Bakırköylüler 29 Ekim’i Erken Kutladı

Bakırköylüler Derneği Cumhuriyetin 99. yılın erken kutladı. Üyeler ve tüm Bakırköy halkına açık olan kutlama gecesine yoğun bir katılım talebi olunca dernek yetkilileri katılımı sınırlı tutma kararı aldı.

Güncel Olaylar Yayın: 27 Ekim 2022 - Perşembe - Güncelleme: 27.10.2022 15:32:53
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bakırköylüler Derneği Cumhuriyetin 99. yılın erken kutladı. Üyeler ve tüm Bakırköy halkına açık olan kutlama gecesine yoğun bir katılım talebi olunca dernek yetkilileri katılımı sınırlı tutma kararı aldı. İBB Florya Sosyal Tesislerinde Göksenin İleri’nin kusursuz sunumuyla start alan gece Cumhuriyet Kutlaması saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı.

Bakırköylüler Dernek Başkanı Nurdan Erdiş Başbay, gecenin anlam ve önemini vurgulayarak yaptığı konuşmasın da “STK’la demokrasinin en önemli unsurlarından biridir. Kamu kurumları ve siyasi parti çatısı altında olmadan birlik, beraberlik sağlayarak halkın daha özgür, daha demokratik ve refah içinde olmalarını sağlamak için çalışmalar yapar. Unutmayınız ki kurtuluş savaşının temellerini atanlar da o dönemin sivil toplum kuruluşlarıydı. Bugünler de her ne kadar etkisini kullanamaz halde gibi görünse de bizler Bakırköylüler Derneği olarak bir arada olduğumuz sürede başaramayacağımız iş, aşamayacağımız zorluklar yoktur. Bakırköylü hemşerilerimiz geceye katılmak için inanılmaz bir talep gösterdiler. Ancak bulunduğumuz mekanın sınırlarını aşmamak için katılımı sınırlı tutmak zorunda kaldık. Sizlere söz veriyorum Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamalarını şimdikinden daha kalabalık, daha coşkulu kutlayacağız. Katılımınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Pop müziğinin sevilen sesi (Altın ses yarışması kralı) Ersan Erdura’nın sahne aldığı gecede Kafkas oyunu ve Zeybek gösterimleri de davetlilerden büyük alkış aldı. MHP, İYİ Parti, DEVA ve Zafer partisini ilçe başkanları düzeyinde ve mahalle muhtarlarının yoğun katılım sağladığı gecede davetlilerin ağırlıklı olarak gecenin anlamına biaen kırmızı beyaz renk ağırlığında giyinmeleri de ayrı bir anlam taşıyordu. 

  

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.