Bülent Kerimoğlu’nun dili mi sürçmüş, yoksa gerçekten yıkımları mahkeme kararıyla mı yapıyor?

Özel Haber Yayın: 05 Aralık 2017 - Salı - Güncelleme: 05.12.2017 23:36:20
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 19 dk.
Google News

Bu kadar da olmaz

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Gazetesinden Ali Kaçar’a bir röportaj vermiş. Daha önceki yazılarımda da gündeme getirmiş ve Kerimoğlu’nun röportajları içerik olarak tam bir advertorial haber demiştim. Aynı tezi yine savunuyorum. Bakırköyspor Vakfı binasının yıkımı sonrasında Kerimoğlu’nun Posta Gazetesi ve son olarak Cumhuriyet Gazetesine verdiği röportajlar dikkatlice okunduğunda ne denli haklı olduğum görülecektir. O kadarda değil diyenlere küçük bir örnek verelim. Kerimoğlu Ali Kaçar’ın vakfın yıkımıyla ilgili sorduğu soruya verdiği cevapta “vakıf amacının dışına çıktığı için kaçak yerleri mahkeme kararı ile yıktık.” demiş. Sayın Kerimoğlu Bakırköy Belediyesinde yıkım kararlarını mahkemeler mi alıyor, yoksa Bakırköy Belediyesi encümeni mi alıyor? Eğer yıkım kararlarını mahkemeler alıyorsa Botanik Parkta bulunan 2Hece hakkında mahkemeye suç duyurusunda bulunup yıkım kararı alalım. Belediye olarak sizde yıkarsınız. Ne de olsa kendi mülklerinizi yıkmaya alıştınız.

Yaz Kafenin Akıbeti Ne Olacak

Yeri gelmişken Yaz Kafe’nin akıbetini de soralım. Sayın Kerimoğlu, İncirli caddesi üzerinde bulunan Yaz Kafe hakkında İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı imzalı encümen yıkım kararı alınması haberleri yer almıştı. Karar size tebliğ edildiyse yıkımlara başlamışken yaz kafeyi de aradan çıkarın derim. Siz, yaz kafeyle ilgili henüz mahkeme yıkım karar yok. Ben yasalara saygılı bir başkanım. Encümen kararıyla yıkamam. Cumhuriyet Gazetesine verdiğim röportajda ki gibi mahkeme kararıyla yıkarım. Derseniz biz de eyvallah deriz.

Etüt Merkezi Kafeye Dönmesin

Yaklaşık bir yıl önce Bakırköy belediyesinin yaptığı açılışları yamalı bohçaya benzetmiştim. Bu benzetmenin sonuncusunu da Kartaltepeliler evi Halk Kütüphanesi ve Etüt merkezi adıyla açılan yeni mekan da gördük. Söz konusu yer geçmiş yıllarda bölge halkına PTT hizmetleri veren bir alandı. Küçük dokunuşlarla halkın yararlanacağı bir mekan haline getirilmiş. Yeni hizmete açılan yer umarım İskender Iğdır parkında açılan etüt kafe akıbetine uğrayıp halk kütüphanesi ve etüt merkezi yazıları kaldırılarak, yalnızca kafe hizmeti vermez. Gördüğümüz kadarıyla yeni bir eser yapamadığınız gibi geçmiş dönemde yapılan eserlere de sahip çıkamıyorsunuz. Eski parkları restore edip yeni açılmış gibi Bakırköylülere lanse ediyorsunuz. Buna benzer açılışları daha önce BAKGEM ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nde de yapmıştınız. Yeni açıyormuş gibi gösterdiğiniz Özgecan Kadın Danışma Evi tekrar eski yerine taşınmış. Sayın Kerimoğlu, eskiyi yeni gibi halka sunuyorsunuz bende sizi hep eleştiriyorum. Size söz veriyorum şu maharetli dokunuşlarınızı, küçük rötuşlarınızı, yıllardır atıl olan Yeşilköy Huzurevi içinde kullanıp, halkın hizmetine sunarsanız sizi ayakta alkışlayıp, buradan da kocaman harflerle teşekkür yazısı yazacağım. Sözüm söz..

Kerimoğlu’na Hatırlatma

Sayın Bülent Kerimoğlu aşağıda okuyacağın açıklamaları Agos Gazetesine yapmıştın. Noktasına dokunmadan yayınlıyor ve soruyorum

“Birçok projemiz var ama Bakırköy ile ilgili çok prestijli 5 projemiz var. Biz Bakırköy’ün ulaşım sorunun çözmek için Osmaniye’deki Metro ve Metrobüs’ün aktarma noktasından Bakırköy Özgürlük Meydanı’na ulaşan, İncirli Caddesi’ni de içine alan bir raylı sistem kuracağız ve bu sistemle İncirli caddesini rahatlatacağız. Özgürlük Meydanı oldukça dar bir meydan, bunu genişletmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda meydanın yanı başındaki kaymakamlık, emniyet, belediye ve belediye ek hizmet binalarını oradan kaldıracağız ve geniş bir alanda, içinde yeşil alanların olduğu, küçük dükkânların olduğu, spor kompleksinin olduğu, çay bahçelerinin olduğu, Bakırköylülerin rahat nefes alabileceği bir alan sağlayacağımız geniş bir meydan oluşturacağız. O meydanın altında da çok katlı bir otopark yapacağız. Bu bizim çok önemsediğimiz bir hadise.”  Bu açıklamalarla ilgili bir tek çivi çaktınız mı? Yoksa buralara bir tek çivi çakamayacağınızı gördüğünüz için mi arazinizi sattınız? Hani Ateş Ünalerzen’in bila ücretle belediyeye kazandırdığı, sizin 220 milyon liraya sattığınız arazi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.