Kemal Çebi’ye Yalanlama

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin yaptığı açıklamaya mensubu olduğu partinin üyelerinden olan Ercan Özdağ tarafından yalanlama geldi.

Güncel Olaylar Yayın: 28 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 28.12.2020 01:00:03
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Geçtiğimiz günlerde Küçükçekmece Belediyesi’nin Kanarya Mahallesi’nde bulunan Atatürk Parkında yer alan semboller gündeme bomba gibi düşmüştü. Ulusal ve yerel basında sıklıkla yer alan haber sonrası Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, İBB’de yaptığı açıklamalarında, “Hiç kimse beni vatan, ulusal milliyetçiliğimle, ulusal sevdamla, bayrağımla, Cumhuriyetimle, Atatürk ilkelerine olan sevdamla sorgulamaya, yargılayamaya kalkmasın, o sorgulamanın yargılamanın altında kalır. Yıllardır ilçemizde ki bir mahallede (Kanarya Mahallesi) PKK bayrakları asılırken neredeydiniz? Ben geldikten sonra oralar Türk Bayraklarıyla donatıldı.” Şeklinde savundu. Bununla da yetinmeyen Kemal Çebi, Küçükçekmece Belediyesi resmi sayfasından bir de yazılı açıklama yaptı.

 

Halkı Yanlış Bilgilendiriyor

 

Bu açıklamalar sonrası CHP Küçükçekmece üyelerinden Ercan Özdağ Çebi’yi yanlış bilgi vermekle hitam etti. Geçtiğimiz aylarda Küçükçekmece Belediyesi ve Başkan Kemal Çebi’yi sosyal medyada eleştirdiği için disiplin kuruluna verilen Ercan Özdağ, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında Çebi’nin Kanarya Mahallesine haksızlık ettiğini vurguladı. Özdağ, Kemal Çebi’ye halka yanlış bilgi veriyorsun başkan diyerek, kendisi ve partili arkadaşlarıyla söz konusu mahallede Türk Bayrağı ve parti bayraklarının dağıtıldığını gösteren fotoğraflara yer vermiş. Özdağ, sosyal medya hesabından paylaştığı 2014 ve 2016 yıllarında çekilmiş değişik fotoğraflarla da iddiasını kanıtlamış.

 

Kanarya’da Türk Bayrakları Dağıtılmış

 

Sosyal medya paylaşımı sonrası kendisine telefonla ulaştığım Ercan Özdağ, yaptıklarının bununla sınırlı kalmadığını söyleyerek “Biz o tarihlerde çalışma yaparken Kemal Çebi ve ekibi ortada yoktu. Ben arkadaşlarımla birlikte iki ay boyunca gece yarılarından sabahın altısına kadar Kanarya Mahallesi dahil tüm Küçükçekmece’de bayrak asıyorduk. Buna o dönemin Küçükçekmece CHP İlçe Başkanı Haydar Koparan ve ilçe yöneticileri şahittir.  Ben ve arkadaşlarım bu çalışmaları yaparken hiç bir ücret, siyasi ikbal istemedik ve kendi şahsi aracımla bu çalışmaları yaptım. Sayın Çebi bizim bu çalışmalarımızı görmezden gelerek kendi siyasi geleceğini sağlamlaştırmanın peşine düşmüş.

 

NOT : Yaşanan olaylar sonrası Küçükçekmece Belediyesi seçim ortaklarından biri olan İYİ Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Fatma Çolak ve Küçükçekmece Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Ali Kıdık sosyal medya üzerinden bir açıklama yapmıştı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.