Bülent Kerimoğlu’ndan Bakırköylü Tarifi

Özel Haber Yayın: 20 Aralık 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 20.12.2017 12:52:00
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 19 dk.
Google News

Geçtiğimiz aylarda Bakırköy CHP ilçe örgüt toplantısında konuşan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, yaptığı Bakırköylü tanımlamasıyla oldukça tepki alacak gibi görünüyor.

Kerimoğlu örgüt toplantısında yaptığı konuşmasında belediyenin yaptığı park bahçe, kültür-sanat, asfalt çalışmalarıyla ilgili açıklamalar yaparak; Asfaltı ben yapmıyorum. Sahnede ben oyun oynamıyorum. Ağaç budayıp çiçek ekmiyorum. yani fiziksel bir yorgunluğum yok demiş. Her ne hikmetse tüm bunları kendisi yapmadığı halde her hangi bir fiziksel yorgunluk yaşamadığını belirtiyor. Kerimoğlu, fiziksel yorgunluklardan imtina eden biri olmadığını söyleyerek, Bakırköy Belediyesinin park-bahçeler, kültür-sanat, spor başarısı algısının da kendisini ziyadesiyle memnun ettiğini belirtmiş. İşin ilginç yanı bu çalışmalarından dolayı Ak Partili seçmenlerin %50’lik bölümü de bu çalışmalarından memnunmuş.  Ak Partililerin kendisini başarılı bulmasına sevinen Kerimoğlu, mensubu olduğu CHP’li seçmenlerin %20 civarında olan memnuniyetsizliklerine de oldukça alınmış olmalı ki içten içe baya yaralanmış.

Kerimoğlu Ders Çıkaracak

CHP’lilerin beklentilerinin çok yüksek beklentileri olduğunu tahmin ettiğini söyleyen Kerimoğlu, bunları karşılamanın mümkün olmadığını da açıkça söylemiş. Partili arkadaşlarının haklı olarak bir yakınının işe girmesini, ekonomik sorunlarını çözmesini, bir yakınının ya da kendisinin ruhsat iskan vesaire gibi sorunlarının kısmen iyileştirmesini hukuku zorlayarak isteyebileceğini belirtmiş. İstekler karşısında belediyenin bunları yapabilecek gücü yoksa CHP’lilerin bulduğu her fırsatta belediye başkanına bu kadar aleni tepki ve tavır koymasını da üzülerek ve yadsıyarak karşılamış. CHP’lilerin de kendisiyle ilgili en az Ak Partililer kadar olumlu kanaati ifade etmelerini beklediğini söylemiş. Bana göre bu beklentinin meali talep ve isteklerinizi yerine getirememiş olsam da bana destek verin anlamı taşır.

Kerimoğlu Anketlere Bir Numara

Bülent Kerimoğlu Belediye Başkanının tanınırlığı ve CHP’nin genel durumunu da içeren İki tane kamuoyu anketi yaptırmış. Enteresan bir şekilde Bakırköy’de bilinirlilik ve tanınırlık oranı oldukça düşük çıkmış. İşin ilginç yanı Bakırköy’de tanınmayan Kerimoğlu, üçüncü bölgede bulunan Başakşehir, Esenyurt, Avcılar, Büyükçekmece, Beylikdüzü ve Küçükçekmece de tavan yaparak, en çok tanınan, en çok bilinen ve en çok partililiği seçmen tarafından onanan belediye başkanı olmuş. Bakırköy dışındakiler Kerimoğlu’nu nasıl mı tanımışlar? İyi bir hekim, çok dürüst ve nitelikli bir adam , pronto’ya bakmadan yazılı metin üzerinden konuşmadan, güçlü bir hitabeti olan bir belediye başkanı, siyasi, iyi bir Cumhuriyetçi, iyi bir Atatürkçü, iyi bir sosyal demokrat ve iyi bir solcu olarak tanınıyorlarmış. Eğitim ve kültür düzeyi oldukça yüksek olan Bakırköylülerin gözlerinde perde, kulaklarında tıkaç var demek ki. Kerimoğlu’nun bu meziyetlerini görmeden başarısız addetmişler.

Kime Bakırköylü Denir?

2014 yılı Mart ayından beri kendisi ile ilgili bu Bakırköylü değil söylemlerinin hala gündemde olduğunu, bundan da oldukça muzdarip görünen Kerimoğlu önce toplantıda bulunan yaklaşık 70 kişiye Hanginiz Bakırköylü? Sorusunu sormuş. Ardından da Bir insanın Bakırköylü olması demek nedir biliyor musunuz? Demiş ve başlamış Bakırköylü tarifine. Tarif “Bakırköylü yurttaşların beklentilerine cevap verebilecek adam olmak demektir”. Şeklinde oldukça net bir açıklama. Sonrasında da başlamış kendini Bakırköylü olarak tanıtanları sıralamaya. “Adam Bakırköylü ama gerici. Adam Bakırköylü ama zihniyeti çağ dışı. Adam Bakırköylü ama kendisi bölücü. Adam Bakırköylü ama kendi rantı için elini insanların cebine sokacak kadar soysuz. Bu mudur? Bakırköylü olabilmek; demiş ve Bakırköylü tanımını biraz daha açarak “Cumhuriyetçi olabilmek, aydın olabilmek, Atatürkçü olabilmek solcu olabilmek, eşitlikçi, özgürlükçü olabilmektir”. Deyimlerini de eklemiş. Sonrasında da parti örgütünden rica ederek, CHP’nin gelecekte ülkeyi yönetebilecek kapasitedeki bir adama karşı haksızlık etmeyin şeklinde bir istekte bulunmuş. Sayın Kerimoğlu, cehaletime ver ben bunun mealini anlayamadım. “Ülkeyi yönetecek kapasitedeki bir adam” cümlesinde ki ‘adam’ sayın Kılıçdaroğlu mu, yoksa siz mi ülkeyi yönetmeye talipsiniz? Zannımca o adam siz olmalısınız. Öyle ya yaptırdığınız ankete göre üçüncü bölgede tanınırlık da tavan yapmışsınız. İki anket daha yaptırsan Türkiye’de de tavan yaparsın.

 

NOT : Bülent Kerimoğlu konuşmasını linke tıklayarak görüntülü şekilde dinleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=kYEwe-svvag&feature=youtu.be   

 

 

 

 

YORUM HABER ; Yılmaz BACACI

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.