ESENLERLİ EV HANIMLARI KOOPERATİF İLE DÜNYAYA AÇILIYOR

Esenler Belediyesi'nin 2019 yılında hayata geçirdiği Nar Projesi kapsamında e-ticaret mağazası olan 50 kadın bir araya gelerek, Nar Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’ni kurdu. Proje ile Esenlerli kadınlar dünyaya açılacak ve üretimlerini dijital olarak satabilecekleri mecraları kullanabilecek.

Güncel Olaylar Yayın: 08 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 08.03.2021 15:33:18
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Esenlerli ev hanımları, Nar Projesi ile www.nar.ist sitesinde dijital mağazalarında el emeklerini ekonomik olarak değerlendirmelerinin yanı sıra, bu mecrada çıtayı yukarı taşıyor. E-ticaret mağazası olan 50 kadın bir araya gelerek, Nar Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi’ni kurdu. 

7 girişimci kadının yönetim kurulunu oluşturduğu kooperatif, Şubat 2021’de Resmi Gazete’de yayımlanarak faaliyetine başladı. Kooperatif, Ticaret Bakanlığı’nın bu yıl açıkladığı hibe programı olan Koop-Des ve ISTKA’ya proje başvurusu yaptı. Hibe almaya hak kazanan kooperatif, ilçedeki kadınlara çeşitli eğitim ve üretim faaliyetleri gerçekleştirecek. Esenler Belediyesi’nin desteği ile kurulan kooperatif mesleki ve teknik eğitimlerin yanı sıra, üretime yönelik atölyeler ve girişimcilik ekosisteminin oluşturulmasına yönelik çalışmalar yapacak.

ESENLERLİ KADINLAR DÜNYAYA SATIŞ YAPACAK

İlçedeki ev hanımlarına da kooperatifçilik ve girişimcilik anlamında örneklik teşkil eden proje ile Esenlerli kadınlar dünyaya açılacak ve üretimlerini dijital olarak satabilecekleri mecraları kullanabilecek. Aynı zamanda ilçede oluşturulacak sergi alanları ile doğrudan satış imkanı da sunulacak. Nar Kadın Kooperatifi, yurtdışındaki, özellikle Almanya ve Japonya’nın kooperatifçilik uygulamalarından ve tecrübelerinden de faydalanarak, ülkemizdeki kadın kooperatiflerine de örnek bir çalışma sistemi geliştirilecek.

İlçe genelinde yapılacak kooperatifçilik ve girişimcilik ekosistemini geliştirmeye yönelik eğitim ve çeşitli uygulamalar hayata geçirilecek. Kadınların alacakları eğitimler şöyle:

Uygulamalı Mesleki ve Teknik Eğitimler
El Sanatları ve Beceri Geliştirme Eğitimi
Gıda Üretimi ve Gıda Teknoloji Eğitimi
İpek Kozası Eğitimi
Mantar Yetiştiriciliği Eğitimi
Süt ve Süt Ürünleri Eğitimi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.