Bülent Kerimoğlu CHP’nin İlkelerini Yok Saydı İlçe Başkanı Hayır Dedi Kerimoğlu Ben Satarım Dedi

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP’nin kamu mallarının satılmasına karşı duruşu ilkelerini yok sayarak Bakırköy Belediye Meclisinden yaklaşık değeri 330-340 Milyon civarı olan belediyeye ait arsanın satışı için yetki aldı.

Özel Haber Yayın: 08 Haziran 2021 - Salı - Güncelleme: 08.06.2021 16:53:31
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
Google News

 

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP’nin kamu mallarının satılmasına karşı duruşu ilkelerini yok sayarak Bakırköy Belediye Meclisinden yaklaşık değeri 330-340 Milyon civarı olan belediyeye ait arsanın satışı için yetki aldı. Oylama öncesi yapılan grup toplantısında CHP Bakırköy İlçe ve aynı zamanda Grup Başkanı olan Celal Sevinç, satışın parti ilkelerine uymadığını söyleyerek karara karşı olduğunu söyledi. 25 meclis üyesi bulunan CHP Grubunun 14 oyla Bülent Kerimoğlu’na satış yetkisi vermesi de oldukça düşündürücü. Satış yetkisi verilmesinin oylanacağı esnada Ak Partili Meclis üyeleri oylamaya katılmayacaklarını söyleyerek salonu terk etti. AK Parti’nin oylamaya katılmadığı toplantıda, 14 meclis üyesinin kararıyla kabul edilen satış yetkisinin hukuki olup olmadığı da tartışmaya açıldı.

 

Ak Partililer Tepkili

Oylamaya katılmayarak salonu terk eden Ak Partili Meclis Üyeleri “Kimsenin Bakırköy halkının geleceğini satmaya hakkı yoktur” şeklinde tepki göstermesi de gözlerden kaçmadı. Yaşananlarla ilgili görüşlerini aldığımız Ak Parti Meclis Üyesi Halit Cebeci, bizler başkanlık teklifinin komisyona havale edileceğini düşünmüştük şeklinde başladığı açıklamasını “Grup olarak biz teklifin komisyonlara gönderileceğini düşünüyorduk. Son ana kadarda bekledik. Ancak bu kadar cüretkar bir şekilde komisyonlara göndermeden direkt oylama yapılması kabul edilir gibi değil. 33 dönümlük arazinin yapılan kıymet takdirinde 330-340 milyon civarı olduğu söyleniyor. Dolayısıyla Hukuk komisyonuna sevk edileceğini düşündüğümüz için başkanın konuşmasına kadar bekledik. Toplantı başlamadan önce bize teklifin komisyona gönderilmeyeceği direkt oylanacağını söylemiş olsalardı biz meclis toplantısına hiç katılmazdık. Ancak başkan komisyona havale etmekle ilgili bir teklifte bulunmadı. Direkt oylamaya geçince bizler oylamaya katılmıyor ve salondan ayrılıyoruz diyerek ayağa kalktık, salonu terk ettik. Üstelik salonu terk edişimizin kayıtlara geçmesi için grup sözcümüz Servet Toraman mikrofonun sesini açarak duyulmasını sağladı. Servet Toraman’ın konuşması da hem sesli hem de yazılı olarak kayıtlara geçti. Bu esnada salonda oylamaya kalanların da fotoğraflarını çekerek kayıt altına aldık. Toplantı yeterlilik sayısından az olduğunu da tespit etmiş olduk. Bizim salonu terk ettiğimizden sonra Bülent Kerimoğlu yaptığı konuşmasın da katılanların oylarıyla kabul edilmiştir gibi bir cümle kurmuş. Baktığımızda oylamaya katılan meclis üye sayısı 14 bu da salt çoğunluğu sağlamak için yeterli bir sayı değildir.  5393 sayılı kanunun 22. Maddesinde oylamayla ilgili yapılan açıklamada oylamaya katılanlar birde salt çoğunluk var.  Bakırköy’ün geleceğini satıyorlar. Satılan yerin yüzde 10’luk bölümü imara açık bir alan. Burası rezerv alan olarak bilinen bir yer. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapılarak söz konusu yere imar alınmış olsaydı arsanın değeri 2-3 katına çıkardı. Bu durumda da Bakırköy Belediyesi’nin mevcut borçlarının tümü ödenebilirdi. Aceleyle yangından mal kaçırır gibi alınan karar yanlış bir karardır. Parti olarak hukuki yollarla kararın iptal edilmesi için tüm işlemleri başlatacağız” şeklinde tamamladı.

