BAKIRKÖYLÜLERİN GÖRMEK İSTEDİĞİ MECLİS

Güncel Olaylar Yayın: 07 Şubat 2016 - Pazar - Güncelleme: 07.02.2016 01:32:16
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Gündem dışı söz alan Ak Parti Meclis Üyesi İbrahim Keleş, burada bütçemizde şu kadar para var. Bununla Bakırköy’e neler yapabiliriz? Sizinde bir fikriniz var mı? Şeklinde başladığı konuşmasını park ihalelerini eleştirerek ‘Bakırköylülere bir özür borcunuz var" Yapılan Kavaklı Park ve Ata Park ihaleleri sonucunda belediyenin almış olduğu kiradan da olduğunu söyleyen Keleş, "Parklar 6 aydır kullanılmıyor ve belediyemiz zarara girdi. Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Meclis üyelerinin, Bakırköylülere bir özür borcu var. Yoksa başarısız bir meclis olarak tarihte bizi konuşacaklar’ şeklinde bitirdi. Keleşin konuşmasına cevaben CHP Meclis Üyesi ve encümen başkanı İsmail Taş, tüm ihalelerin hukuk çerçevesinde ve olması gerektiği gibi olduğunu söyledi.

GELİN İHALEYİ İPAT ETTİRELİM

İsmail Taş’ın açıklamasından sonra CHP grubu adına söz alan grup başkan vekili Ali Rıza Akyüz, Bakırköy’ün son on yıldır ranta kurban gittiğini söyleyerek başladığı konuşmasını ‘Cumhuriyet Halk Partisi'nin yaşamın her alanında hukuku uygulamıştır. Bakırköy çok eski bir yerleşim bölgesi din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin insanlar yüzyıllardır birlikte yaşıyorlar. Fakat sn on yıldır Bakırköy Bakırköylüler’in dışında bir ranta kurban gittiğini görüyoruz. Bakırköy'ün imar planlarının İBB tarafından yapılmasına razıyız ama yapılamıyor. Planlar Ankara’dan yapılıyor. Yenimahalle’de bulunan SSK olarak bilinen yer ihaleye çıkarılmış. İhaleye çıkması normaldir ancak sağlık alanını konuta açıyorsan, ilçe sınırları içerisinde başka bir alanı da sağlık alanı olarak belirlemen gerekir. Ak Partili arkadaşlar yardımcı olsun konuyu araştırsın hep birlikte buranın ihalesinin iptaline gidelim’şeklinde sürdürdüğü konuşmasını ‘Mazhar Osman Hastane alanını, bu alanda bulunan Devlet Hastanesi, Lepra, Sığınma Evi gibi 780 dönüm alanın birleştirilerek Hazine Varlık AŞ. Rönesans’a verilmiş. Ancak konuyla ilgili tam net bir bilgiye sahip değiliz. Bu anlamda Ak Partili arkadaşlara büyük görev düşüyor. Yerel yönetimlerin esası şeffaflık ve katılımcılıktır. Lütfen bilgi alın ve konuyla ilgili bizleri de bilgilendirin diyerek Ak Partili meclis üyelerini Bakırköy’ün ortak değerlerini birlikte korumaya davet etti. Bizler Bakırköy’de siyaset yapıyorsak birileri bizim adımıza plan yapmamalı” şeklinde sürdürdü.

HERKESİN BİR KUSURU VARDIR

Akyüz’ün konuşmasından sonra kürsüye gelen Ak Parti Meclis Üyesi Servet Toraman, tarihin geçmişiyle ilgili konuşmalara vurgu yaparak “Herkesin hatası kusuru vardır. Hepimiz Atatürk’le büyüdük, büyüklerimize sahip çıkalım. Bize düşen büyüklerimizin bizlere bıraktıklarını bir adım daha öteye götürmektir. Herkesin kendi ilçesine sahip çıkması gerekir. Hastane için yapılan yürüyüşlerin ardından bizzat bakanlığa gittiğim. Hastane alanı ile ilgili bir planın olmadığını ve ne olursa olsun belediyenin bizlerden önce haberdar olacağını biliyorum. Nasıl ki sahillere binalar yapılırken, dolgu yapılırken haberi vardı şimdi de olur. Ruhsat paraları belediyenin cebine gidiyor” dedi.

 

Yılmaz BACACI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.