Tülin Mazlumoğlu Kestane; Bizim hizmet anlayışımızda ayrımcılık yoktur.

Röportaj Yayın: 11 Ağustos 2018 - Cumartesi - Güncelleme: 11.08.2018 21:25:48
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 10 dk.
Google News

Ak Parti Bakırköy İlçe Başkanı Tülin Mazlumoğlu Kestane ile bir röportaj gerçekleştirdim. İlçe bakanlığı görevine geldiği günden bu yana Bakırköylülerin haklarını savunmak ve onlara daha yaşanılır bir Bakırköy kazandırma düşüncesinde olduklarını belirten Mazlumoğlu Kestane, vatandaşa hizmet aşamasında din, dil, bölge, ırk ve mezhep ayrımcılığı olmadığının altını çizdi. Bakırköy’de kentsel dönüşüm sorununu Ak Partili bir belediye başkanının çözeceğini ifade eden Mazlumoğlu Kestane, yerel seçimlere oy kullanacak olan vatandaşları duyarlı olmaya davet etti. 

 

Sayın başkan göreve başladığınız günden bu yana Bakırköy’de neler yaptınız?

Bir Nisan’da yaptığımız kongre sonrasında ben ve yönetim kurulumuz göreve başladık. Hemen ardından gençlik kolları ve kadın kolları kongrelerimzi gerçekleştirdik. Sonrasında 24 Haziran seçimlerini yaşadık. Seçim sürecinde hemen her gün üç milletvekilimiz, il yöneticilerimiz, ilçe kadın kolları, gençlik kolları ve yönetim kadrolarımızla canla başla çalıştık. Bu çalışmalarımızı sahurlara kadar da sürdürdük. Bakırköy’de kapısın çalmadığımız, dokunmadığımız, selam verip almadığımız kimse kalmadı desem yeridir. Siyasete başlama noktam Bakırköy’dür iki dönem İstanbul il yönetiminde bulundum. Arge, il başkan yardımcılığı görevlerinde bulundum. 3. Bölgeden Millet Vekili adayı oldum. Ancak ilçe başkanı olmak çok daha farklı. Bambaşka mesuliyetleri olan, siyasetin en önemli dinamiklerinden biri. Göreve başladıktan hemen sonra Bakırköy’de bulunan kamu kuruluşları, STK’lar ve vatandaşlarla hemen her mecrada buluşmaya gayret gösterdik, bu tür ziyaretlerimiz hala devam etmektedir. Bu ziyaretlerimiz merhaba ben geldimle sınırlı değil. Sizin için ne yapabiliriz ne tür sorunlarınız var şeklinde halkın sorunlarını dinleyip çözümler üretiyoruz. Bu anlamda olumlu sonuçlar aldığımız birçok sorunlar oldu. Sağlık anlamında, eğitim anlamında ilçenin genel sorunları hakkında vatandaşların bizlere ilettiği sorunlarını çözümlemek için ben ve ekibim büyük bir özveriyle çalıştık. Birçok sorunu da olumlu şekilde sonuçlandırdık.

Yerel seçimlerde ki hedefiniz nedir, nasıl hazırlanacaksınız?

Siyasetin hasılatı seçim kazanmaktır. Bizde kendimize bu hedefi koyduk. Yerel seçim takvimi ve yol haritası Genel Başkanımız tarafından açıklandığı andan itibaren önemli projelerle halkın huzuruna çıkacağız. Henüz seçim takvimi açıklanmadığı için yerel gündemi hedef koyuyoruz, ancak belli projeler deklere edemiyoruz. Hedefimiz Bakırköylüleri Ak Belediyecilikle tanıştırmaktır. Bakırköy’ün hali gerçekten içler acısı. Bakırköy ilçesinden ayrılmış Ak Parti Belediyeciliği ile tanışmış olan ilçelere baktığımız da Bakırköy halkının bu tür hizmetlere büyük bir özlemle baktığını görüyoruz. Bunu vatandaşların bizlerle yaptıkları istişarelerde dile getirdiklerini görüyoruz. O nedenle ilçe başkanı olmamın yanında eski bir Bakırköylü olarak Bakırköy halkının Ak Belediyecilikle tanışma vakti çoktan gelmiştir diyorum ve çalışmalarımızı da bu yönde yapacağız.

