Bülent Kerimoğlu Belarus’u Mesken Tutmuş

Geçtiğimiz günlerde “Bülent Kerimoğlu Belarus Hayranı mı” başlıklı bir yazı paylaşmıştım.

Özel Haber Yayın: 27 Aralık 2020 - Pazar - Güncelleme: 27.12.2020 15:56:17
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Son günlerde Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun ortalarda görünmemesi sosyal medyada günün konusu haline gelmişti. Sevgili dostum Serdar Tay, ironik bir şekilde sosyal medya hesabından Bülent Kerimoğlu’nun arandığını belirten bir paylaşım da yapmıştı. Mesleki refleks gereği konuyu araştırma ihtiyacı hissettim. Sonuç; meğer Kerimoğlu, geçtiğimiz ay mecliste alınan kararla kardeş belediye ilan edilen Belarus’un başkenti Minsk’i ziyarete gitmiş. Belarus yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre Kerimoğlu, beraberinde ki heyetle birlikte 19 Ağustos günü iş ziyareti adı altında Sovetsky Bölgesi İdaresi başkanı Yuriy Troushchenko ile bir araya gelerek, ticaret, ekonomi, kültür, sağlık ve turizm alanların da bölgelerarası işbirliği konularını görüşmüşler. Kerimoğlu ve beraberinde ki heyet iki bölge yönetimi arasında dostane ilişkiler kurmak için anlaşma imzalayıp, Minsk’te birkaç fabrika ziyaret ederek, Belarus Devlet Bilişim ve Radyo Elektroniği Üniversitesi'nin etkinlikleri hakkında bilgi almışlar.

Belarus Serüveni Nasıl Başlamış Yazalım

Birgül sokak. Toros Villa №: 1/B Florya adresinde bulunan Belarus Cumhuriyeti Başkonsolosu Aleksei Shved,  Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nu 09 Ocak günü makamında ziyaret eder. Ziyarette Kerimoğlu, Belarus’un başkentindeki ilçelerle ve Bakırköy ilçesi arasında ikili iş ortaklıkları kurmanın faydalı olacağını ifade eder. Başkonsolos Aleksei Shved’in konsolosluk binasının Bakırköy ilçesinde yer aldığından, Belarus topluluğu için organizasyonel etkinliklere ve lojistik destek sağlamaya hazır olduğunu belirtir. Yapılan açıklamalar sonrasında,  konuşulan konular üzerinde gündem oluşturma ve bu gündeme bağlı olarak temas kurma kararı alınır. İlk buluşma sonrası yetkililer İstanbul Bakırköy ilçesi (Başkonsolosluk yerleşim yeri) yönetimiyle yapılan anlaşmaları değerlendirmek amacıyla, 31 Mayıs 2019 tarihinde Belarus İstanbul Başkonsololsuk merkezinde Başkonsolos Aleksei Shved ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tekrar bir araya gelirler.

Buluşma Başkonsoloslukta

Bakırköy’de gerçekleşen buluşmalar sonrasın da taraflar Haziran 2019'da, Belarus’un başkenti Minsk’in  Sovetsky ilçesinde toplantılar ve iki yönetim arasında kardeşlik anlaşmasının imzalanmasına ilişkin hususları çözmek adına Minsk’e Bülent Kerimoğlu önderliğinde ziyaret kararı alınır. Görüşmede Kerimoğlu, 2019’da  Bakırköy’de Belarus Park olarak adlandırılacak bir yerin tahsis edileceğini açıklar. Kerimoğlu, Belarus diasporası ile ilişkilerin geliştirilmesine yönelik etkinliklere, organizasyonel ve lojistik faaliyetlere destek vermeye hazır olduğunu da belirtir. Kerimoğlu, Bakırköy Belediyesinin yapılacak işleri yokmuş gibi İstanbul’da kurulması planlanan Belarus diaspora derneği için mülk aramaya başlamış. Gelişmelere bakıldığında Bülent Kerimoğlu’nun ne denli Belarus hayranı olduğunu anlamamak mümkün değil. Sayın Kerimoğlu, Belarus’a gösterdiğin hayranlığın yarısını borç batağında olan Bakırköy’e göstersen ilçe kalkınacak.  

 

ÖZEL YORUM-HABER

Yılmaz BACACI

FOTOĞRAFLAR : Sosyal medyadan alınmıştır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.