Bülent Kerimoğlu’nun 2019 Yılı İlk İcraatı; İBB’ni Yıktığı Kafe Yeniden Yapılanmaya Başlamış

Özel Haber Yayın: 27 Mayıs 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 27.05.2019 16:54:06
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Geçtiğimiz aylarda yasalara uygun olmadığı için İBB yetkilileri tarafından yıkımı gerçekleştirilen Beşir Göğüş Park’ı içinde bulunan kafe yeniden faaliyetlerine başlamış görünüyor. 

İncirli Caddesi üzerinde bulunan Beşir Göğüş Parkı 18 Aralık 2015 tarihinde Bakırköy Belediyesi tarafından yapılan sözleşmeyle kiraya verilerek burada kafe ve çay bahçesi yapılmasının yolu açılmış. Yaşanan gelişmeler sonrasında Yaz Kafe adıyla bir işletme faaliyetlerini sürdürerek çocuk parkını uygun olmadığı halde ticari alana çevirmişlerdi.  Geçen süre içerisinde söz konusu parkla ilgili medyada haberlerin yer almasıyla çevre halkı ve STK’lar da konuya müdahil olarak İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na sözlü ve yazılı şekilde şikayetler de bulunmuşlardı. Şikayetler karşısında duyarsız kalmayan İBB  “Tasarrufu İBB’de olan ve ana arterlerde kalan 08.03. 2004 tasdik tarihli Bakırköy merkez uygulama imar planlarında “çocuk bahçesi” fonksiyonunda olan yerin 775 sayılı yasa doğrultusunda encümen kararı alınması beklemeden yıkım işleminin yapılması ve neticesinden başkanlığımıza ve ilgilisine bilgi verilmesi” hususunu içeren bir karar almıştı. İlgililerin karara rağmen söz konusu yeri boşaltmamaları sonucunda İBB görevlilerince yıkım kararı gerçekleştirilmişti. Aylarca atıl halde tutulan park içinde herhangi bir işlem de yapılmamıştı. 31 Mart yerel seçimleri sonrası yeniden belediye başkanı seçilen Bülent Kerimoğlu, Beşir Göğüş Parkı içinde yeni bir yapılaşmanın oluşmasının da önünü açmış olmalı ki yeniden çay kahve servisi yapılmaya başlanmış.

Önlem Alınmazsa Çocukların Oyun Parkı Kalmayacak  

İBB yetkilileri kendi sorumluluklarında olan çocuk parklarında bulunan çay bahçesi ve kafeteryaların yasalara uygun olmadığını ve bu tür yerlerin yapılmasına ve yapımına izin verenler hakkında yasal suç duyurusunda bulunacaklarını belirtmişlerdi. Çocukların dumansız hava sahalarında rahatça oyunlar oynayıp eğlenebilmeleri için parklardaki bu işgallere son verileceği ve işlem yapmayanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacaklarını belirtilmiş olmasına rağmen Bakırköy Belediyesi'nin neden buraların yapımına izin verdiği kafalarda soru işareti oluşturuyor. Bakırköylüler söz konusu yerle ilgili yeni seçilen meclis üyesi ve başkan yardımcılarının nasıl bir tutum sergileyeceğini de merak ediyor.

 

YORUM HABER : Yılmaz BACACI 

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.