Kent Konseyi Basın Açıklaması… Nerden Baksan Tutarsızlık…

Bugüne kadar Bakırköy ilçesi için katkı sunacak hiçbir projede sesi çıkmayan Bakırköy Kent Konseyi grevde ki işçilerle alakalı basın açıklaması yapmış. Hakkını yememek lazım ne söylenmişse harfiyen yerine getirilen bir açıklama olmuş.

Özel Haber Yayın: 17 Kasım 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 17.11.2021 01:09:38
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

 

 

 

 

 

 

 

Bugüne kadar Bakırköy ilçesi için katkı sunacak hiçbir projede sesi çıkmayan Bakırköy Kent Konseyi grevde ki işçilerle alakalı basın açıklaması yapmış. Hakkını yememek lazım ne söylenmişse harfiyen yerine getirilen bir açıklama olmuş. Kent konseyi genel sekreteri Halim Kızılırmak, gazeteci bir arkadaşımızı arayarak grevde ki işçiler hakkında basın toplantısı yapacaklarını ve Bakırköy’de görev yapan arkadaşların telefon numaralarını istiyor. Küçükçekmece Belediyesi Başkan yardımcılığından bu yana tanıdığım Kızılırmak, ne hikmetse beni basın toplantısına davet etmekten imtina etmiş.  Kimler mi toplantıya katılmış? Selvi Sarıtaç, Ekrem Ünal, Bakırköy Gazetesi ve Bakırköy Belediyesi sözde basın bürosu çalışanları.

Bugüne Kadar Neredeydiniz?

Bakırköy Kent Konseyi Başkanı ve Yönetimine sormak lazım. Bakırköyspor Vakfı tesisleri yıkılırken, Yeşilköy’de huzurevi 3. Şahıslara verilmeye çalışılırken, son olarak Kızılaya’a devredilirken, İstanbul ve İncirli Caddesi’nde ki halkın tepkilerine neden olan ucube proje gündemdeyken, 33 dönüm arazinin satışı için meclisten yetki alınırken, Bakırköylüler kentsel dönüşümle ilgili basın açıklaması, eylemler yaparken, Cumartesi Pazarı ihalesine tepkiler yükselirken, tüm bunlara Bakırköy Kent Savunması ve Diren Bakırköy gurupları seslerini çıkarıp eylemler yaparken siz Bakırköy Kent Konseyi olarak (Kent Konseyinin çalışma ilkeleri başlıklı 7. Maddesinin C Bendi aynen şöyle der “c) Kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini ön planda tutmak,”) Siz bu madenin neresindeydiniz? Belediye Başkanının yaptığı açılış ve kokteyller de boy gösterip alkış tutuyordunuz. Şimdiye kadar Bakırköy yararına hangi projeniz kabul görüp hayata geçti? 7. Maddenin E bendi de şöyle der “e) Değişimi ve yenilikleri önceden fark ederek sonuç odaklı çalışma kültürünü benimsemektir.”

Basın Açıklamasına Katılanlara Soruyorum Kimden Yanasınız?

Basın açıklamasında “Belediyenin zorlanmasına rağmen işçi istihdamının yanında olduğunu” söyleyen Genel Sekreter Halim Kızılırmak ile ilgili Hürriyet Gazetesi’nde “Skandallarıyla tarihe geçtiler” başlıkla yer alan bir anekdot paylaşayım, yorumunu da sizlere bırakayım “Yerel yönetimlerde yaşanan yolsuzluk, usulsüzlük ve skandallar bazen öyle boyutlara ulaşır ki, çoğu zaman tüm Türkiye’nin gündemine oturur. Bir zamanlar yerel yönetici koltuğunda oturan Ankara Valisi ve Belediye Başkanı Nevzat Tandoğan, İSKİ Genel Müdürü Ergün Göknel, Şişli Belediye Başkanı Gülay Atığ, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Halim Kızılırmak ve Kuşadası Belediye Başkanı Engin Berberoğlu, bu skandalların en unutulmaz olanlarının başrol oyuncularıydı.”  

DÜZELTME METNİ

 

Bakırköy 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 22.12.2021 gün ve 2021/8979 D.İş sayılı kararına istinaden “Kent Konseyi Basın Açıklaması Nerden Baksan Tutarsızlık" başlıklı haberde yer alan Halim Kızılırmak hakkında ki düzeltme metnidir.

Yöntem.com sitesinde 17.11.2021 tarihli “Kent Konseyi Basın Açıklaması Nerden Baksan Tutarsızlık başlıklı haberin Genel Sekreter Halim Kızılırmak ile ilgili Hürriyet Gazetesi’nde “skandallarıyla tarihe geçtiler anekdot başlıkla başlayıp devam eden haberinizi düzelterek her ne kadar Hürriyet Gazetesi’nde böyle bir haber çıktıysa da Halim Kızılırmak hakkında cezai soruşturma açılmamıştır. Kamuoyu bilgisine saygıyla sunulur. 

Basın açıklamasına katılan Yenimahalle Muhtarı Nihat Özdemir’e de sormak lazım muhtarları temsilen yer aldığın Kent Konseyinin basın açıklamasına katılmak için 14 mahalle muhtarı mevkiidaşından onay alarak mı basın açıklamasına katıldın? Yoksa ben muhtarları temsil ediyorum böyle bir açıklama için onay almam, mevkidaşlarıma sormam gerekmez mi dedin?

Basın açıklamasına katılanlar arasında yer alan yazdığı yazılarla tüketim ve sosyolojik alanlarda halkı bilinçlendiren Levent Küçük’e sormak lazım. Yazdığınız yazılarınızda gündeme getirdiğiniz temel ihtiyaçların karşılanması, tüketicilerin yaşam kalitesinin artırılması yönünde günlük beş lira yemek ücreti verilen işçinin mi yoksa yüzde 3-5-7 oranında zam teklifi eden belediye yönetiminden taraf mısınız?

Acele Alınan Karar

Nerden baksan tutarsızlıklarla dolu bir gelişme. Kent konseyi üyelerine sorulmadan alınan bir basın açıklaması kararı. Aceleyle verilen bir karar olduğu saat 14;00 gibi basın mensupları telefonla aranıp davet ediliyor toplantının da saat 15;00’de olduğu söyleniyor. Üstüne üstlük Kent Konseyi’nin kendi yeri varken basın açıklaması belediye meclis salonunda yapılıyor. Zamanlama, mekan, neresinden bakarsanız bakın tutarsızlık.

YORUM HABER ; Yılmaz BACACI  
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.