CHP İlçe Başkanı Celal Sevinç ile Bülent Kerimoğlu arasında soğuk rüzgarlar mı esiyor?

Yayın: 03 Mart 2016 - Perşembe - Güncelleme: 03.03.2016 23:50:45
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Kerimoğlu’nu Gören Var mı?

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, öylesine yoğun bir çalışma temposuna girmiş ki kendisini birçok etkinlik ve davetlerde göremiyoruz. CHP İlçe Örgütü usta gazeteci merhum Uğur Mumcu’yu anma töreni düzenliyor Kerimoğlu yok. Belediye başkanı olduğu ilçenin spor kulübü olan Bakırköyspor kongre yapıyor ilçe kaymakamı Adem Öztürk orada Kerimoğlu yok. CHP meclis üyesi ve başkan yardımcısı Nurhan Çetinkaya, belediye başkanını yazdığı kitabın tanıtım kokteyline davet ediyor Kerimoğlu yok. Kamu yararına hizmet veren Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) katılımcılara sertifika töreni düzenliyor TOFD kampanyasına destek vermediği için Kerimoğlu yok. Bakırköylüler Derneği dernek binası açılışı yapıyor kaymakam orada Kerimoğlu yok. Bakırköy Kızılay Şubesi kongre yapıyor, kaymakam orada Kerimoğlu yok. İlçe örgütü, örgüt toplantısı yapıyor Kerimoğlu yok. Sahi Kerimoğlu’nu gören var mı? Yoksa yeni bir ödül törenine katıldı da biz göremiyoruz.

İki yıllık süreçte Bakırköy’e tek çivi çakmadan yalnızca kedi evleri projesiyle yılın başarılı belediye başkanı seçiliyor. Üniversiteden plaket alıyor. Önerimdir, kedi evleri iyi tutmuş. Bence birde kuş evleri projesi yapınız. Malum kış aylarındayız. Cumhuriyet (Özgürlük) meydanı güvercin kaynıyor. Yazık onlarda evsiz kalmasın. Kim bilir bu projede tutar bir ödül daha alırsınız.

Amatör Spor Kulüpleri Kerimoğlu’na Ne Verebilir?

Genelde Bakırköy Belediyesi etkinliklerini yerinde izlemiyorum. Bu demek değildir ki masa başında haber yapıyorum. Sağolsunlar muhabir arkadaşlarımız olayları izleyip ses kaydıyla birlikte gerekli fotoğrafları da çekiyorlar. Bana da bunlara yorum katmak kalıyor. Defalarca yazdım ‘sayın başkan iyi bir projeyle gündeme gelin de sizi ilk ayakta alkışlayan ben olayım’ diye. Göreve geldiğinden bu yana iki yıl geçmiş olmasına rağmen böyle bir yazı yazmak kısmet olmadı. Çünkü yazabileceğim alkışlayacağım bir proje yok ortada. Tam böyle bir proje yakaladım derken yine sukutu hayale uğradım. Nasıl mı?  Kerimoğlu’nun ‘gazeteci olmak, gazeteci ölmek’ etkinliğinde yaptığı konuşmasında söylediği ‘üç çeşit gazeteci vardır. Taraf olan, suya sabuna dokunmayan ve muhalif. Bunlardan en zor işi muhalifler yapar.’ Sözünü çürütür (malum muhalifiz ya) olumlu bir haber yaparım düşüncesiyle Bakırköy İş Adamları (BİAD)’ta yaptığı toplantıya katıldım. Bakırköy’de bulunan amatör spor kulüp başkan ve yöneticilerinin bulunduğu bir toplantıydı. Bülent Kerimoğlu, toplantıda konuşmasına başladığında tamam dedim. Olumlu bir yazı yazma fırsatı yakaladım. Demez olaydım. Konuşmasının sonunda öyle bir cümle kurdu ki ben yine sukutu hayale uğradım. Uluslararası sporcu yetiştiren insanlara, karşılıklı neler yapabiliriz, sizlere nasıl destek olabiliriz, neler konuşabiliriz toplantısında görüşmek üzere arkadaşlar demesini beklerken, ‘Bundan sonraki toplantı belediyeden malzeme, fiziki alan, maddi olanak gibi talepleri istemekten ziyade, daha çok biz ne verebilirizi düşünen arkadaşlarla geliştireceğimiz ucu açık bir toplantı olacak” demez mi. Oysa konuşmasında amatör spor kulüplerinin hangi zorluklarla yönetildiğini de gayet güzel açıklamıştı.

Yerel yönetimler olarak amatör spor kulüplerine destek olmak varken onlardan beklenti içinde olmak hiç yakışık almadı.

Başkanlık Teklifleri Neden Ret Edilir?

Bakırköy Belediyesi meclis toplantılarında başkanlık teklifleri olarak gelen teklifler neden ret edilir? En son Ataköy 5. kısımda bulunan nikah sarayının geçici olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsisi başkanlık teklifi olarak meclise geldi. Ak Parti meclis üyeleri evet oyu verirken CHP meclis üyeleri ret oyu kullandı. Tiyatro Müdürlüğü Başlıklı “Sözleşmeli Personelin Vize Dosyaları” hakkındaki başkanlık teklifi oy birliği ile ret edildi. Esenyurt Dersimli Gençler Derneği’de kendilerine İzzet Molla sokak’ın tahsisiyle ilgili Bakırköy Belediyesine müracaat etmişler. Aynı gün gurup toplantısında görüşülen dilekçe başkanlık teklifi olarak meclis gündemine geldi ve ret edildi. Çaba Derneği’ne yardım önerisi de başkanlık teklifi olarak geldi ret edildi. Neden ret edilir meselesine gelince, ilk akla gelen meclis üyeleri başkana karşı düşüncesidir. Bence durum farklı. Bir anlamda Kerimoğlu prestijini koruma düşüncesinde. Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi gereken nikah salonunun yeri her ne kadar başkanlık teklifi olsa da aldığım duyumlara göre Kerimoğlu kendisi de tahsis edilmesini istemiyormuş.

Celal Sevinç Gidici mi?

İlçe kongresinin üzerinden çok fazla bir zaman geçmemesine rağmen şimdiden ilçe Başkanı Celal Sevinç’in gidici olduğu söylentileri almış yürümüş. Söylentilere bakılacak olursa bazı meclis üyeleriyle ortak hareket ettiği için belediye başkanıyla da araları açıkmış. Bülent Kerimoğlu ilçe kongresinde kendisine yöneltilen suçlamalara örgüt toplantısında cevap vereceğini söylemişti. İlk yapılan örgüt toplantısında kendisini göremedik. Bur durumda da sanırım ikisi de örgütten gelmiş olmalarına rağmen bir birlerinden kopuk gibi.

TEŞEKKÜR

Son günlerde Bakırköy sokaklarında Tıp Merkezine yeni atanan doktorların ilanlarını sıkça görmeye başladık. İlk dönemlerde neredeyse atıl duruma gelen Tıp Merkezi’ndeki bu canlılık iyiye gidiş. Umarım eskiden olduğu gibi Bakırköy halkı Belediye Tıp Merkezinden farklı branşlarda ücretsiz hizmet almaya devam ederler. Kendisi de bir tıp doktoru olan Bülent Kerimoğlu, konuyu önemser ve geliştirirse şimdiden teşekkürler.

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.