Bakırköy Belediyesi Çalışanları Eylem Çadırı Açtı

Yaklaşık üç yıldır demokratik yollarla haklarını arayan Bakırköy Belediyesi çalışanları Cumhuriyet (Özgürlük) meydanında direniş çadırı açtı.

Güncel Olaylar Yayın: 23 Ağustos 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 23.08.2021 16:39:05
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Yaklaşık üç yıldır demokratik yollarla haklarını arayan Bakırköy Belediyesi çalışanları Cumhuriyet (Özgürlük) meydanında direniş çadırı açtı.

Haftada Beş Gün Eylem Yapacaklar

Pandmi sürecinde yasaklanan gösteri ve yürüyüşler çerçevesinde eylemlerine ara veren Bakırköy Belediyesi çalışanları yasakların kalkmasıyla birlikte yasal haklarını aramak için eylem başlattı. Geçtiğimiz dönemlerde haftanın iki günü birer saat eylem yapan DİSK Genel İş 2 No’lu Şubeye bağlı Bakırköy Belediyesi çalışanları eylemlerini haftanın beş gününe dönüştürdü. Saat 11:00-17:00 arası eylemlerine devam edeceklerini söyleyen sendika yetkilileri haklarını alana kadar eyleme son vermeyeceklerinin de altını çizdiler.

Belediyenin İsteklerine Uymayanlar İşten Çıkarıldı

DİSK Genel İş’e bağlı olarak çalışanlara farklı şekillerde mobbing uygulayan belediye yetkilileri birçok çalışanın da işine son verdi. Sendika ile belediye toplu iş sözleşmesi imzalamak için defalarca masaya oturdu ancak belediye sendikanın taleplerini karşılıksız bıraktı. Uzlaşma sağlanamayınca çalışanlar üzerinde mobbing uygulaması daha da artırıldı. Yaşananları anlatan çalışanları ifadesine göre belediye yetkilileri tarafından odalara alınarak işçilerden E-Devlet şifreleri istendi. Sendika üyeliğinden istifa etmeleri istenen işçiler ise bu duruma karşı çıktı. Belediye ise haklarından vazgeçmeyen ve sendikal mücadeleye devam eden 4 işçinin işine son verdi.

 

Sendika Yetkilileri İsteklerini Sıraladı

DİSK Genel İş 2 No’lu Şube Sekreteri olan Süreyya Doğan, insanca yaşamak istediklerini söyleyerek yaptığı açıklamada;  İşten atılan işçilerin işe iade edilmesi, sendikalaşmanın önünün açılması, mobbinge son verilmesi, toplu iş sözleşmesi hakkımızın verilmesi, ücretleri indirilen işçilerin ücretlerinin iade edilmesi, yemek parası günlük 5 liraya düşürüldü. Bu ücretin toplu iş sözleşmesiyle gereken seviyeye getirilmesi şeklinde isteklerini sıralayarak;

“Bakırköy halkına 7/24 hizmet eden belediye şirket işçileri olarak, insan onuruna yakışır bir yaşam sürmek, insanca çalışmak ve günümüz şartlarında ailemizin geçimini sağlamak istiyoruz. Nisan 2018 tarihinden itibaren 696 sayılı KHK ile belediye şirketine geçişlerimiz yapıldığından bu yana sorunlarımız çözülmedi. Bilakis sorunlarımız katlanarak arttı. Toplu sözleşmemiz yapılmadı. Anayasal sendikal haklarını kullanan arkadaşlarımız işten atıldı. Ücretlerimiz düşürüldü. Günlük yemek parası brüt 5 liraya indirildi. Kuralsız, güvencesiz ve esnek çalışma devam ediyor. Mahkeme yolu ile anayasal haklarımız engelleniyor. Kısacası Bakırköy Belediyesi’nde emek sömürüsü ve işçi düşmanlığı artarak devam ediyor. Pandemi sürecinde, eylem ve etkinliklerimize yasaklar gelmeden önce dediğimiz gibi bıçak kemiğe dayandı. Bakırköy Belediyesi'nde yaşanan emek sömürüsüne ve işçi düşmanlığına karşı direniş çadırımız ile hafta içi 11.00 ile 17.00 saatleri arasında Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda olacağız. Bununla birlikte Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun karşısına her fırsatta çıkıp, haykıracağız. Hak, hukuk ve adalet diyenlerin nasıl lüks ve şatafatlı hayat yaşadığını, milyonlarca dolarlık saraylarında oturduğunu biliyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Ve alacağız. Çünkü haklıyız ve kazanacağız.” dedi.

TKP’den İşçilere Destek

Özgürlük Meydanında işçilerin açtıkları eylem çadırına gelen TKP Bakırköy yetkilileri çalışanları insanca yaşam için verilen onurlu ve haklı oldukları davalarında yanlarında olduklarını açıkladılar. Çevre halkının da çalışanlara destek verdiği gözlemlendi. Bazı vatandaşlar sosyal demokrat bir belediye de bu tür olayların yaşanıyor olmasının utanç verici olduğunu söyleyerek Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na tepkilerini dile getirdiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.