BAKIRKÖY BELEDİYE MECLİSİ TOPLANAMADI

Özel Haber Yayın: 13 Mayıs 2018 - Pazar - Güncelleme: 13.05.2018 18:31:51
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Çoğunuz iyi hatırlarsınız 16 Nisan referandum öncesinde bir Twitter fenomeni vardı. Namı değer “Fuat Avni” gelecekten haber veren kahinler gibi ne yazarsa kısa süre sonra hayata geçerdi. Seçimler sonrasında da sessiz sedasız ortadan kayboluverdi. Durduk yerde Fuat Avni ne alaka dediğinizi duyar gibiyim. O nedenle konuya hemen bir açıklık getireyim şöyle ki; kısa süreli basılı olarak yayın yapmış olsa da ağırlıklı olarak internet yayıncılığı yapan Bakırköy Gazetesi 2014 yılında Bakırköy Belediyesi ve Bülent Kerimoğlu hakkında

“ KOÇ GİBİ YOLSUZLUK” 

“BARONLAR KERİMOĞLU DEDİ ”

“BAKIRKÖYDE RÜŞVETİN TARİFESİ ”

“ KILIÇDAROĞLU”NU SARSACAK RÜŞVET BELGELERİ”

 “CHP REFERANSLI DOLANDIRICILIK ”

Manşetlerinin yer aldığı haberleri yayımlamıştı. Hatta yaptığı haberlerle alakalı Gazete hakkında davalar açılmış tazminat ödemek durumunda da kalmıştı. İnternet sayfasında tazminatlar bizi yıldıramaz gibi bir de duyuru yapmıştı. Hal böyleyken uzunca bir süre Bakırköy Belediyesi ve Bülent Kerimoğlu hakkında olumsuz haberler yayımlamadığını gördük. Ta ki 01 Mart günü KAŞIBEYAZ İMARINA 5 MİLYON TL KARŞILIĞINDA MI İZİN VERİLDİ?” manşetli haberle önemli bir iddiayı gündeme getirmesi kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Birileri Fuat Avni’cilik mi yoksa iyi-kötü poliscilik mi oynuyor? Öyle ya yapılan haberle ilgili konunun muhataplarından şimdiye kadar bir açıklama duymadık. Haberde yer alan iddialar doğruysa Bakırköy Belediye Başkanı veya yetkilileri suç işlemişlerdir.

Açılmadan Kapanan Meclis

Geçtiğimiz Aralık ayında Kaşıbeyaz arazisinin imar değişiklikleri gündeme gelmişti. Sanırım o dönemde ilçe başkanlığı seçiminin de yapılacak olması dosyanın bir süreliğine rafa kaldırılmasında etkili olmuştu. Aradan geçen beş aylık süreden sonra dosya 11 Mayıs günü yapılması planlanan meclis gündeminde de yer alıyordu. Toplantı öncesi yapılan CHP gurup toplantısında hararetli tartışmaların yaşandığını ve birçok meclis üyesinin hayır dediği proje meclis çoğunluğu sağlanamadığı için gündeme gelmedi. Aynı gün kesin hesapların da görüşülecek olması ve meclis toplantısının yapılmama nedenini meclis 1. Başkan vekili Mahir Çelik yalnızca divan katiplerinin bulunduğu oturumla açıkladı. Bu açıklamayı aşağıdaki linke tıklayarak görüntülü olarak dinleyebilirsiniz.

Ak Partililer Tepkili

Kendilerine haber verilmeden meclisin 14 Mayıs gününe ertelenmesine tepki gösteren Ak Partili meclis üyeleri konunun usulsüz olduğunu söyleyerek, yaşananları zabıt altına alıp tutanak tuttular. Konuyla ilgili basına açıklama yapan Ak Parti Gurup sözcüsü Servet Toraman’ın görüntülü açıklamasını aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Yo9_vUYYBdY&feature=youtu.be aç kapa meclis

 

https://www.youtube.com/watch?v=dXEcUE0Cen8&feature=youtu.be Ak Partililerin tepkisi

 

Yılmaz  BACACI


#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.