Kadına El Kalkmaz Deyip Ailesine Şiddet Uygulayanlarda Varmış

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabımdan seçilmiş kişilerin özel yaşamlarının bulundukları mevkii ile bağdaşmaması, topluma örnek olması şeklinde bir paylaşım yapmıştım.

Özel Haber Yayın: 28 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 28.12.2020 00:55:29
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabımdan seçilmiş kişilerin özel yaşamlarının bulundukları mevkii ile bağdaşmaması, topluma örnek olması şeklinde bir paylaşım yapmıştım. Paylaşımım sonrasında bazı meclis üyeleri hakkında çok sayıda olumsuz konuların anlatıldığı telefon ve mesajlar aldım. Küçükçekmece Belediyesi CHP Meclis Üyesi Nurettin Acar hakkında söylenenler oldukça dikkat çekiciydi. Nurettin Acar’ın çok yakını olduğunu söyleyen kişi isminin açıklanmaması halinde yaşananları tüm çıplaklığıyla anlatabileceğini söyledi. Kendisiyle buluştum ve başladı anlatmaya. Nurettin&Yeter Acar çifti yakın akrabadırlar. 30 yılı aşkın süre de evli kaldılar. Evlilikleri boyunca Yeter’in dayak yiyip şiddet görmediği gün neredeyse yok denecek kadar azdır. Dört çocukları var kız olanlardan birinin aşırı derecede erkeklik hormonu taşıması kendisinin psikolojik tedavi görmesine de sebeptir. Yeter Acar, bir gece öylesine aşırı derecede şiddete maruz kalmış ki aldığı darbeler sonucu geçici hafıza kaybı da yaşamış. Siyasetle hiç alakası yokken gördüğü şiddete rağmen aile birliğinin bozulmaması için CHP’ye üye olmuş Yeter. 15 yıl süresince de parti çalışmalarına katılıp emek harcamış.

Seni Doğrayacağım

Nurettin Acar erkek hormonları sorunu yaşayan kızına nasıl bir şiddet uyguladıysa kız evi terk ederek ortadan kaybolmuş. Bir hafta sonra eve geldiğinde de annesi Yeter, eşini kızını dövdüğü için mahkemeye vermiş. O sürede psikolojik sorunları olan kızı alıp yurda vermek istemişler. Yaşananlar sonrası oğlu annesine yaşanan bu olaylardan babasının ceza alabileceğini cezasını çekip dışarıya çıktığında daha vahim olayların yaşanabilecek olmasından korktuğunu söylemesi üzerine davayı geri çekmiş. Her geçen gün şiddetin artığını görmemek mümkün değil. Siyasi parti çalışmalarının yapıldığı bir süreçte Nurettin Acar, karısına sen eve git gelip seni doğrayacağım dediğinde çok korkmuş. Korkusundan eve gidemeyen Hacer birlikte yaşadığı oğlunu arayarak evden çıkması ve birlikte erkek kardeşine gitmeleri gerektiğini söyleyip evi terk etmiş. Bir ay boyunca da erkek kardeşinde kalmış.

Prim Borçlarını Kayınbirader Ödemiş

Nurettin Acar’ın meclis üyeliği için başvuru yaptığında başvuru ücretini arkadaşlarının verdiğini herkes biliyor. Emekli olmak için Bağkur ve SGK’ya olan prim borçlarını ödemesi için de kayın biraderi yardımcı olmuş. Kayın validesi de Yeter’le birlikte yaşıyordu. Kayın validesi yaşananlara şahit olduğu zaman hep oğluna bağırır, kovar, sen bu kadına layık değilsin, bu kadını hak etmiyorsun derdi. Tüm bu olumsuzlukları yaşayan Yeter kızının babasından dayak yemesi sonucu boşanma için mahkemeye başvurur. Mahkeme 25 bin lira tazminat ve aylık 300 lira nafaka bağlar. Nurettin Acar parası olmadığı beyanında bulunur ve 25 bin liralık tazminatı da ödemez. Yeter boşandıktan sonra oğlu ve kızıyla birlikte ağabeyine ait bir evde yaşamını sürdürmeye devam ediyor.

Yasalar Mağdurdan Yana

Yeter Acar, kocasından gördüğü şiddeti CHP Küçükçekmece örgütünde birçok kişiye anlatmış. Kendilerinden bu konuda destek de istemiş. İşin traji komik tarafı da konuşmalarında kadına el kalmaz diyen, bu anlamda siyasi eylemlerde yer alan, şiddete karşı olduğunu söyleyen Nurettin Acar’ın kendi ailesine şiddet uygulamasıdır. Unutmayalım ki 20 Mart 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6284 Sayılı Kanun'un amacı; şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.

 

YORUM-HABER : Yılmaz BACACI

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.