu terk etmesinin ardından kulağımıza gelen dedikodu da birilerine servise gitmiştir şeklindeydi.

 

Yılmaz BACACI

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.