Atakentli Kadınlar Bir İlk’e İmza Attı

Küçükçekmece Atakent Mahallesi’nde ikamet eden edebiyat tutkunu kadınlar bir ilk’e imza attılar.

Kültür Sanat Yayın: 07 Şubat 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 07.02.2022 23:22:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

Küçükçekmece Atakent Mahallesi’nde ikamet eden edebiyat tutkunu kadınlar bir ilk’e imza attılar. 2019 yılında bir araya gelerek Atakent Kadın Meclisi çatısı altında çalışmalarına başladıkları 2020 yılında kuruluşunu gerçekleştirdikleri kitap atölyesi mensubu kadınlar ikinci kitaplarını çıkardılar. Farklı iş kollarında çalışan on bir kadının bir araya gelerek çalışmalarına başladıkları kitap atölyesi 2019 yılında ‘ Cesur Kadınların Fısıltıları’ adlı hikaye kitabı ile yayıncılığa merhaba demişti.  Ahbap yayınlarından çıkan kitap CNR kitap fuarında kendine yer bulmuştu.

Çıkardıkları  ‘Cesur Kadınların Fısıltıları’ isimli hikaye kitabından sonra araya pandeminin girmesi nedeniyle çalışmalarını atölye yerine evlerinde sürdüren on bir kadın ikinci kitapları olan “Biz Kadın Yazarlar” isimli şiir kitaplarını da okuyucularıyla buluşturdular.

 Aşkın Karabulut, Birsel Aksoy, Hande Benel, Hülya Cabi Üstündağ, Mine Halilağaoğlu, Seda Maviş, Şazimet Engin, Şenay Taşkın Çellik, Şenay Ek e, Türkan Kebeci’nin eserlerinin yer aldığı  “Biz Kadın Yazarlar” isimli şiir kitabı Türkiye’de kolektif olarak yapılan çalışma sonrası kitap haline getirilen ilk çalışma olma özelliğini taşıyor. Kadın yazarlar kitaplarından elde ettikleri gelirin tamamını kadına yönelik sosyal sorumluluk projelerinde kullanacaklar.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.