YILMAZ VURAL BÜYÜKLERİ BOMBALADI

Spor Yayın: 22 Şubat 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 22.02.2016 02:11:17
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Küçükçekmece Belediyesi’nin Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlediği spor söyleşilerine katılan ve Türk Futbolunu eleştiri yağmuruna tutan Yılmaz Vural, 6 gün görevde kaldığı Gençlerbirliği’nden neden gönderildiğini bilmediğini dile getirdi. Vural, Türk futbolunun ileri gitmemesine 3 büyük takımın sebep olduğunu söyledi. Moderatörlüğünü Bahadır Çokişler’in gerçekleştirdiği söyleşiye, Küçükçekmeceli öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Recep Şencan, Antrenörler Derneği İstanbul Şube Başkanı Rıza Çavuşoğlu, Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Başkanı Seymen Gençtürk de katıldı.

DEVLET YASA ÇIKARMALI, KULÜPLERİ DENETLEMELİ

Türk futbolunu devletin büyük oranda desteklediğini ifade eden Yılmaz Vural, ancak denetlemenin olmadığını ifade ederek, “Bütün ligler ismini devlet kuruluşlarından alıyor. Devlet spor alanında çok cömert. Türk kulüplerinin şuan 4,5 milyar dolar borcu var. Kim yaptı bu borcu? Kim soracak bunu nerde yaptın diye? Eğer denetimsiz bir iş yaparsanız, insanlar kendilerini sorumlu görmüyor. Devlet yasa çıkarmalı ve bunun için de uğraş veriyor. Bu yasa çıkarken, içeriğinin uzman kişilere, mesela bana sorulması lazım” dedi.

3 BÜYÜKLER YÜZÜNDEN TÜRK FUTBOLU İLERİ GİDEMİYOR

Teknik Direktör Yılmaz Vural, Türkiye’de futbol adına konuşulacak şeyin çok olduğunu dile getirdiği söyleşide, “Türkiye’de konuşulacak konuların başında büyük takımlarımız geliyor. Bu gün Türkiye’de futbolun bu hale gelmesinin en büyük sebebi bu üç büyük takımımızdır. Çünkü, hala kendilerini çok ayrıcalıklı olarak görüyorlar. Bunların içinden Beşiktaş biraz daha masum . Özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe’nin aralarında ki biz başarılı olalım da her şey mübahtır mantığı maalesef Türk futbolunu ileriye götürmüyor. Kendilerini de ileri götürmüyor” dedi.

TÜRKİYE’DE EĞİTİM VE SPOR ASİMİLE EDİLMELİ

Türkiye’de eğitim ve sporun birbirine asimile edilmesi gerektiğini ifade eden Vural, “ Aileler bana soruyor. Çocuğum okula mı gitsin, spora mı devam etsin? Ben diyorum okula gitsin.  Çünkü o yaştaki bir çocuğun geleceğini tahmin etmek kolay değil. Siyaset bu işe girsin istemiyorum ama siyasetsiz de olmuyor. Siyasetçilerimizden desteklerini bekliyoruz. Devletimiz spor politikasını gözden geçirmeli. Futbol, spor değil, önemli bir sosyal olaydır. Sağcı, solcuyla, rektör, öğrencisiyle, patron işçisiyle bağırıyor, gol atıldığında sarılıyorlar. Kimse kendi kimliğiyle davranmıyor. Birlikteliği bu kadar sağlayan başka bişey yok” diye konuştu.

AZİZ YILDIRIM, 18 YILDIR O KOLTUKTA ÖMÜR BOYU BAŞKANLIK MI YAPACAK?

Yılmaz Vural, Türkiye’de teknik direktör kıyımı olduğunu ifade eden Bahadır Çokişlere şu sözlerle cevap verdi:
‘’Futbolun içindeki  bütün kurumlar birbirine güvenmiyor. Federasyon güvenmiyor, antrenör oyuncuya, oyuncu antrenöre güvenmiyor… Herkes kuşkulu, herkes birbirinin menfaatlerine çomak sokacak gibi duruyor. Çünkü sistem oturmamış. Bu ülkede, oyuncular antrenörlerini gönderiyor, Kulüp yöneticileri ve başkanları oyunculara paralarını ödemediğinden, profesyonellik oturmadığından çocuklara yetki vermişler, oyuncuyu tatmin ediyorlar. Antrenörler derneğinin bir başkanı var, 18 yıldır o koltukta, ordan hiç ayrılmak istemiyor, Aziz Yıldırım da 18 yıldır Fenerbahçe’nin başkanı. Oradan kimse götüremez onu. Böyle şey mi olur ya, ömür boyu başkanlık mı yapılır?”

GENÇLERBİRLİĞİ’NDEN NEDEN GÖNDERİLDİM,  BİLMİYORUM

Vural, Gençlerbirliği’nden altı gün içerisinde gönderilme sebebini bilmediğini dile getirerek, “Çocuklar çok komik değil mi? İlk olarak Başkan İlhan Cavcav aradı beni.  ‘Yılmaz sana ihtiyacım var’ dedi. Bende gittim ve başkanla anlaştık. Anlaşmadan üç gün sonra İstanbul’a gelerek maç oynadık. Daha sonra Başkan beni aradı, ‘Ya gelmene gerek yok ben sözleşmeyi fesh edeceğim’ dedi. İnanın ne olduğunu bilmiyorum. Tahmin ettiğim bir iki neden var ama Başkan bana şu nedenlerden dolayı gönderdim demedi” diye konuştu.

VAN PERSİE VE NANİ’NİN ADI VAR, ÇOK PARA VERİYORUZ DİYE OYNATMAK HAKSIZLIKTIR

Yıldız futbolcuların genç futbolcuların önünü kestiğini de ifade eden Vural, “Fenerbahçe takımında Van Persie ve Nani’nin o takımda çok uzun sürelerle oynatılması bana göre bir haksızlıktır. Çünkü onlardan beklenen verimi sağlayamıyorlar. Ona rağmen oynatılıyor ve o takıda bulunan Volkan, Alper ve Fernandao’ya yazık ediliyor. Sen ismi cismi var, çok para verdik diye geçmişine bakarak bir oyuncuyu oynatıyorsan büyük bir adaletsizlik yaparsın. Antrenörlüğün en önemli kuralı adalet dağıtmaktır. Hak eden kimse isterse paf takımdan gelsin onu oynatmaktır” dedi.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan tecrübeli teknik adama söyleşi sonunda günün anısına Başkan Yardımcısı Recep Şencan teşekkür ederek, çiçek verdi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.