HÜSEYİN BAŞ: ATATÜRK'ÜN NEDEN DOĞRU DÜZGÜN BİR FİLMİ YOK?

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş, "Atatürk'ün neden doğru düzgün bir filmi, bir çizgi filmi yok" diye sordu.

Politika Yayın: 22 Şubat 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 22.02.2021 17:54:08
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Turhan'ın sorularını yanıtladı.

Hüseyin Baş, Süper kahraman arıyoruz. Atatürk’ten daha büyük bir süper kahraman siz okudunuz mu, duydunuz mu, gördünüz mü? ifadelerini kullandı. O sorulardan biri Türkiye'de liyakat ehli olmayan kişilerin kritik görevlere getirilmesi ile ilgiliydi.

Önce başa seçtiklerimize bakalım diyerek farklı bir yaklaşım sergileyen Hüseyin Baş, "Başa seçtiklerimizi, görev ve yetki verdiklerimizin liyakatini değerlendirmemiz gerekiyor. Orada bir problem başlarsa aşağı doğru indiğinde problem daha da büyür. Ama siz oraya layık olanı, liyakat ehlini koyduğunuzda, alta doğru indiğinizde yine aynı liyakatla karşılaşmış olursunuz. Problemi orada aramak gerekiyor. Bir belediyenin bir bölümüne layık olmayan biri atanmış, o belediyenin başına seçtiğiniz kişi bu makama layık değil ise o bölüme de liyakat ehlinin atanmasını bekleyemeyiz.  Milletimizin bunu bu şekilde görmesi gerekiyor" dedi.


NEDEN SÜREKLİ EHL-İ BEYT'İ ANLATIYORUZ?

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş Ehl-i Beyt'i neden bu kadar çok sevdiklerini, neden her platformda anlattıklarını da şu cümlelerle izah etti: "Topluma, dünyaya, insanlığa hizmet etmiş bütün insanları örnek almalıyız. Mesela İmam Ali. Merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş, hayatının büyük bir bölümünü Ehl-i Beyt'i anlatmaya vakfetti. Bunu bir beklenti, rant için de yapmadı. Alevilerden oy almak için yaptığımız söylendi, ne ilgisi var? Alevi kardeşlerimiz yine kendi partilerine oy verdi ama biz her zaman Ehl-i Beyt'i, o insanların güzel kişiliklerini anlatmaya devam ettik ve bu insanları Türkiye'ye tanıttık. İnşallah bundan sonra aynı enerji ile bütün dünyaya tanıtacağız."

ATATÜRK'TEN DAHA BÜYÜK BİR SÜPER KAHRAMAN VAR MI?

Toplumun örnek alması gereken isimler sorulduğunda Hüseyin Baş elbette Atatürk dedi ve sordu:
"Bugün Türkiye'de Atatürk'ün doğru düzgün bir filmi var mı? Yok... Atatürk bir çizgi film karakteri olarak çocuklara neden anlatılmıyor? Süper kahraman arıyoruz, daha büyük bir süper kahraman siz okudunuz mu, duydunuz mu, gördünüz mü? Yok ki böyle bir insan. Eğer biz bütün siyasal ve maddi rantları ortadan kaldırırsak ve bu insanları anlatmaya çalışırsak ve bunlarla ilgili platformlar kurabilirsek, tarihin ışığı ile geleceği aydınlatabilecek çok mükemmel fertler yetişecektir. "

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.