İstiklalspor 100. Yılını Şampiyonlukla Taçlandırdı

TFF Süper Amatör Ligi (SAL) 9. Grup da mücadele eden Bakırköy Osmaniye İstiklalspor yüzüncü kuruluş yılın da şampiyon oldu.

Spor Yayın: 07 Mart 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 07.03.2022 20:18:09
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

TFF Süper Amatör Ligi (SAL) 9. Grup da mücadele eden Bakırköy Osmaniye İstiklalspor yüzüncü kuruluş yılın da şampiyon oldu. 

 

Son maçını Florya Şenlikköy Stadında Şehzadebaşı ile oynayan İstiklalspor maçtan 7-0 galibiyetle ayrılarak şampiyonluğunu ilan etti. Kalabalık bir seyirci topluluğunun desteğiyle maç boyu rakibine üstünlüğünü kabul ettiren İstiklalspor uzun yıllardır hasret kaldığı, hak ettiği şampiyonluğa ulaştı. Maç sonrası görüşlerini aldığımız kulüp başkanı Adem Süleymanoğlu, hedeflerinin Türkiye süper liginde oynamak olduğunu söyleyerek “Kulübümüzün kuruluşu Cumhuriyetin ilalından da öncelere dayanır (1921)  1950’li yıllarda kısa süreli profesyonel deneyimi olan kulübümüz 72 yıldır amatör kümelerde mücadele etmektedir. 2021-2022 sezonunu gurup lideri olarak tamamlayıp Bölgesel Amatör Ligine (BAL) yükseldik. Hedefimiz öncelikle 3.lige yükselmek sonrasında da Eyüpspor’un, Ümraniyespor’un yaptığı gibi kademe kademe yükselerek profesyonel liglerde oynamak istiyoruz. Sezon sonunda 116 takımın yer aldığı İstanbul SAL Liginde 74 golle en fazla gol atan takım unvanını alarak aynı zamanda İstanbul birincisi de olduk. Bakırköy Osmaniye’de her zaman yanımız da olan bize desteklerini veren 60 bin nüfuslu bir mahallenin temsilcisi olan kulübümüz bünyesinde farklı branşlardan yaklaşık 400’e yakın sporcuya sahibiz. Kulübümüzün en büyük özelliklerinden biri de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal savaşı döneminde yaralanan futbolcularımız adına kulübümüze yaptığı iki maaş tutarı nakdi destektir. 72 yıl aradan sonra gelen şampiyonluğu kulübümüzün uzun yıllar başkanlığını yapan geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz ağabeyim Ahmet Süleymanoğlu’na armağan ediyorum.” Dedi.

Amatör Yöneticilik Özveri İster
Amatör spor kulüplerinde başkan ve yönetici olmanın zorluklarını dile getiren Adem Süleymanoğlu, amatör yöneticilik tamamen özveriye bağlıdır. Herhangi bir kurum ya da kuruluştan destek almadığınız sürece başarıyı yakalamak oldukça zordur ve bizler tüm ekibimizle birlikte zoru başararak şampiyon olduk. Açıklamasını da sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.