KEMAL ÇEBİ TESKERE İÇİN ŞAFAK MI SAYIYOR?

Yayın: 11 Temmuz 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 11.07.2020 13:20:32
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 29 dk.
Google News
Geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece Belediyesi Özel Kalem Müdürü İlyas Dikici’den randevu alarak kendisiyle tanışmak istemiştim. Aslına bakılırsa Dikici’nin işini kolaylaştırdım. Malum o dönemlerde fellik fellik kim bu Yılmaz Bacacı arayışları vardı. Boşa yorulmasınlar diye kendim gittim. Gittiğimde de Belediye Başkanı Kemal Çebi ile röportaj yapmak istediğimi söyledim. Aradan geçen sekiz günlük sürede olumlu ya da olumsuz bir dönüş olmadı. Anladığım kadarıyla İlyas Dikici Çebi’nin özel şoförlüğünü yaptığı kadar özel kalem müdürlüğünde maharetli değil. Ya da görevi dışı işlerle fazlaca meşgul. Gençlik Kollarından gelen Özel Kalem Müdürü ve Başkan Vekili yakıştırılması yapılan Dikici, Kemal Çebi’nin ilçe başkanlığı dönemlerinde seçimlerde kendisine özel şoförlük yapmış olmasının bu günkü konumuna gelmende en büyük etken olduğunu da dönemin ilçe yöneticileri söylüyor bilinsin istedim. 

 

ÇEBİ GİDER CHP BİTER Mİ ?

 

Zaman zaman yaptığı konuşmalarında yeniden aday olmayacağını gündeme getiren Kemal Çebi, bir anlamda teskere gününü bekleyen asker gibi gün sayıyor. Gözlemlediğim kadarıyla Çebi söylemine oldukça uygun bir tavırla görevi bittikten sonra ne olursa olsun der gibi. Böyle devam ederse dört yıl sonra CHP Küçükçekmece’de yeniden kazanır mı derseniz 2019 seçimlerinde ki bileşenleri olmadığı sürece çok zor derim.

Hatırlayanlarınız vardır geçtiğimiz günlerde sabah 09 00’dan 15:00’a kadar süren toplantıyla ilgili fazla detay yazmadığım bir twitter paylaşımım olmuştu. O toplantıda Başkan Çebi her ne kadar yardımcılarını ve müdürlerini koruyup kollasa, sırtını sıvazlasa, yazılan çizilenlerin etkisi altında sakın kalmayın, arkanızda ben varım dese de, gelecekte ne olurum korkusu ve tedirginlik toplantıda bulunanların tümünün gözlerinden okunuyordu.

 

ÇEBİ’NİN AÇIKLAMASINA EN ÇOK ÇALIŞANLAR SEVİNDİ

 

Toplantı kapısında bekleyerek içeride olup biten havadisleri alanlar, neredeyse Ak Parti kapısında havai fişek patlatacak derecede sevinmişlerdi. Ben olsam bende sevinirdim. Ne de olsa koskocaman Belediye Başkanı toplantıda arkanızdayım demişti. Bu söylem sonrası bir kısım belediye çalışanlarının da ayrı bir sevinç yaşadıkları gözlerden kaçmamıştı.    

 

SAYIN ÇEBİ KİMLERİN ÖDÜLLENDİRİLDİĞİNDEN HABERİNİZ VAR MI?

 

Sayın Çebi, seçim öncesi Temizlik Müdürlüğü ziyaretine gittiğinizde aracınızın önünü kesen işçiler ve Fen İşleri Yol Bakım Amirliği’nde üst katta oturup “sakın buraya gelmesin” diyen bir amir vardı hatırlar mısın. İşte o amir İBB Yol Bakımda yönetici, arabanın önünü kesen işçilerin bir kısmı da Küçükçekmece Belediyesi’nde amir olarak ödüllendirilmiş bilesin istedim.

 

MAHARET LİYAKAT MI SÜLEYMAN’MI ?

 

Fen İşleri Müdürü Ahmet Üstünel, 1993-2014 yılları arasında Küçükçekmece Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünde Kontrol mühendisliği ve kontrol amirliği yaparken Beylikdüzü Belediyesine sonrasında yeniden Küçükçekmece Belediyesine dönmeyi nasıl beceriyorsunuz anlamış değilim. Bu sizin liyakatli oluşunuzdan mı yoksa parti sempatizanlığınız mı? Sanırım ikisi de değil namı diğer Muhteşem Süleyman’ın ekibinden oluşunun etkisi

 

GEVEZOĞLU’NUN YUMURTASI KAYISI KIVAMI OLACAKMIŞ

 

Başkan Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu (Namı diğer Muhteşem Süleyman) temizlik işçisi seni tanımadı diye işten attırdığını yazmıştık. Kulağıma gelenlere göre, kayısı kıvamında yumurta ölçüsünü tutturamadı diye çaycıyı da sürdürdüğün söyleniyor.

