KOMİSYON İZİNLİ İRADE FİRARDA

Güncel Olaylar Yayın: 08 Haziran 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 08.06.2016 22:20:09
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Bakırköy Osmaniye Mahallesinde bulunan Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’ne aranan kılıf bulunamamış olmalı ki 08.06.2016 günü yapılan Bakırköy Belediyesi Meclis toplantısında gündeme gelmedi. Pazartesi günü yapılan meclis toplantısında konuyu karara bağlaması için komisyon kurulacağı söylenmiş olmasına rağmen, böyle bir komisyonun olmadığını yetkililer açıkça ifade ettiler. Bu durumda sanırım (hayali komisyon) izine ayrılmış olmalı ki karar alamamış.

Bakırköylüler Kentine Sahip Çıkıyor

Spor ve Yaşam Köyünün BJK kulübüne verileceği gündeme geldiğinden beri Bakırköylüler konuya olan duyarlılıklarını artırarak ortaya koymaya devam ediyor. Pazartesi günü yapılan meclis toplantısında konunun 10.06.2016 günü yapılacak toplantıda karara bağlanacağı açıklanmıştı. Ancak bazı güçler devreye girerek konuyu 08.06.2016 günü gündeme almaya karar vermiş. Bu istihbaratı alan Bakırköylüler daha kalabalık bir şekilde meclis toplantısına karara tepkilerini koymaya geldiler. Yıllardır meclis toplantılarını izlerim ilk kez bu kadar kalabalık bir grup ve bu kadar kararlı bir eylemle karşılaştım. Yaşadıkları kente inanılmaz derecede sahip çıktıklarını gördüm. Görünen o ki Bakırköylüler bu kararın meclisten geçmemesi için ellerinden geleni yapmakta oldukça kararlı. Bir anlamda mini gezi olayı örneğinin de sergilendiğini söylersem yersiz olmaz. Umarım olaylar çok daha farklı boyutlara taşınmadan tatlılıkla halledilir.
Hani Başkanı Halk Korurdu

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, posta gazetesine verdiği röportajında “başkanı halk korur” demişti. Bu gün bu söylemin tam tersini yaşadık dersem yeridir. Meclis toplantısına gelen Bakırköylüler meclis dışında belediye başkanı arabasına binmeden dertlerini kendisine anlatmaya çalıştılar. Halk beklerdi ki belediye başkanı birinci ağızdan konuya açıklık getirsin ne olacaksa ya da ne olduysa halkı bilinçlendirsin, ancak öyle olmadı. Kerimoğlu, halkın tepkisinden çekinmiş olmalı ki akıllara ziyan bir açıklama yaptı. Kişi üzerinde otoriteleşmeye karşı olan bir partiye mensup olduğunu ifade eden Bülent Kerimoğlu, “Konu tamamen benim inisiyatifimde olan bir konu değildir. Başkanın üzerinde bir meclis var. İrade içeride ve size meclis iradesi cevap verecektir” dedikten sonra bir anlamda kaçarcasına oradan uzaklaştı. Madem başkanı halk korur sayın Kerimoğlu, neden size sorulan sorulara açıklıkla cevap vermekten imtina ediyorsunuz? Olayın sürecini size soran halka açıklamaktan çekiniyor, topu meclise atıyorsunuz? Karara karşı olan meclis üyelerini, orada bulunan ilçe başkanını, ilçe yöneticilerini zan altında bırakıyorsunuz?

İradeyi Gören Var mı?

Bülent Kerimoğlu, irade içeride (meclis toplantı salonu) dediğinde halk her halde konuyla ilgili açıklamalar meclis tarafından yapılacak düşüncesiyle toplantıya girdi. Üç dakika süren toplantıda ne konu gündeme geldi ne de irade kendini ifade edebildi. Aceleyle açılan toplantı apar topar halk kaçarcasına kapatıldı. Hal böyle olunca halkın tepkisi bir kat daha arttı. Olayla ilgili açıklama bekleyen Bakırköylüler toplantı sonrası meclis üyelerinin etrafını çevirerek açıklama yapmalarını istediler. Bu açıklamalardan en dikkat çekeni ise Ali Rıza Akyüz’den geldi Akyüz, açıklamasında “Bakırköy’ü temsilen hem İBB’de hemde Bakırköy Belediye meclisinde halkı temsilen mecliste olduğunu söyleyerek “Kişisel kararım Yaşam Köyü’nü Bakırköylülerin kullanmasıdır. Komisyon diye bir şey kurulmadı. Öyle bir komisyon kararı da olmayacak. Umarım her şey Bakırköylülerin yararına olur” dedi.

 

 

Yorum Haber : Yılmaz BACACI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.