İsimleri Değişti Biri Yıkılmadı Biri Açıldı

Güncel Olaylar Yayın: 31 Aralık 2017 - Pazar - Güncelleme: 31.12.2017 23:32:14
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

İncirli caddesi üzerinde bulunan Yaz Kafe ismi değişti yıkımı durdu. Aynı cadde üzerinde bulunan ve Bakırköy Belediyesi tarafından yıkımı gerçekleştiren Çaparist isimli mekan da isim değişikliği yaparak ruhsat almış demek ki keramet isimlerdeymiş.

Beşir Göğüş parkta yapılan yaz kafe isimli işletme hakkında İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gökhan Yılmaz imzasıyla encümen onayı alınarak yıkım kararı alınması istendi. Yılmaz “Tasarrufu İBB’de olan ve ana arterlerde kalan 08.03. 2004 tasdik tarihli Bakırköy merkez uygulama imar planlarında “çocuk bahçesi” fonksiyonunda olan yerin 775 sayılı yasa doğrultusunda encümen kararı alınması beklemeden yıkım işleminin yapılması ve neticesinden başkanlığımıza ve ilgilisine bilgi verilmesi” hususunu içeren bir karar alınmıştı. Aradan geçen üç aylık bir sürede yaz kafeyle ilgili bir yaptırım uygulanmadı. Bu sürede isim değişikliğine gidilen yaz kafe faaliyetlerine başlamış. Görünen o ki yıkım kararı yaz kafe isimli mekana alınmış olmalı, İBB yeni ismiyle açılan kafe için yeni bir yıkım kararı mı alacak yoksa Bakırköy Belediyesi mi yıkım kararı alacak? İBB ve Bakırköy Belediyesi yetkilileri bence siz isimler için değil de ada parsel numarası için yıkım kararı çıkarın işi şansa bırakmayın.

Çaparist Oldu Strom

Geçtiğimiz aylarda İncirli Caddesi üzerinde yıkımı gerçekleştirilen ÇAPARİST isimli mekan ismini strom yaparak faaliyetlerine başlamış. Bakırköy Belediyesi çaparist isimli işletmeye ruhsat verdikten bir süre sonra hukuksuz yapılaşma gerekçesiyle ihbarda bulunmaksızın yıkıma gelmiş. Ahmet Aykut yıkım ekipleriyle beraber gelen Başkan Yardımcısı Mehtap Zeynep Zeytin’e el altından bir sürü para aldınız. 184. Maddeyi (184. Madde imar kirliliğine neden olma) kaldıracağınızı söylemiştiniz. Önce ruhsat verdiniz şimdi neden yıkıyorsunuz? Şeklinde tepkilerini dile getirince Mehtap Zeynep Zeytin, size kim söz verdiyse ona gidin işlerinizi o düzelsin şeklinde bir açıklama yapmış. Sonrasında da yıkımı gerçekleştirmiş. Bakırköy Belediyesi yetkililerine sormak lazım strom açılırken 184 maddeye uygun halde mi açıldı, yoksa M. Zeynep Zeytin’in söylediği gibi ruhsat için kim söz verdiyse isim değişikliği yapın sözümüzü yerine getirelim mi dedi? Bakırköy Belediye yetkililerine sormak lazım, isim değişikliğinde yıkım duruyor, isim değişikliğinde ruhsat veriliyorsa, hakkında encümen tarafından yıkım kararı alınan Bakırköyspor Vakfı isim değiştirmiş olsaydı yıkımı durdurulacak mıydı?


YORUM HABER- FOTOĞRAF : Yılmaz BACACI  

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.