27 AYLIK KERİMOĞLU DÖNEMİNDE BAKIRKÖY’DE NELER OLDU

Özel Haber Yayın: 14 Haziran 2016 - Salı - Güncelleme: 14.06.2016 17:30:25
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

Bir kısım duyarlı Bakırköylülerin ve STK’ların zaman zaman tepkilerini ortaya koydukları seslerini duyurdukları Bakırköy’de 27 aylık Bülent Kerimoğlu başkanlığı döneminde neler yaşandı bir hatırlayalım.

Halk arasında özgürlük meydanı olarak bilinen Cumhuriyet Meydanı en bakımsız halleriyle bile sosyal demokratlığıyla bilinen, meydanda otobüsten inince bir oh çekilen ilçenin meydanında eylemlerin biri gidiyor biri geliyor. İşçi eylemleri çadırlarının biri kaldırılıyor, diğeri konduruluyor. Madem insanlar özgürlük meydanında bile huzur bulamıyor bari 2.5 yılda yaptığın tek icraat olan kedi evini meydanın ortasına koysaydın. Hiç olmasa onlar huzur içinde yaşarlardı. Neyse iyi ki de getirmemişsin. Yeşilköylü imza toplamıştı sahi dimi kaldır kedi evini çal başına diye. Ee ne diyelim, sen bir kedi evini açarken tüm ulusal kanalları çağırıp açılış yaparsan olacağı buydu elbette. Bu kadar doğaya, hayvana, canlıya düşkün bir ilçede bu projende tutmadıysa vay haline!

Suçlamalara Neden Cevap Yok

Sosyal belediyeciliği ile bilinen belediye ye MHP İlçe Yöneticisi bir arkadaşı İşletme Şefi olarak getirmek ne demek yahu. Nerden duydun demeyesin sakın. Meral Akşener duyarda, ben duymam mı sandın? Demeyesin ki bizim sosyal belediyecilik anlayışımız da parti gözetmez yapılan işe bakarız. O zaman da sana sormazlar mı Kerimoğlu, haftalardır özgürlük meydanında süren işçi eylemleri ne zaman sona erecek, en son işten çıkardığın yeni anne olmuş bir kanının kocasının (Karım sütten kesildi. Bunun sorumlusu sensin. Bülent Kerimoğlu) şeklinde ki feryadını duymadın mı diye?

Hatta Genel Başkanın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan şahsın, meclis üyelerin ve başkan yardımcıların hakkında çıkan yolsuzluk, rüşvet sex skandalı haberleri karşısında sessiz kaldığını, haber başlıkları da aynen şöyle (KILIÇDAROĞLU’NU SARSACAK RÜŞVET BELGELERİ, 15 MİLYON DOLARLIK RÜŞVET, BAKIRKÖY BELEDİYESİ MİLYONLUK RANTA GÖZ MÜ YUMDU, BAKIRKÖY’DE KOÇGİBİ YOLSUZLUK İDDİASI, CHP’DE YASAK AŞK BOMBASI) Bakırköy Gazetesi internet sayfasında yer alan bu haberler karşısında neler yaptın? Cevap hakkını mı kullandın, yoksa haberi yapan gazeteyi yalan haber yapmaktan mahkemeye mi verdin? Diye sormazlar mı?

Bunun yanında neden hep başka ilçelerden, başka partilerden. Yok mu senin kıblen Bülent Kerimoğlu. Sen kendi ilçene ayrımı sokarsan, Esenyurt’tan Kars’tan bankamatikçilerle donatırsan ortalık yeri, kim sana derki bu adam geldi Bakırköylü oldu. Bu adam geldi, Ateş’in dumanını bile tüttürdü. Söndürdün yahu! Bakırköy’ü neredeyse bitirdin. Gerçi meclis toplantısında “sana oy veren ellerim kırılsın” diyen vatandaşa çok kırıldığını söyleyerek, “Siz benim şahsıma oy vermediniz. Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verdiniz. Siz Atatürkçü, sosyal, demokrat düşüncenize oy verdiniz” diyerek üzüntünü belirttin. Eh birde deseydin bari, siz bunlara oy verdiniz ama bende bunlar… TUNNE!

Olumsuz İlklerin Başkanı Kerimoğlu
Bunlarla da sınırlı kalmadı. Kerimoğlu, görev süresinde Bakırköylülere illallah dedirten ilkleri de yaşattı. Neler mi oo say say bitmez. Kısaca listeleyecek olursak

Kerimoğlu siyasi yaşamı süresinde (kendi ifadesidir) ilk kez seçim kazandı

İlk kez memurlar maaşlarını alamadı

İlk kez belediyeye ait bazı parklar uzunca bir süre ihale edilemeyerek belediye zarara uğratıldı.

İlk kez 6 aylık başkan yardımcılığı dönemi başladı

İlk kez 6 aylık belediye başkanıyken yılın belediye başkanı seçildi.

İlk kez sadece tabelası değiştirilerek (Özgecan Kadın Danışma Evi) yeni açılış yapıldı

İlk kez sayısının net olarak kaç olduğu bilinmeyen danışmanlar atandı.

İlk kez arsası Milli Emlak müdürlüğünce tahsis edilmiş belediye ye ait bir bina (Yeşilköy Yaşlılar Evi) arsa tahsisi sahibine iade edilerek kiralama yoluna gidildi.

İlk kez Bakırköy belediyesi kedi evleri yaptı.

İlk kez belediye meclisinden bir basın mensubu CHP’li meclis üyesi Yahya Göktaş tarafından zorla dışarı çıkarılmak istendi.

İlk kez Botanik Park 3.şahıslara kiraya verildi.

İlk kez günler hatta haftalar süren işçi eylemleri yapıldı.

Son olarak Bakırköylülerin spor ve yaşam damarı kesildi. Halkın tepkisine rağmen Osmaniye mahallesinde bulunan Atatürk Spor ve Yaşam köyü BJK kulübüne kiralandı.

Bunlarla sınırlı mı kalacak derseniz sanmam… Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi de belediyeye belli bir külfet getiriyor. Eyer gizli bir sözleşme ile meclis kararı olmadan birilerine kiralanmadıysa sıra ona da gelir. Hatta kız öğrenci misafirhanesine ne gerek var. Orayı da birilerine kiralayalım derlerse şaşırmam..

 

 

 

Araştırma- Yorum Haber

Yılmaz BACACI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.