Bakırköy Belediyesi’nden İşçilere Mobbing

2018 yılında KHK ile belediye şirketlerine geçirilen ve Yüksek Hakem Kurulu (YHK) tarafından bağıtlanan sözleşme ile 2 yıl yüzde 4 zamma mahkum edilen İstanbul Bakırköy Belediyesinde çalışan yaklaşık 1200 işçi belediye şirketlerinin ardı arkası kesilmeyen yetki itiraz davaları sebebiyle toplu iş sözleşmesi imzalayamıyor.

Özel Haber Yayın: 18 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 18.02.2021 18:46:24
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

2018 yılından beri Bakırköy Belediyesi’nin sendika yetkileri itirazı için, mahkemeye vermesi nedeniyle çözülemeyen toplu iş sözleşmesi işçilerin eylem yapmasıyla gündeme geliyor. Haftanın iki (Salı-Perşembe) günü mesai saatleri dışında eylemlerini gerçekleştiren Bakırköy Belediyesi çalışanları toplu iş sözleşmesinin yapılmaması halinde yapılan eylemin greve dönüşeceğinin sinyallerini veriyor. 2018 yılında KHK ile belediye şirketlerine geçirilen ve Yüksek Hakem Kurulu (YHK) tarafından bağıtlanan sözleşme ile 2 yıl yüzde 4 zamma mahkum edilen İstanbul Bakırköy Belediyesinde çalışan yaklaşık 1200 işçi belediye şirketlerinin ardı arkası kesilmeyen yetki itiraz davaları sebebiyle toplu iş sözleşmesi imzalayamıyor.

Sosyal Demokrat İki Farklı Belediye

Bakırköy Belediyesi işçileri hak arama mücadelesi verirken Kadıköy Belediyesi en düşük işçi maaşı, ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç; aylık net 5 bin 275 TL olarak toplu iş sözleşmesine imza atıyor. Sözleşmeyi imzalayan Kadıköy Belediyesi ve toplu iş sözleşmesini mahkeme yoluyla engellemeye çalışan Bakırköy Belediyesi çalışanları da DİSK Genel İş Sendikası üyeleri. Her iki belediyenin de CHP’li Belediye Başkanları tarafından yönetiliyor olması akıllarda soru işaretleri bırakıyor.

 

Sözleşme Yerine İstifa Dilekçesi

Yaşananları yerinde takip ederek çalışanların da nabzını tutan Yurt Haber Ajansı’ndan Selvi Sarıtaç’ın haberine göre, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, müdürler aracılığıyla çalışanları DİSK Genel İş Sendikası üyeliğinden istifaya zorluyormuş. Çalışan işçiler yasal hakları olan eylemlerini yaparken Bakırköy Belediyesi kameramanı tarafından da kayıt altına alınarak, işçiler üzerin psikolojik baskı uygulandığı dikkatlerden kaçmayan bir durum.   Sadece sendikaya üye olanların değil, üye olmayan çalışanların da sendikanın 'İş huzurunu' bozduğu gerekçesi ile dilekçeyi imzalamasını isteyen Kerimoğlu, yıllardır Bakırköy'de kendine yakın sendika, yönetici, dernek, kulüp ve bazı partililere yaptığı gibi, işçiler arasında da 'Böl-Parçala-Yönet' uygulamasını devreye soktuğu net olarak görülüyor. Yıllardır birlikte çalışan, emek veren iş arkadaşlarını birbirinin yüzüne bakamayacak duruma getiren Kerimoğlu, iş huzurunu bozan asıl kişidir. Bu arada Genel Merkez'e, işçilerin yazlık kışlık giyeceklerini teslim ettiğine dair dosya gönderdiği söylenen CHP yöneticilerini de, kağıt üzerindeki bilgiye dayanarak iş yapmaya değil, gelerek yerinde inceleyerek görev yapmaya davet ediyoruz. İşçilerin özellikle pandemi ve kış koşullarında yazlık ayakkabılarla çalıştığı sosyal medya da bile konu olmuştu.

 

 

YORUM HABER ; Yılmaz BACACI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.