KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYESİ YENİDEN PERDE DEDİ

Covid19 pandemi süresince perdelerini kapatan Küçükçekmece Belediyesi ‘Velinin Oğlu Orhan’ isimli oyunla tiyatro severlere yeniden merhaba dedi.

Kültür Sanat Yayın: 28 Aralık 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 28.12.2020 02:24:25
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Küçükçekmece’de de uzun bir dönem perdeleri kapalı kalan kültür ve sanat merkezleri seyircisine kapılarını açtı. Şair Orhan Veli Kanık’ın hayatını şiirleriyle konu alan,  tiyatro sanatçısı Hakkı Ergök’ün yazıp yönettiği ‘Velinin Oğlu Orhan’ oyunu ile sanatseverlere merhaba diyen Küçükçekmece Belediyesi, corona ile mücadele kapsamında gerekli tüm önlemlerini alarak gösterimlerine devam edecek. Küçükçekmece Belediyesi Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde galası gerçekleşen  ‘Velinin Oğlu Orhan’ virüsten korunma tedbirlerine uygun olarak, 37 kişi tarafından keyifle izlendi. Sahnelenen oyun Türkiye’de Orhan Veli’nin dramatik olarak anlatıldığı ilk ve tek oyun olma özelliğini de taşıyor.

 

Kemal Çebi: Biraz sabır

 

Oyunu izleyenler arasında bulunan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, pandemi sürecinde ilk tiyatro oyununa ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek yaptığı konuşmasında “Bu oyun, pek çok ilke imza atıyor. İstanbul şairi Orhan Veli, ilk kez onun da çok sevdiği İstanbul sazı tambur eşliğinde izleyiciye aktarılıyor. Sanatçılarımızı tebrik ediyorum. Küçükçekmece’de kültür ve sanatı vatandaşlarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Bu süreçte biraz daha sabredelim” dedi.

 

Hakkı Ergök: Destek olmasaydı, perdemizi açamazdık

 

Oyunla ilgili düşüncelerini dile getiren Hakkı Ergök,  Orhan Veli’nin bugüne dek pek çok kez sahneye taşındığını ifade ederek “Tiyatro ekolü değerli sanatçı Müşfik Kenter, yıllarca Orhan Veli, şiirlerini okudu. Bu oyuna hazırlanırken, o kadar zordu ki, hocanın etkisinden kurtulmak. Çünkü o bir ekol. Onun kötü taklidini yapmaktansa, başka bir şey yapmalıydık. Tamburu dahil ettik. Oyunun 3/2’sinde seyirci bir hayli güldürmeyi amaçladık. Çünkü Orhan Veli de mizahı seven bir kimliğe sahip. İzleyenler, Orhan Veli’nin ilk kez dramatik olarak tambur eşliğinde sahneye taşındığını gördüler. Özel bir tiyatro olsaydık, arkamızda kimse olmasaydı, perdemizi açamazdık. Belediye Başkanı Kemal Çebi’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.