KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ’Nİ AK PARTİ KADROLARI MI YÖNETİYOR?

Yayın: 25 Haziran 2020 - Perşembe - Güncelleme: 25.06.2020 14:39:31
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 28 dk.
Google News

Son günlerde Küçükçekmece Belediyesini neredeyse yazı dizisi haline getirdim. Yanlışları eleştirmekle kalmayıp, zaman zaman neler yapılmalı ya da nasıl düzeltilmeli şeklinde anlatımlarım da oluyor. Gördüğüm kadarıyla son yazımdan sonra baya olumlu gelişmeler olmuş. Bunun yanında yazılarımdan rahatsızlık duyan bazı arkadaşlar hakkımda araştırma yapıp nasıl biri olduğum hakkında bilgi toplamak da istemiş. Doğaldır, ben nasıl ki sizin çalışmalarınızla ilgili araştırma yapıyorsam sizin de beni araştırmanız doğaldır. Kısaca kimseye eyvallahı olmayan doğruları yazmaktan da geri kalmayan biriyim.     

UYARILAR DİKKATE ALINMALI

Son yazımda meclis üyeleri ile ilgili “Daha şimdiden kendilerini sosyalist, devrimci, ilerici olarak lanse edip, bugün, et ihalesi, kırtasiye ihalesi gibi belediye çerezleri peşinde dosya koltukta pervane oldukları konuşulan bazı meclis üyeleriyle işe alımlarla ilgili ters düştükleri söyleniyor. Bununla mı sınırlı derseniz, hayır. Söylenenlere bakılırsa meclis üyeleri doğu, batı, kuzey, güney diyerek dörde ayrılmış, ilçe yönetimi de aynı şekilde” bunları yazmıştım. Sanırım etkili olmuş ki İlçe Başkanı aynı zamanda meclis grup başkanı da olan Turgay Özcan’ın çabalarıyla önümüzdeki dönem gurup komisyonlarını belirlemek için yapılan toplantıda verilen kardeşlik mesajı ve görev bölümü hedefine ulaşmış ve verilen fotoğraf dahi gönülleri fethetmiş durumda. Umarım ihale ve dosya takipleri de son bulur. 

CHP’li BİR BELEDİYEDE NEREDEYSE TÜM MÜDÜRLER AK PARTİLİ

Seçilmişleri ve bazı atanmışları gündeme getirmiştim. Bir de madalyonun öbür tarafı olan belediye bürokratları var. Kısaca onları tanıtmaya çalışayım.

 

Çağdaş Mersinlioğlu, Bilgi İşlem Müdürü. Adana kökenli Milliyetçi, muhafazakar bir yapıya sahip. Ak Parti döneminde sözleşmeli personel olarak göreve başlayıp, sonrasında kadro alan bir isim.

Akif Bilen, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü. Malatyalı, geçmiş dönem Ak Partili Belediye Başkanlarından birinin yeğeni olarak biliniyor. Söylenenlere bakılacak olursa Ak Parti militanı gibi seçimlerde ev ziyaretleri dahil bir çok çalışmaya katılmış. Daha önce ki yazım da argo konuşmalarıyla adından söz ettirdiğini yazmıştım. Başkan Çebi’nin muhtarlarla olan toplantı öncesi kendisine teşekkür etmeleri hakkında telkinde bulunduğunu da yazmıştım. Aldığım duyumlara göre alt kadroda görev yapan Ak Partili çavuş, onbaşıları koruyup, kollayıp, dayanın çocuklar az kaldı demekten de geri kalmıyormuş. Daha da ötesi CHP yanlısı olanlara da sarf etmediği argo kelime neredeyse kalmamış.  

Geçmiş dönem Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Halil Ortaç, şimdilerde Destek Hizmetleri Müdürü. Geçmiş dönem Ak Partili Belediye Başkanlarından birinin eski kayın biraderi olarak biliniyor. 

Gümüşhaneli İlhan Aydın, Ak Parti döneminin müdürlerinden. Halen Emlak ve İstimlak Müdürlüğü görevini yürütüyor. 

Önceden Tokat, AKP kadrosundan olup, şimdi CHP kadrosuna geçen Mehmet Ali Kipsöz, sanırım her dönemin adamı olurum mesajı veriyor.

İşletme Müdürlüğü görevini sürdüren Yusuf Belviranlı, Sarıyer’den Müfettiş Kadrosunda nakil gelmişti. Ak Partili sendikacısı olmasının yanında ev ziyaretleri yapabilen militanist özelliği de söylenenler arasında. Hatta zaman zaman eski müdürleri toplayarak onlara moral verip motivasyonlarını artırmak için “Dayanın az kaldı” diyebilecek kadar da etkili biri.  

Park ve Bahçeler Müdürü Şerafettin Mataracı, kendisini daha önce de gündeme getirmiştim. Hala namı diyar Muhteşem Süleyman’ın kanatları altında uçmaya devam eddiyor. Önceki dönem Fen İşleri Müdürü olmasının yanında Ak Parti Militanı olarak da baya nam yapmış biri.

