Halit Cebeci’den Kerimoğlu’na Can alıcı Soru;

İBB ve Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Halit Cebeci, Bakırköy belediye meclisinde 150 Milyon borçla aldığınız belediyeyi geçen yıllarda her dönem borçlu geçirdiğiniz halde belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, nasıl belediyenin borcunu sıfırladık açıklaması yapar? Sorusunu yöneltti.

Özel Haber Yayın: 11 Kasım 2022 - Cuma - Güncelleme: 11.11.2022 01:34:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 

İBB ve Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Halit Cebeci, Bakırköy belediye meclisinde 150 Milyon borçla aldığınız belediyeyi geçen yıllarda her dönem borçlu geçirdiğiniz halde belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, nasıl belediyenin borcunu sıfırladık açıklaması yapar? Sorusunu yöneltti.

09 Kasım meclis oturumunda gündem dışı söz alan Cebeci, Adalet ve Kalkınma Partisini 20. kuruluş yıl dönümü nedeniyle iktidarda oldukları sürede Ak Partinin neler yaptığını anlatan bir konuşma yaptı. Milli Savunma Bakanlığı, eğitim, sağlık, ulaşım, alt yapı, hava yolları ve yerli otomobil TOGG’a kadar pek çok konuda ülke yararına olumlu icraatlara imza attığını belirtti. Halit Cebeci konuşmasının Bakırköy ile ilgili olan bölümünde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın, Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması’nda Bakırköy’ün 973 ilçe arasından 6. sırada olmasının belediye hizmetleriyle alakalı olmadığını ifade etti. Bakırköy’de de Milli Eğitim’e bağlı okulların tamamının devlet tarafından depreme hazır hale getirildiğinin altını çizdi.

Borcu Nasıl Kapattınız ?

Cebeci, konuşmasının son bölümünde Geçtiğimiz ay bütçe görüşmelerinin yapıldığı meclis toplantısında Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun, ‘Başkandan sonra konuşma yapılamaz’ kuralı nedeniyle cevap veremediğini belirtip Kerimoğlu’nun “Biz Türkiye’yi Bakırköy gibi yöneteceğiz” ifadesine atıfta bulunarak “İyi ki siz Bakırköy’ü yönetmiyorsunuz” Son beş yılda yapılan bütçeyi tek tek yazdım. Bakırköy Belediyesi en az 300 Milyon Lira zarar etmiş. Siz bu borcu nasıl kapattınız. 150 milyon dolar borçla almışsınız, 300 milyon civarı da zarar etmişsiniz. Peki nasıl ‘Sıfır borçlu belediye’ yaptınız. Sorusunu yönelterek, bunun matematiksel bir açıklaması varsa bizde bilmek isteriz ifadelerini kullandı.

Taşkın Toprak Cevap Veremedi

Cebeci’nin eleştirilerine cevap vermek için kürsüye gelen Bakırköy Belediyesi Başkan Yardımcısı ve CHP Meclis Grup Sözcüsü Taşkın Toprak, yapılan eleştirileri siyasi açıklamalarla cevapladı. Eleştirilerin büyük bir bölümünü cevaplayan Taşkın Toprak, Halit Cebeci’nin “Nasıl bir borçsuz belediye yaptınız” sorusunu yanıtsız bıraktı. Görünen o ki Bülent Kerimoğlu’nun “borçsuz bir belediye bıraktık” sözünün savunulur bir tarafı yok. Savunulacak olsaydı grup sözcüsü Taşkın Toprak, soruya cevap verirdi.

 

YORUM HABER : Yılmaz BACACI   

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.