Bu açıklamanız da Bakırköy Belediyesinin başarısız olduğunu mu ima ediyor sunuz ?

Bunu imadan öte sevgili Bakırköylülerin takdirine sunuyorum. Belediyenin borcuna baktığımız da 500 milyonun üzerinde Bülent Kerimoğlu’nun zaman zaman yaptığı açıklamalarda belediyeyi 220 milyon borçla devraldığını beyan ettiğini, ancak aradan geçen dört yıllık süre zarfında da hiçbir yatırım yapmadan, her yıl borçlanarak Bakırköy belediyesinin altından kalkamayacağı bir borç batağına sürüklendiğini görüyoruz. Bu borçlar Bakırköy halkının hak etmediği bir borç miktarıdır.

Büyük Şehir Belediyesinin Bakırköy’e hiç yardım etmediği, hatta cezalandırdığı gibi söylemler var. Bunun doğruluk payı nedir? Böyle bir şey söz konusu mu?

Bu çok haksız bir itham. Böyle bir şey söz konusu değildir. 2017 yılı faaliyet raporlarında yer alan verilere bakıldığında Bakırköy Belediyesi her gün Bakırköy’e 14 kamyon asfalt döktüğünü beyan etmiş. Yaptığımız araştırmada bunun asılsız olduğunu gördük. Hatta çok yakın bir zamanda bir okulun aile birliği başkanı ilçemize gelip okul bahçesine asfalt dökülmesini istedi. Kendilerine bu işi Bakırköy belediyesinin yaptığını söylediğimizde belediyeden istediklerini ancak alamadıklarını söylediler. Bakırköy belediyesinin halen İBB’ye 24 milyon lira borcu olmasına rağmen gerekli destek ve yardımlarını alıyor. Bu kadar borç varken kalkıp İBB bana destek vermiyor demek akla mantığa aykırı bir davranıştır. Reel rakamlar ortada, yapılan destekler ortada. İBB sorumluluğunda olan bölgelerle ilgili bize gelen hemen her tür sorunu ilgili birimlere iletip çözümlenmesini sağlıyoruz. Bunun yanında İBB’nin her yıl belediyelere verdiği parasal destek kesintisiz şekilde diğer belediyelere verildiği gibi Bakırköy belediyesine de verilmeye devam ediyor. Bakırköy belediyesinin borcu olmasına rağmen her hangi bir kesinti de söz konusu değildir. Şimdiden açıklamak pek doğru olmaz ancak bilinmesinde yarar var önümüzdeki yıllarda hükümet destekli büyük bir proje Bakırköy halkına sunulacaktır. Havaalanının taşınmasının ardından bu projenin çalışmaları da başlayacaktır. İnanıyorum ki bu proje Bakırköy’e ve Bakırköylülere verilecek en büyük hizmet olacaktır. Bunun yanında iptal olan baruthane projesinin bulunduğu alanda önemli bir park bahçe ve yeşil alan çalışması hayata geçirilecektir.

Sayın başkan son dönemlerde İBB sorumluluğunda olan Yeşilköy ve Yeşilyurt sahili ve çevresinde bir takım olumsuzluklar yaşanıyor. Vatandaşlar bu durumdan oldukça rahatsız. Bununla ilgili bir yaptırımınız olacak mı?

Bu konunun şikayetleri vatandaşlarımız tarafından ilçemize de iletildi. Yerel yönetimlerle ilgili yaptığımız ilk toplantımızda konuyu gündeme aldık. Yönetim kurulumuzda görüştük. Toplantı sonrasında İBB’de ilgili birimlerle irtibat sağlayarak konunun önem ve aciliyetini söyleyerek çözümlenmesini istedik. Kısa sürede ilgili bölgede gerekli önlemler alındı. Denetimler artırıldı. Hoş olmayan görüntülerden tabi ki bizlerde rahatsızlık duyuyoruz. Vatandaşlarımız müsteri olsunlar, konuyla ilgili çalışmalarımız bununla sınırlı kalmayacak. İlgili birimlerle önümüzde ki günlerde yeniden bir toplantı yaparak o bölgenin daha yaşanılır, Bakırköylülere daha yakışır hale gelmesi için gerekenler yapılacaktır. O bölgede yaşayan insanlarda Bakırköylüdür dini, dili, ırkı ne olursa olsun bizim vatandaşlarımızdır, dostlarımızdır. Hizmet aşamasında bir ayrımcılık asla söz konusu olamaz.

