Ahmet Altun; Bakırköy’ü Birlikte Yöneteceğiz

Röportaj Yayın: 15 Temmuz 2018 - Pazar - Güncelleme: 15.07.2018 20:45:54
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 22 dk.
Google News

24 Haziran seçimleri sonrasında basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen MHP Bakırköy İlçe Başkanı Ahmet Altun’la bir röportaj gerçekleştirdim. Belediyenin başarısız çalışmalarının yanı sıra stk’ları da konuştuğumuz Altun, yerel seçimlerde Bakırköy’de oldukça iddialı olduklarının altını çizdi.  

Sayın Ahmet Altun, geçtiğimiz günlerde basınla bir toplantı yaptınız. Konuşmalarınızda da Bakırköy Belediye Başkanlığı seçimlerinde oldukça iddialı olduğunuzu söylemiştiniz. Bunu neye dayanarak söylediniz?

Üç dönemdir Bakırköy’de başarısız olan bir CHP’li belediye yönetimi görüyoruz. Bende Bakırköylüyüm uzun yıllardır da burada yaşıyorum. Temsil ettiğim partinin ilçe başkanıyım. İkinci dönem göreve seçildim. Hem partili olmam hem de Bakırköylü bir yurttaş olarak vatandaşlarla her an iç içeyim. Kendilerini dinlediğimde onlar da belediyeden olan rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Hemen her kesimde bir rahatsızlık olduğunu görüyorum. Belediyeden ilçeleri adına beklentileri olduğunu görüyorum. Sizlerle birlikte yaptığımız kahvaltı bir anlamda sizlerin düşünce ve fikirlerini almak için yapılan dostça bir istişare toplantısıydı. Sizler Bakırköy’ü çok iyi tanıyan kesimsiniz. O nedenle sizlerin görüşünüz bizim için önem taşıyor. Bu toplantıları zamana yayarak öncelikle muhtarlarımız olmak üzere farklı kesimlerle STK’larla kanaat önderleriyle de yapacağız. Bu yelpazeyi biraz daha yayarak sokak sakinlerine kadar inerek düşüncelerini alacağız. Bizim yönetim anlayışımız da her kesimden insan işin içinde görev almalı şeklinde olacaktır. Bakırköy’ün sıkıntılarını ve Bakırköylülerin beklentilerin iyi biliyorum o nedenle de başarılı olacağımızı düşünüyor ve inanıyorum. Sizin de bildiğiniz gibi 24 Haziran seçimleri sonrası insanlar tatile giderken biz seçim startını verdik ve çalışmalarımıza başladık.

Aday belirleme kriterleriniz var mı? Camianızdan bir adayla mı seçimlere gideceksiniz, yoksa farklı partiler de görev almış adaylarla mı seçime gitmeyi düşünüyorsunuz?

 

Öncelikli tercihimiz adayımızın Bakırköylü olması ve öyle de olacaktır. Burada yaşayan insanların duygularını yaşam tarzlarını iyi bilmesi gerekir. Bakırköy dışından gelecek olan adayları ilçe teşkilatı olarak onaylamayız. Dışardan gelen insanlar burayı çok fazla tanımaz ve kısa sürede de anlayamaz. Bakırköy eğitim kültür seviyesi yüksek bir ilçe. O nedenle adayımız mutlaka Bakırköylü olmalıdır. Şimdiden dört arkadaşımız bizimle görüştü, belediye başkan adayı olmak istediklerin söylediler. Diğer partilerde görev yapmış olan arkadaşlarımız var. Belediye Başkanlığı ve meclis üyelikleri için talepte bulunanlar var. Şimdiden bizimle irtibata geçmeye başladılar. Bu bizim adımıza olumlu bir gelişmedir. Aday adaylarımız belirlendiğinde ilk yapacağımız iş adaylarımızı Bakırköy halkına tanıtmak ve nasıl bir belediye başkanı istediklerini sormak olacaktır. Adayımız mutlaka Bakırköylüler tarafından kabul görmelidir.

Bununla ilgili bir çalışmanız var mı?

Şimdilik ilçe teşkilatımızla birlikte çalışmaları ben bire bir yürütüyorum. Aday olacak kişi öncelikle halkın güvenini kazanmalı. Parti tüzüğüne ideolojisine uymalı. MHP ilkelerini seçim beyannamesini benimseyen diğere partilerden gelen arkadaşlarımız da olacaktır. Bunlara aykırı düşünen arkadaşlar MHP’den aday olamazlar.  

Aday belirleme sürecinde yetki sizde mi, yoksa genel merkez tarafından mı belirlenecek?

 

Geçtiğimiz günlerde Genel merkez de Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile yaptığımız görüşmede şimdiden çalışmalarınıza başlayınız diyerek aday belirleme yetkisini ilçelere vermiştir. Bizler çalışmalarımızı tamamlayıp öncelikle il başkanlığımız sonrasında da genel merkezin onayını alacağız. Nihayetinde son kararı verecek olan genel merkezdir.

