Namı diğer Bizim Ahmet’in İsyanı

Ünyeliler’in yakinen tanıdıkları nam-ı diğer bizim Ahmet isyan edercesine yetkililere “Hepinize yazıklar olsun” şeklinde sitemde bulunmuş.

Yaşam Yayın: 23 Kasım 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 23.11.2022 23:11:13
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Ünyeliler’in yakinen tanıdıkları nam-ı diğer bizim Ahmet isyan edercesine yetkililere “Hepinize yazıklar olsun” şeklinde sitemde bulunmuş.

Sinirler Tavan Yapmış

Nam-ı diğer bizim Ahmet (Ahmet Altun)’u isyan ettiren devlet hastanesine giden yol güzergahında yapılan mavi bisiklet yolunun yapımıyla başlamış. Yağmurlu bir günde hastaneye gitmek için yola koyulan Ahmet Altun, mavi yolu takip ederek giderken üst geçidin altına geldiğinde bir anda yolun bitmesi Altun’un da sinirlenmesine neden olmuş.

Engelli Rampası Yok

Yolun bitmesinden çok bitim noktasında ya da yakınında bir yerde engelli rampası olmayışı bizim Ahmet’i daha da sinirlendirmiş. Yolun karşı tarafına geçebilmek için 500 metre yol kat ederek engelli rampası bulan Ahmet Altun, rampaya ulaşmak için de başka bir engelle karşılaşmış. Engelli rampasının sağ ve solunda direkler, zincirler var. Rampanın asıl görevi de engellilere yardımcı olmak için değil, deniz kıyısından kum alan kamyonlar için yapılmış. Karşılaştığı zorlukşlara sinirlenen Ahmet Altun, pes etmeden rampa arama çabası sonucu Jandarma karakolu karşısında bir yerde bulduğu rampayı kullanarak gitmek istediği noktaya ulaşmayı başarmış. Tüm bunlar yetmezmiş gibi yol ortasına dikilen bir direk de Altun’un sinir katsayısını tavan yaptırmış. Üç yıldır direğin sökülmesi için de ayrı bir uğraş veriyor.   

Derdini Anlatmadığı Kimse Kalmamış

Söz konusu yol hikayesinin Devlet Hastanesi’nin yeni yerine taşınmasıyla başladığını söyleyen Ahmet Altun, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı başta olmak üzere siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, bürokratlar ve konuyla ilgili birimler olmak üzere tüm ilgili ve yetkililere yolun durumunu aktarmış. Bir dönem Ünye Sakatlar Dernek Başkanlığı da yapan Altun, engellilerin yaşadığı zorlukları hem yaşayarak hem de görerek deneyimlediğini söyleyerek, hangi aklı evvel yetkililer böylesine bir projeyi hizmete sokmuş akıl alır gibi değil diyor.

 

Kazalar Çoğalmış

Engelli insanların yaşadığı mavi yol’un bitiş çilesi kendilerini zorunlu olarak kara yolu güzergahını kullanmaya itiyor. Böyle olması da kazaları kaçınılmaz kılıyor. Böylesine ucube bir projeyi hayata geçirerek engelli arkadaşlarının ve kendi yaşadığı zorluklarla ilgili son kararı Ünye ve Ünyeliler versin diyen bizim Ahmet, ama ben son sözümü söylemeden yapamıyorum.

Hepinize Yazıklar Olsun…

 

 

Yılmaz BACACI

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.