Bülent Kerimoğlu Mahkeme Kararlarını Yok Saymış

Kullanım hakkı mahkeme kararıyla Bakırköyspor Vakfı’na ait olan, halen istinaf mahkemesi süreci devam ederken söz konusu yere kafeterya açan Bülent Kerimoğlu mahkeme kararlarını da yok saymış.

Özel Haber Yayın: 07 Nisan 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 07.04.2021 21:50:26
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

 

2014 yılında göreve geldiğinden bu yana Bakırköy ilçesi yararına yaptığı olumlu hiçbir eserine rastlamadığımız Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun son icraatı da spor alanına kafe açmak oldu. Geçtiğimiz yıl Bakırköy Belediyesi’ne Vakıf tarafından açılan dava sonucunda 7. İdare Mahkemesinde, Danıştay 10. Dairesinde, 3. İdare Mahkemesinde Vakıf lehine karar vermişti. Mahkemenin verdiği bu karar, Ataköy 2. Kısım mahallesi 115 ada (eski 57) yeni 183 sayılı parsel taşınmaz üzerinde bulunan protokol konusu tüm tenis kortu, kapalı spor salonu, açık alan ve diğer kısımların Bakırköyspor Vakfı’na devredilmesini içeriyordu. Alınan karara Bakırköy Belediyesi itiraz etse de değişen bir şey olmadı. Rakamlarla ifade edilen yer tüm Bakırköylünün bildiği yıkım esnasında da bir işçinin ölümüne neden olan Bakırköyspor Vakfı alanıdır.

 

Bakırköy Belediyesi İtirazına Ret

Bakırköy Belediyesi 7. İdare Mahkemesinde, Danıştay 10. Dairesinde, 3. İdare Mahkemesinin kararına itiraz ederek mahkemeye başvurmuştu. Davanın görüldüğü Bakırköy 5. Sulh Hukuk Mahkemesi istinaf yolu açık olmak üzere, Ataköy 2. Kısım mahallesi 115 ada (eski 57) yeni 183 sayılı parsel taşınmaz üzerinde bulunan protokol konusu tüm tenis kortu, kapalı spor salonu, açık alan ve diğer kısımlar üzerinde davalı olan Bakırköy Belediyesi’nin ilgili yerlere müdahale edemeyeceğine karar vermişti.

 

Yargı Süreci Devam Ederken Kafe Açıldı

Söz konusu yerle ilgili istinaf mahkemesi süreci devam ederken Bakırköy Belediyesi kullanım hakkı mahkeme kararıyla Bakırköyspor Vakfına verilmiş olan yere kafeterya açtı. “Sanatçılar Park Kafeteryamız Açılmıştır” yazılı bir tabelayla duyurusu yapılan yerin mahkeme kararları yok sayılarak hizmete açılması Bakırköylüler ve Bakırköyspor Vakfı Başkanı Naci Ekşi’nin de tepki göstermesine neden oldu.

Vakıf Başkanından Üyelere Mesaj

Bakırköyspor Vakfı Başkanı Naci Ekşi, yaşanan olaylara duyduğu tepkisini üyelerine mesaj göndererek gündeme taşıdı. Ekşi üyelerine gönderdiği mesajında şu ifadelere yer verdi.

Mesaj Metni;

Sayın üyemiz, Sizlerin desteği ile yapılmış olan, Tenis Kortunu Bakırköy Belediyesi çay bahçesine dönüştürmüştür. Vakıf tarafından açılan davalar 7. İdare  Mahkemesinde, Danıştay 10. Dairesinde, 3. İdare Mahkemesinde Vakıf lehine karara bağlanmıştır. Şu anda tesislerin Vakfa teslimi ile ilgili süreç takip edilmektedir. Spor tesisini yok edip yerine çay bahçesi yapan Belediyenin bu tavrını ve zihniyetini kınıyor ve hukuk mücadelemize devam ediyoruz.  Bilgilerinizi ve desteğinizi rica ederiz. Başkan Dr. Naci Ekşi.

 

Aylardır hakkını yasal yollarla arayan Bakırköy Belediyesi işçilerini görmezden gelen, her ortamda hak, hukuk, adaletten söz eden Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, sergilediği bu davranışıyla da hukuku tanımadığını göstermiş oldu.

 

YORUM HABER : Yılmaz BACACI

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.