Ak Parti döneminin müdürlerinden Fatih Bilgin, aslen Samsunlu halen Plan ve Proje Müdürü olarak görevini sürdürüyor.   

Ak Partinin nakil kadrolarından biri de Strateji Geliştirme Müdürü Mehmet Erdönmez, Tokat asıllı olup, aşırı Ak Partililiği ile tanınıyor. Söylenenlere bakılacak olursa yanından geçen CHP’li ye dahi rastlanmamış. 

Önceki dönem Ak Parti kadrosunda yer alan Orhan Özer, Sivas asıllı olup, Teftiş Müdürlüğü yapmakta.

Eyleminde de söyleminde sıkıntısı olmayan, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Vasfi Keskin, Memur-Sen Genel Başkanı ve namı diyar Muhteşem Süleyman’ın okul arkadaşı olması sıfatıyla tanınıyor. Yaş haddinden emekliliğe merdiven dayamış, personelini yönetmekte çok da başarılı olmadığı söyleniyor. Seçimler öncesi Kemal Çebi hakkında çok şeyler söylediği ve ekonomik durumunun da oldukça iyi olduğu biliniyor. Görünen o ki görevinin son demlerini de hoyratça yaşamak istiyor.

Her dönemin adamı olmakla ün yapmış Yazı İşleri Müdürü Ömer Çağrıl, Ak Partinin İnönü aday adaylarından biri. Halüdun Özbatur zamanında göreve başlamış. Belediyenin kendisine tahsis ettiği araçla memleketi Eskişehir’i sıklıkla ziyaret ettiği söyleniyor.

Sağlık İşleri Müdürü Saniye Yıldız, 2019 seçimleri öncesi işçileri toplayıp, ‘Temel abime ve Ak Partiye oy vereceksiniz’ söylemiyle tanınıyor. Siyasi gücünün yanı sıra Balkan dernekleri üzerinden her dönem görev alabilme kabiliyetinin olduğu biliniyor. Kişisel beceri ve meziyetleriyle yıldızının parlak olduğu söylenen Saniye Yıldız, eşini de ruhsat müdürü yapmak için baya bir çaba harcıyormuş. Bu hızla Belediye Aile Şirketi kurarsa şaşırmam.

SÜLEYMAN GEVEZOĞLU’NA YAKIŞMAYAN DAVRANIŞ

Süleyman Gevezoğlu, geçtiğimiz günlerde Cennet Mahallesi’nde temizlik görevlisi bir emekçiyi ‘Beni nasıl tanımazsın’ gerekçesiyle işten çıkardığını duymayan kalmamış. Temizlik görevlisinin sizi tanımıyor olması sizin eksikliğinizden kaynaklanır. Arada bir ihale takipçilerinden zaman ayırıp temizlik görevlisi arkadaşları ziyaret ederek hatırlarını sorsaydınız, süpürgesi, faraşı ve sorumlu olduğu çavuşundan başkasını tanımayan emekçi kardeşim sizi de tanırdı. Bu davranışınız sizi tanıyanların hitabıyla “Muhteşem Süleyman’a” hiç yakışmadı.

TURGAY ÖZCAN NEDEN SESSİZ

Edinebildiğim bilgiler doğrultusunda Küçükçekmece Belediyesi Bürokratlarını sizlere tanıtmaya çalıştım. Bu gelişmeler sonucu iki satır da İlçe Başkanı Turgay Özcan, hakkında yazmazsak olmaz. Partililerin söylediklerine bakılacak olursa Özcan, yapılacak ilk genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacakmış. Hiyerarşik olarak Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin de üstü olan ilçe başkanı olarak Özcan’ın kadrolaşma ve olumsuzluklara sessiz kalmasının nedeni de adaylığını sağlamlaştırmak içinmiş. Turgay Özcan’a önerim örgütünü dinlemesi olacaktır. Ekip yoksa başarı da yok demektir. Unutma ki bileşenlerinin dışında örgüt emekçilerinin cansiperane çalışmaları olmasaydı belediye başkanlığını kazanmak hayal olurdu.

KEMAL ÇEBİ’YE UYARIMDIR

Sayın Kemal Çebi, ne kadar dikkate alırsınız bilmem ama ben yine de uyarmak istedim. Malumunuz yaz aylarındayız. Hafta sonu kaçamakları ve tatiller yoğunluk kazanacak. Buna engel olamazsınız, lakin söz konusu kaçamak ve tatillere geçmişte olduğu gibi şahısların belediyenin kendilerine tahsis ettiği araçlarıyla gitmesi pek elzem olmaz. Malum Temel Karadeniz döneminden sonra belediye araç sayısında hatırı sayılır derecede artış olduğu biliniyor. Araçların mesai saatleri dışında nerelerde ve nasıl kullanıldığını da denetlerseniz hiç fena olmaz. Yarın bir gün falan plakalı araç falanca yerde ne arıyor diye yazarsam şaşırmayasınız. 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.