Sağlığına ayrı bir düşkün olduğu, yaş kemale ermeye başlayınca bunun daha da önem taşıdığı söylenen Muhteşem Süleyman’ın koordinatörü sabahları kaç dilim ekmek yiyecek, kaç zeytin yiyecek, tereyağı Trabzon’un hangi ilçesinden olacak, bal hangi arının mahsulü olacak, hepsini ince eleyip sık dokuyormuş. Koordinatör aracılığı ile işe aldırılan komşu kadının da koordinatörle birlikte organizasyon işlerinde kendini yetiştirdiği kulağıma gelenler arasında. Gevezoğlu’nun yaş haddinden emekli olduktan sonra danışman olarak devam edeceğin de konuşuluyor. Hatta (Başkan Danışmanı) tabelanın hazırlandığı şeklinde esprilerde yapılıyormuş. Sayın Gevezoğlu, demezler mi insana bu ne ihtişam bu ne lüks.   

 

ŞİKAYET REKORTMENİ PARK-BAHÇELER

 

Küçükçekmece Belediyesi’nde sanırım en çok şikayeti Park ve Bahçeler Müdürlüğü alıyor. Bunu sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlardan da görüyoruz. Küçükçekmece’de otlar almış başını gidiyor, gölün çeli çöpü orada burada konuşuluyor. Sanırım Başkan Çebi, yazılanlara gözlerini kapatmış, söylenenlere kulaklarını tıkamış oturuyor. Bu gidişle vatandaşlar belediyenin kapısına dayanırsa şaşırmam.

 

KAYITLAR YALAN SÖYLEMEZ

 

Sevdiğim çok eski bir dostum bana bir ses kaydı dinletti. Küçükçekmece Belediyesi temizlik işlerinden sorumlu arkadaşa ait bir ses kaydı. Dinlediğim ses kaydında söz konusu arkadaş tam gaz CHP’ye saydırmaya devam ediyor. Ses kaydından dinledim cevabını biliyorum yine de size sormak istiyorum. CHP’liler Allahlı mı Allahsız mı? Bunun yanında 18 tane mahalle çavuşunun (mahallelerde görevli temizlik işçilerinden sorumlu) aynı zamanda Ak Parti mahalle birim başkanları oldukları doğru mu? 

 

ARAÇ SAYISINI NETLEŞTİRELİM

 

Ulaşım Hizmetleri Müdürü Vasfi Keskin, hatırlarsanız daha önceleri yazmıştım araçların sayısının arttığını ve iş dışında kullanıldıklarını belirtmiştim. Buradan son kez soruyorum. 2019 Mart ayından bu yana araçlarda ki artış sayısı kaçtır? Bir sonraki yazıma kadar cevap alamazsam, araç sayısı ve kimlerin hangi amaçla kullandıklarını, resmi araçlarla kimlerin piknik yaptığını yazmak da bana kalır. Herkesin altında bir makam aracı, bu mu tasarruf? Yoksa itibardan tasarruf olmaz diye düşünenlerden misiniz?

 

BİLGİ ÖNEMLİ

 

Veteriner İşleri Müdürü Saniye Yıldız, Canan Kaftancıoğlu, geldiğinde ballandıra ballandıra anlattığın, Milletvekili Turan Aydoğan’a anlatırken yere göğe sığdıramadığın,  Hayvan Rehabilitasyon Merkezini kimin yaptırdığını da söylüyor musun? Sanmam, belediyede bir çok insan bilmediği gibi sende bilmiyor olabilirsin. Tema Avrupa Konutları’nın yaptırdığını söyleyeyim de bilgi dağarcığınız da bulunsun. Ola ki ilerleyen günlerde birilerine anlatmanız gerekir o zaman kimler tarafından yaptırıldığını, yapım işlerini Mustafa Kuzugüden’in organize ettiğini de söylersiniz. Bir de önerim var size eşinizi müdür yapmak umudunu kaybetme malum Başkan Çebi, arkanızda bakarsın fırsatını bulur bir anda müdür olur.

 

AŞIKLAR KAMERALARA YAKALANDI

 

Küçükçekmece Belediyesi’nde yönetici ve şef kadrosunda ki görevlilerin kameralara takılan aşk görüntüleri şok etkisi yarattı. Cennet Kültür Merkezi’nde kameralara yakalanan bu görüntüler sonrası Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin nasıl bir tutum sergileyeceği merakla bekleniyor. 

 

KEDİLER BİLEREK Mİ ÖLÜME TERK EDİLDİ

 

Son günlerde kamera görüntüleriyle sosyal medyada gündem yaratan kedilerin ölümü halkın tepkilerine neden oldu. Hayvan severlerin Küçükçekmece Belediyesi Hayvan Barınağında bulunan kedilerin canlı canlı poşetlere koyularak ölümlerine neden olduğu paylaşımlarla ilgili Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin bu durum karşısında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasonrası konunun araştırılıp araştırılmayacağı ve sorumlular hakkında nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

 

 

NOT : Küçükçekmeceliler’in yer aldığı sosyal medyada bir grupta Başkan Kemal Çebi ile röportaj için talep açtığımı ve kendisine sormak istedikleri sorularını yazmalarını istemiştim. Grup içi ve özelden gelen bir hayli soru var. 3-5 güne kadar röportaj talebimle ilgili bir yanıt alamazsam Küçükçekmeceliler’in sorularına ilave benimde sormak istediğim soruları buradan sorup Kemal Çebi’nin yanıtlamasını isteyeceğim.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.