Gazetecilere saygısızlık!

Bakırköy’ün tanınan simalarından iş insanı, eğitimci, sanat ve antika tutkunu koleksiyoner Hilmi Nakipoğlu, yeni müzesini açtı.

Güncel Olaylar Yayın: 20 Ekim 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 20.10.2021 22:39:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bakırköy’ün tanınan simalarından iş insanı, eğitimci, sanat ve antika tutkunu koleksiyoner Hilmi Nakipoğlu, yıllardır Nefus Nakipoğlu Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda sergilediği 1896 yılından bu yana fotoğraf çekimlerinde kullanılan yaklaşık 900 fotoğraf makinasını yeni müzesine taşıdı. 

Bunun devamını yazmak reklama gireceği için yazmıyorum ama, yapılan işin muhteviyatına bakıldığında ve program katılan meslektaşlarımın anlattıklarına göre bu işi alkışlamamak elbette mümkün değil. Ancak; sabahın 9:30’unda medya mensuplarına kahvaltılı program diye davet ettiğiniz kahvaltıda simit-kalper ve 1 bardak çay Nakipoğlu’na yakışmadı. 

Bizzat aranarak kahvaltılı açılışımızda sizleri de yanımızda görmek istiyoruz şeklinde davet edilen arkadaşlarımız sizin kahvaltınızla aç kalacak yahut doyacak değil ama bu karşıdaki insana saygıdır. 

Bu arkadaşlarımız davetinize icabet etmek çalıştıkları kuruma bilgi verecek, sabah gitmesi gereken ofisine değil de senin davetine gelecek, gerek toplu taşımayla, gerekse kendi aracıyla gelecek, trafiğin yükünü çekecek, yahut yol yürüyecek, zahmet edecek, saatlerce senin yanında vakit geçirecek, sonrasında gelecek ve saatlerce emek verip senin bir nevi reklamını yapacak… 

Sanma ki gazeteciler yemeye içmeye meraklı davetinize gelmek için, kaldı ki harcadıkları yol parasıyla kendilerine mükellef bir kahvaltı yaparlar ama sosyal bir olayı gündeme taşıyayım diye emek verip gelmişlerse, en azından sende 2. bardak çayı ikram etmeliydin. 

Mesele yeme içme değil, değer verme, saygı duyma. O gazeteciler sana her zaman gerek fikirsel, gerek tanıtım reklam anlamında bir telefon kadar yakınsa, sende bir bardak çayla onlara gereken saygıyı göstermeliydin. Yıllarca gerek okulunda, gerek sahada mesleği yalamış yutmuş gazetecileri 'yerel' diye yeter bu kadar dersen, onlarda sana 'peki o zaman' derler.
 

Not: Samimi bir şekilde, gelin bi çay içip sohbet edelim deseydin, emin ol yine gelirlerdi hemde gönülleri kırılmazdı. Ama bir bardak çayın ikincisi olmayınca, saygısızlık olarak algılamaları onlara sorulacak birşey değil, kendinizi sorgulamanız gereken birşey...

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.