Kemal Çebi’den Randevu Almak Çok mu Zor?

Yayın: 18 Temmuz 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 18.07.2020 18:28:37
Editör - Yılmaz Bacacı
Okuma Süresi: 21 dk.
Google News
Geçtiğimiz günlerde ulusal tv kanallarından birinde yorumcu olarak bulunan kişi Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye herkesin telefonla kolaylıkla ulaşabildiğini söylemişti. Ben bunu yapmak yerine konumum gereği prosedürü uygulamak istedim ve Küçükçekmece Belediyesi Özel Kalem Müdürü İlyas Dikici’den Başkan Kemal Çebi ile röportaj yapmak istediğimi ve randevu talebimi iletmiştim. Kendisi ile yapacağım röportaj da yalnızca benim sorularım değil sosyal medya üzerinden Küçükçekmecelilere yaptığım duyuru sonrası gelen soruları da dahil edecektim. Ne yazık ki aradan geçen 20 günlük süre içinde olumlu ya da olumsuz bir dönüş olmadı. Bu durum bana has mı derseniz hayır…  Dikici kendisinden başkanla ilgili talep edilen randevulara sanırım başkanın programları doğrultusunda değil de kendi istediği doğrultuda karar veriyor. Nereden çıktı bu derseniz yaşanmış bir olayla örnekleyeyim.


DİKİCİ’DEN HERKES RANDEVU ALAMAZ

Yönetim merkezi Sefaköy’de bulunan yöresel derneklerden biri kendi bölgelerine has bir ürününü başkana sunmak için randevu talebinde bulunuyor. Aradan geçen birkaç günlük sürede kendisine dönüş olmayınca randevu talebinde bulunan kişi Belediyeye gidip sormak istediğinde İlyas Dikici’yi makamında bulamıyor. Tam o esnada başkan danışmanlarından Galip Özcan randevu talep edeni tanıdığı için kendisine “hayırdır ne işin var” diye soruyor. Randevu talep eden kişi de yaşadıklarını anlatarak başkanın yoğunluğundan dolayı randevu alamadıklarını söylüyor. Galip Özcan yaptığı kısa bir görüşme sonrası yarın şu saatte başkan sizi kabul edecek diye kendisine de iletiyor. Bu durumda başkan mı çok meşgul yoksa özel kalem müdürü İlyas dikici mi vatandaşlarla başkanın arasına set koyuyor? Yukarıda da belirttiğim gibi sanırım başkanın istekleri değil Çebi’nin zaman zaman söylemlerinde belirttiği gibi veliahttı  İlyas Dikici ne derse o oluyor.

SORULAR OLDUKÇA CAN ALICI

Gelelim sosyal medya üzerinden başkan Çebi’ye sorulması istenilen sorulara. Özel mesajla gelen bir soru beni çok şaşırtmadı. Ancak sormadan da edemeyeceğim. S.S isimli Küçükçekmeceli bir arkadaşımız “Kemal Çebi’nin oğluna belediyede oda tahsis etmesi doğru mu” bunu da sorun diyor. S.S Serkan Çebi’ye belediye binasında oda tahsis edildiğinden o kadar emin ki kendisi belediye binasında Serkan Çebi’ye tahsis edilen odada bire bir görüştüğünü kamera kayıtlarının olduğunu da söylüyor. S.S ve tüm Küçükçekmeceliler adına Kemal Çebi’ye buradan soruyorum “ Partililer arasında da konuşulan, oğlunuz Serkan Çebi’ye belediye bünyesinde oda tahsis ettiğiniz doğru mu, böyle bir durum etik mi” Bunun yanında Bursa’dan gelen ve sizin danışmanınız olduğu söylenen Serkan Turan’ın oğlunuz la kol kola gezdiği doğru mu?


KÜÇÜKÇEKMECELİLER  SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNÜ İSTİYOR

Küçükçekmeceliler sosyal medya üzerinden gönderdikleri sorularda ağırlıklı olarak pazaryerlerinin durumu, depreme yönelik ne tür bir çalışma yapılıyor? Oto park sorunu, çevre düzenleme, kreş, gibi birçok sorunun çözümlenmesini isteyen sorular sorulmasını istiyor. Ancak gönderilen öyle sorular var ki buradan gündeme getirmesem olmaz.

E.A tarafından gönderilen ilginç bir istek “Bir şey yapmasına gerek yok sadece seçim vaatlerini yerine getirsin razıyız ama kendisi yapacak. Önceden yapılan kültür merkezinin bir odasına tabela asarak kreş açtık demeyecek. Demiş ve başkan “şimdiye kadar verdiği sözlerin hangisini yerine getirmiş” sora mısınız diyor. Buradan soruyorum; Sayın Çebi seçim öncesi verdiğiniz sözlerden hangilerini yerine getirdiniz?  


E.K’ nın gönderdiği soru da oldukça dikkat çekici. “Belediye personelinin üzerinde hizmete mahsustur yazan belediye araçları ile pikniğe gitmeleri normal bir durum mu? Buna benzer bir soru sorarsanız çok mutlu olurum. Belediye araçlarını özel araç gibi kullananlar var.” şeklinde yazmış. Sayın Çebi bu duruma ne diyeceksiniz.


H.S isimli hemşerimiz ilginç bir konuyu sormuş. “Halkalıdaki kağıt fabrikası kalkacak. Oralara yeni proje kapsamında bir şeyler yapılacak mı? Sorar mısınız? Demiş. Sayın Çebi, H.S’nin gündeme getirdiği böyle bir durum söz konusuysa sizin bir yaptırımınız olacak mı?  


Kendisinin iyi bir partili olduğunu söyleyen N.H isimli bir partili özelden yazdığı bir mesajla “CHP Küçükçekmece Kadın Kolları Başkanı Şenay İnce hangi vasıflara sahip ki belediyeden maaş alıyor”. Bunu sorar mısınız demiş. Sonrasında da bizler seçim çalışmaları yaparken Ak Parti Kadın Kolları başkanının belediyeden para aldığını gündeme getirerek bunların yaşanmaması gerektiğini halka anlatmıştık. Şimdi aynını bizler mi yapacağız. Kadın kolları başkanı hangi gerekçeyle maaş alır. Partililer olarak maaş konusunu ilçe başkanına aktardık ancak Başkan Turgay Özcan bize rehabilitasyon merkezinin belediye sorumluluğunda olmadığını söyledi. Oysa orası belediyenin sorumluluğunda.” Şeklinde mesajında açıklama yapmış. Bende buradan soruyorum; Sayın Çebi, bu anlatılanlardan haberiniz var mı? Yoksa bu bir tevatür müdür?   

Orhan Karataş; sayın yetkililer bu ismi sansürlemeden paylaşayım ki bulmanız kolay olsun. “Selam ben %79 engelli 4 çocuk babasıyım asgari ücretle çalışan biriyim. Gıda yardımı için kaç defa bildiri yaptıysam yardım alamıyorum. Gecekondu bir evde oturuyorum, insan ayırımımı yapıyorlar anlamıyorum. Bunu bizzat başkanımıza bildirir misiniz? Demiş Orhan Karataş, bende buradan ilgililerine duyuruyorum.

 

NOT: Sorular bununla sınırlı değil. Kemal Çebi’nin yukarıda ki sorulara cevap vermesi halinde buradan yayınlayacağımı da biliniz. Cevap verilmemesi durumunda soruları sormaya devam edeceğim.  

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.