İlyas Dikici İle Küçükçekmece Belediyesi’nde Burçin Baykal Olayı Yaşanır mı?

Yayın: 22 Haziran 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 22.06.2020 10:55:25
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 7 dk.
Google News
 Küçükçekmeceli CHP’liler Burçin Baykal ismini hatırlayacaklardır. 2019 seçimlerinde CHP Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayıydı. İlk dönemler Avcılar Belediye Başkanı Haney Handan Toprak Benli’nin prensiydi. Önce özel kalem müdürlüğüne atanmış, sonrasında da Başkan Yardımcılığına getirilmişti. 657 sayılı devler memurları kanununa tabi görev yapan bir bürokrat olarak görevini sürdürürken bir anda Toprak tarafından görevden alındığı gündeme bomba gibi düşmüştü. Aynı zamanda Başkan Yardımcısı Burçin Baykal’la birlikte Ruhsat Müdürü Hüseyin Doğan, İmar Müdürü Köksal Koçhan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Onur Gülin ve Park Bahçeler Müdürü Emre Remzi Gürşe’in de görevinden alındığı belirtilmişti.

BAYKAL İSTİFA ETTİM DEMİŞTİ

Olayın gündeme gelmesi sonrasın da Burçin Baykal, görevden alınmadığını, istifa ettiğini ve Küçükçekmece Belediyesi Başkanlığına aday adayı olacağını açıklamıştı. Dönemin belediye başkanı  

Toprak, basına yaptığı açıklamalarda Baykal’ı bir anlamda yalanlamış ve  “Görev verdiğimiz arkadaşlarımız maalesef verdiğimiz görevleri layıkıyla yerine getirememişlerdir. Arkamızı döndüğümüzde verilen vazifelerin yapılmamış ya da eksik yapıldığını gördük. Genç arkadaşlarımıza elbette güvenmemiz gerekiyor, ancak bunlardan bazıları verildiği görevin altında ezilmiş ve görevlerini kötüye kullanma eğilimine girmişlerdir.”  şeklinde bir açıklama yapmıştı.

KÜÇÜKÇEKMECE’DE AYNISI YAŞANIR MI?

Neden böyle bir konu gündeme geldi derseniz hatırlatayım bir önceki yazımda İlyas Dikici ile Avcılar’da yaşanan Burçin Baykal vakası yaşanır mı demiştim. Anladığım kadarıyla Kemal Çebi ve yönetimi 19 Temmuz 2019’da yayımladığım http://www.yontemgazetesi.com/haberdetay.asp?bolum=1422&uyeid=0 yazıyı iyi okumamışlar. Mevcut yönetim kadrosu ve

yaşananlara bakılırsa benzer senaryo Küçükçekmece’de de tekrarlanır gibi. İlyas Dikici’nin siyasi geçmişi ve yaptıklarına bakarsak yeteri kadar deneyimli olmadığını görüyoruz. Başkan Çebi, her ne kadar şimdilerde yaptığı konuşmalarda Veliahttı olarak Dikici’yi işaret etse de, Dikici’nin yaptığı görevin yasal tanımı, Başkan Kemal Çebi’nin belediye bünyesindeki işlerini organize etmektir. Tabir yerindeyse sekretarya görevini üstlenmek. Ancak yaşananlara ve partililer arasında ki konuşmalara bakıldığında Dikici’nin görevi dışında (iş alımları gibi)  birçok konuda söz sahibi olduğu söyleniyor. Göreve geldiğinden bu yana özellikle Tokat’lı hemşerilerini işe aldığını duymayan kalmadı. Bu davranışı da sanırım senaryonun başlangıcı oldu. Daha şimdiden kendilerini sosyalist, devrimci, ilerici olarak lanse edip, bugün, et ihalesi, kırtasiye ihalesi gibi belediye çerezleri peşinde dosya koltukta pervane oldukları konuşulan bazı meclis üyeleriyle işe alımlarla ilgili ters düştükleri söyleniyor. Bununla mı sınırlı derseniz hayır.Söylenenlere bakılırsa meclis üyeleri doğu, batı, kuzey, güney diyerek dörde ayrılmış, ilçe yönetimi de aynı şekilde ayrışma ile geziyor. Hani şu işe alınan Tokat Zileliler var ya; yaşananlara bakılırsa sürecin günah keçisi onlar seçildi. İtilip kakılıyor, örselenip duruyorlarmış. Hal böyleyse yazık Dikici’nin iş bilmezliğinin cezasını işçiler çekiyor.

Sayın Dikici, devlet memuru olmana rağmen anladık ki siyaset yapıyorsun eyvallah.  Gençsin, heyecanlısın, ikbal peşindesin hepsine eyvallah ama biraz sükûnet. Ne güzel bir Ata sözüdür “Sabrın sonu selamettir

DİKİCİ BAŞKAN YARDIMCISI OLUR MU?

Burçin Baykal’ın özel kalem müdürü olarak göreve başlatılması ve sonrasında başkan yardımcılığına atanması İlyas Dikici’de uygulanır mı? Şimdiden bunu kestirmek çok doğru olmaz. Bekleyip hep birlikte göreceğiz. Hatırlatmakta yarar var Baykal hakkında yaşanan olayların çoğunluğu Handan Toprak’ın açıklamalarına bakılırsa başkan yardımcılığı dönemine tekabül ediyor. Umarım Avcılar Belediyesi’nde yaşanan olumsuzluklar Küçükçekmece Belediyesi’nde yaşanmaz. Birçoğunuz yazdıklarımdan rahatsızlık duyuyordur. Hatta bazılarınız zırvalamış, boş boş konuşuyor falan da diyorsunuzdur. Aslına bakarsanız birçok CHP’linin kendi aralarında konuşup, söyleyemediklerini gündeme getiriyorum. Yıllar sonra canla başla çalışarak Küçükçekmece belediye başkanlığını kazanma başarısı gösteren, ancak şimdilerde yaşananları dışarıdan seyreden partililer, yapılması beklenen ilk örgüt toplantısında bakalım neler söyleyecek. Torpille işe girenleri mi, ihale alanları mı, dosya kovalayanları mı, yoksa belediyedeki Ak Partili kadroları mı konuşacaklar.

ADİL ÇİFTÇİ YA SİYASETİ YAP YA DA İŞİNİ

Kendisini Bakırköy’de tanıdığım DİSK İstanbul 2. Bölge sorumlusu Âdil Çiftçi’ye de iki kelam edelim. İyisin hoşsun da kardeşim işi gücü bir kenara bırakıp CHP’yi bir yerlere taşıma telaşına düşeceğine, biraz sendikana, sana umut bağlayan emekçi arkadaşlarına baksan çok daha iyi olur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.