Sayın başkan henüz inşaat halinde olan bir nikah salonunun belli hizmet alanlarının 29 yıllığına kiralanması olayına nasıl bakıyorsunuz?

Bu durumu öncelikle bir Bakırköylü ve Parti ilçe başkanı olarak kabul edilemez buluyorum. Belediyelerde icraat sürenizi düşündüğünüzde 29 yıllık kiralama akıl dışı bir yaklaşımdır. Sadece orası değil Bakırköy’de bu tarz kiralanan birçok yer var. Bunların tümüne itiraz ediyoruz. Akıldışı yaklaşımlarla Bakırköylülerin geleceğine ipotek konulmasına itiraz ediyoruz. Meclis üyelerimiz konulara gerekli itirazlarını meclis oturumlarında yapıyorlar. İlçe olarak bizlerde konuları adli mercilere taşıyoruz. Bakırköylülerin haklarını yasal anlamda korumak bizlerin görevidir, bizlerde bunu yapıyoruz. Bakırköylüler şunu iyi bilmeli ki adli mercilere taşıdığımız her konunun takipçisiyiz. Bakırköylülerin haklarını kimsenin yemesine müsaade etmeyiz.

Geçmiş dönem bakanlarından sayın Mehmet Özhaseki kentsel dönüşüm görüşmeleri sonrasında Bülent Kerimoğlu’na tam dayaklık gibi bir laf etmişti. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz? 

Dayaklık açıklaması sayın bakanımızın kendi tasarrufudur. Bizim bakış açımız Bülent Kerimoğlu’nun Bakırköylülere hizmet etmek gibi bir niyetinin olmadığıdır. Kentsel dönüşümle ilgili iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. İyi niyetli olsaydı bakanla yaptığı görüşme sonrasında önemli adımlar atmış olmalıydı. Ne yazık ki bu konuda arpa boyu yol almadılar. Hayali proje ve söylemlerle Bakırköylüleri kandırmanın ötesine gitmediler.  

Bu durumda Bakırköy’de kentsel dönüşüm hayal mi olacak. Yoksa sizin bu konuyu çözmeye siyasi gücünüz yetecek mi?

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili Ak Partili örnek gösterilecek belediyelerimiz var. Bakırköy halkı Ak Partili bir belediyeyle tanıştığı gün kentsel dönüşüm sorununu ortadan kaldırılacaktır. Bu işleri yapabilecek bilgi birikim ve beceriler Ak Parti kadrolarında mevcuttur. Yerel çalışmalarımızda boş projelerle uğraşmak gibi bir düşüncemiz olmaz. Reel ve sonuç odaklı projelerle halkın karşısına çıkacağız. Bakırköy’ün sorunlarını bildiğimiz gibi çözüm noktalarının da neler olduğunu biliyoruz. İktidar olduğumuz da bunların tümü hayata geçirilecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Yerel seçimlerde bir ittifak söz konusu mu?

Şimdiye dek bize bu konuda Genel Merkezden ve İl Başkanlığımızdan iletilen bir bilgi yok. Bu konu partimizin üst kurullarının alacağı bir karardır. Bize gelen talimatlar yönünde çalışmalarımızı yaparız.

Sayın başkan Bakırköy halkına neler söylemek istersiniz?

Ak Partinin yerel yönetimlerde ki başarılarını Bakırköy’e taşımamız için kendilerinin desteklerini bekliyorum. Yerel seçimlerde partizanca fanatik bir şekilde oy kullanmak yerine kendilerine hizmet odaklı bir belediye başkanı seçmek için sağduyulu bir şekilde oy kullanmalarını istiyorum. Bu vesileyle tüm Bakırköylülerin önümüzde ki günlerde idrak edeceğimiz Kurban Bayramının tebrik ediyorum.

 

RÖPORTAJ :  Yılmaz BACACI

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.