Celal Sevinç; Kararımın Arkasındayım

Oylama öncesi yapılan ve tartışmalı geçen grup toplantısı sonrası konuyla ilgili görüşlerini aldığımız CHP Bakırköy İlçe Başkanı Celal Sevinç, alınan kararın parti ilkelerine ters olduğunu söyleyerek yaptığı açıklamasını “ Kamu malının satılması CHP’nin ilkelerine ters düşen bir durum. Başkanlık teklifi olarak gruba gelen teklife ben ve bazı arkadaşlarım karşı durduk. Belediye Başkanı satışın gerekçesini atıl durumda olup,  yapılmakta olan belediye hizmet binasının tamamlanması olduğunu söyledi. İlçe başkanı ve aynı zamanda da grup başkanı olarak bunun yanlış, olduğunu partimizin ilkelerine uymadığını, tüm yollar denenerek, öz kaynakların kullanılması gerektiğini, kamuya ait olan bir arsanın satışının doğru olmadığını söyleyip karara karşı olduğumu söyledim. Benimle aynı düşüncede olan Cem Özbey,  Margarit Dikme, Nebahat Civan, S. Nadir Ataman, Nesrin Serindağ, Mesut Metin, Nagehan Tetik, Umut Yenici arkadaşlarım da karşı olduklarını söyleyerek grup karar defterine görüşlerini yazıp imzaladılar. Grup toplantısında satışa karşı olan arkadaşlarımız mecliste yapılan oylamaya da katılmadılar. Böyle ciddi bir olayın 31 meclis üyesi bulunan 25’inin CHP’li olduğu yerde 14 oyla geçmiş olması oldukça düşündürücüdür. Yaşananlar sonrası bazı STK’la ve vatandaşlar satışın karşısında durmak için konuyu mahkemeye taşıma çalışması içindeler. Genel Merkezimizin bu tür konularla ilgili tavrı açıkça ortada “Biz parti olarak kamu mallarının satışına karşıyız diyor” bizler de ilçe başkanları olarak aynı duruşu sergilemek durumundayız. Bende bunu yaptım ve duruşumda da kararlıyım. Ancak Genel Merkez yetkilileri bu satışa icazet veriyorlarsa bizim açımızdan yapılabilecek çok fazla bir şey yoktur. Bizi fonksiyonsuz bırakmak gibi bir tavır sergilemeleri halinde gider kendileriyle konuşuruz. Bu arsanın neden satılmaması gerektiğini anlatırız. Alternatif durumlar denenmeden arsa satmak kolaydır. Ancak yerine koymak da bir o kadar zordur.” Şeklinde tamamladı.

Satışa Evet Oyu Verenler

CHP Grup Başkanı’nın ‘RET’ oyuna karşılık, Emel Tığlı, Cavit Ganiç, Mahir Çelik, Arzu Gezent, Hasan Çalış, Haluk Halilağaoğlu, Mehmet Tunçer Süner, Tarkan Ellergezen, Özden Yerlikaya, Taşkın Toprak, Şebnem Yükeb, Haluk Halilağaoğlu, Ali Türkoğlu ve Gökmen Yıldırım, “EVET” oyu veren isimler oldu. Bunun yanında sağlık sorunları nedeniyle katılmayan Saffet Onur dışında, Aret Şirin Tatlıdil, Jale Tamşan ve Recai Delibaş’ın toplantılara hiç katılmadığı, toplantı karar defterine ‘Evet’ yahut ‘Ret’  oyu verip vermeyecekleri bilinmiyor.  

Mazeret İzinli İsimleri Okunmadı

2021 yılında ilk kez meclis oturumunu yöneten Bülent Kerimoğlu, kendisine verilecek olan satış yetkisinin heyecanından bazı arkadaşların izinli sayılmasını oylarınıza sunuyorum dedi. Normal zamanlarda isimler okunup izinli sayılmasını oylarınıza sunuyorum denirdi. Satış yetkisi alınan kamu arazisinin hemen yan tarafındaki tartışmalı geçmişte Koru Florya AVM’nin 3 gün önce satışa çıkarılması hala hafızalardayken, mülkiyeti Bakırköy Belediyesi’ne ait 33 bin metrekare rezerv alanını kimin hangi amaçla alacağı da tam bir muamma. 33 bin metrekare alana sahip arazinin yüzde 90’ının yeşil alan, kalan yüzde 10’unun ise imara açık olduğu öğrenilirken, en önemli ayrıntının ise ‘Kanal İstanbul Projesi’nin kesişme noktalarından biri olması acaba önümüzdeki günlerde söz konusu yerde imar plan değişikliğine mi gidilecek sorununu da akıllara getirdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.