 

Sayın Ahmet Altun, 24 Haziran seçimlerinde ki Cumhur İttifakı yerel seçimlerde de olabilir mi. Bakırköy’de Ak Parti ile birlikte ortak bir aday çıkarabilir misiniz?

Bunu söylemek için çok erken. Bu kararı genel merkezimiz alır. Böyle bir karar alınırsa da bizler buna uymak durumundayız ve uygularız. Ancak biz ittifak yokmuş gibi çalışmalarımıza başladık. Olası ittifak söz konusu olursa çalışmalarımızı da o yönde yaparız.

 

Sayın Altun, basına verdiğiniz kahvaltıda STK’lardan serzenişti bulundunuz. İsimlerine yakışmayan çalışmalar yaptıklarını söylediniz. Bu konuyu biraz açar mısınız?

 

Bizim düşüncemiz bir dernek, vakıf veya spor kulübü isminin önünde Bakırköy varsa bunların önceliklerinin de Bakırköy olması gerekir. Örneklemek gerekirse bir dernek Bakırköy X derneği adını almış. Ancak Bakırköy’le ilgili bir çalışması yok. Bu tarz olan derneklerle gerekli görüşmeleri yapacağız. Projelerimizi önerilerimizi kendilerine sunacağız. Bizim de desteğimizle uygulamaya koymalarını isteyeceğiz. Teklifimiz kabul görmezse biz alternatif dernekler kurarak sorunları çözümlemeye gideceğiz. Buna bir örnek vermek gerekirse Bakırköylü Sanatçılar Derneği çok köklü bir kuruluş. Hizmet alanları çok geniş. Dolayısıyla Bakırköy’de birçok değer üretebilir. Ülkemize yeni değerler katabilir. Ancak bunun böyle olmadığını görüyoruz. Burada eğitim verebilecek çok değerli arkadaşlarımız olmasına rağmen bunlardan yararlınılmadığını görüyoruz. Bu tür derneklerin ticari düşüncede olmamaları gerekir. Bakırköylü olan kendi değerlerini bünyesinde görevlendirerek yeni geçlerin ülkeye kazandırılması sağlanmalı. Bakırköy’ün marka değeri artırılmalıdır. Bunu sağlayabilmek için de ilçemizde müzik, film, folklor gibi farklı alanlarda festivaller yapılmalı. Tüm bunları yapmak için de Bakırköy oldukça uygun bir ilçe. Bu gibi etkinlikler yerelden dünyaya açılmanın da bir yolu olduğu gibi ekonomik anlamda ilçeye önemli ölçüde katma değer de sağlayacaktır.

 

Sayın Altun, konuşmanızın bir bölümünde son 15 yıldır Bakırköy’ü CHP’li adayların yönettiğini ve yetersiz olduklarını söylediniz. Belediyeyle ilişkilerinizi nasıl yürütüyorsunuz? Belediyenin çalışmalarında rahatsız olduğunuz taraflar var mı varsa nelerdir?

 

MHP ilçe teşkilatı olarak Bakırköy Belediyesinin yapmak istediği her olumsuz işlerde tepkimizi koyduk, eleştirdik, çözüm yollarını söyledik. Olumlu gördüğümüz çalışmalarda da kendilerine destek verdik. Özellikle kamu arazilerinin (İstasyon caddesi ve Ebuziya caddesinde) ki işgalleri konusunda belediyenin yanında yer aldık. Ancak görünen o ki son dönemlerde elle tutulur gözle görülür yapılan bir çalışma yok. Sizlerde olayları yakından takip ediyorsunuz Bakırköy’de değişen bir şey yok. Bakırköy’den ayrılan çevre ilçeler Bakırköy’ü geçti. Bakırköy’de değişim gelişim olmadığı için de her geçen gün cazibesini kaybediyor. Bu başarısızlığı yalnızca ben söylemiyorum. Bakırköylü vatandaşlar da CHP’li arkadaşlarımız da hatta meclis üyesi arkadaşlarımız da başarısızlıklarını kabul ediyorlar. Başarısızlık yönetim eksikliğinden çok bir zihniyet meselesidir, çalışsak da, çalışmasak da Bakırköy’de biz kazanırız düşüncesi var. Ancak Bakırköylüler de bunun böyle olduğunun farkındalar ve gerekeni de yapacaklardır. Bakırköy’ün kaybolan bu imajını kazanmak için iddialı bir şekilde seçim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyorum ki Bakırköy halkının desteği ile Bakırköy’de ki değişimi başaracağız.  

 

RÖPORTAJ  : Yılmaz BACACI 

 

 

 

        

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.