AVM Kütüphanelerinden 6’ncısı Sultangazi’de Hizmete Açıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir projesi olan alışveriş merkezi kütüphanelerinin altıncısı, Sultangazi Belediyesi işbirliği ile Vega İstanbul AVM’de törenle hizmete açıldı.

Güncel Olaylar Yayın: 01 Ocak 2021 - Cuma - Güncelleme: 01.01.2021 16:56:05
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın bir projesi olan alışveriş merkezi kütüphanelerinin altıncısı, Sultangazi Belediyesi işbirliği ile Vega İstanbul AVM’de törenle hizmete açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, sanat etkinliklerinden söyleşilere, imza günlerinden atölye çalışmalarına kadar birçok etkinliği okur severlerle buluşturan alışveriş merkezi kütüphanelerine her geçen gün yenisini ekliyor. Bu kapsamda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Sultangazi Belediyesi  ve Nata Holding işbirliği ile yaptığı Vega İstanbul AVM Kütüphanesi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, Sultangazi Kaymakamı Uğur Kalkar,  Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz,  Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Vekili Ali Odabaş, Nata Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Tanık, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanı Süleyman Yiğitoğlu ve kitapseverler katıldı.

Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kazandırdığı altıncı alışveriş merkezi kütüphanesinin açılışını, Sultangazi’de yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bakan Yardımcısı Demircan, kültürel mirası gelecek nesillere aktarmak, okuma alışkanlığını artırmak ve gençleri okumaya teşvik ekmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yoğun bir mesai harcadığını belirtti. Alışveriş merkezlerinde kütüphane sayısını yükseltmek için 25 AVM yönetimi ile görüşmelerin devam ettiğinin de altını çizdi.

Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, AVM kütüphanelerinden birinin Sultangazi’de açılmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Dursun,  “Kitap okumanın yeri ve zamanı yoktur. AVM’de kütüphane konsepti, aslında kitabın hayatımızın odak noktası olduğunu bizlere göstermiştir. Medeniyet kodlarımızda kitabın yeri ayrıdır. Bu medeniyetin çocukları olarak bizler de bugün burada kitaplarla iç içe olmanın heyecanını paylaşıyoruz” diye konuştu.

Binlerce Eser Kitapseverleri Bekliyor

Edebiyat ve sanat içerikli etkinliklere, söyleşilere, imza günlerine, müzik performanslarına ve atölye çalışmalarına ev sahipliği yapacak olan Vega İstanbul AVM Kütüphanesi, 258 metrekarelik alanda, 5 bin eser ile hizmet verecek. Okuma alışkanlığını desteklemek amacıyla alışveriş merkezi kütüphanesinden ödünç alınan kitaplar, başka bir AVM kütüphanesine de iade edilebilecek.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.