Sadık Usta’nın Türk Ütopyaları Raflarda Yerini Aldı

Felsefe Tarihçisi Sadık Usta, “Türk Ütopyaları” Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine özgürlüğü düşlemek isimli kitabını genişletilmiş olarak yeniden okuyucularıyla buluşturuyor.

Kültür Sanat Yayın: 16 Kasım 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 16.11.2022 17:09:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

Şüphenin Tarihi “Felsefeye giriş” Ömer Hayam’ın hayatı ve Fıçılarda Yaşamak isimli eserlerin de yer aldığı toplam 12 eseri bulunan Felsefe Tarihçisi Sadık Usta, “Türk Ütopyaları” Osmanlı’dan Cumhuriyet dönemine özgürlüğü düşlemek isimli kitabını genişletilmiş olarak yeniden okuyucularıyla buluşturuyor. Kafka Yayın Evi tarafından okuyuculara sunulan kitap, kitapçılarda ki raflarda ve İstanbul Kitap Fuarı’nda ki yerini aldı.

Okuyucularla buluşan kitap “Türkiye'de Cumhuriyet ve özgürlük davasının iddia edildiği gibi gökten düşmediğini, 1800'lerden itibaren devrimler ve özgürlük mücadelesi uğruna hayatlar feda edildiğini, çileler çekildiğini, ama yine de azimle mücadele edildiğini, bu mücadelenin manifestoları olan eserler ve devrimci ütopyalar yazıldığını gözler önüne sermekte.” Kitap içeriği aynı zamanda 150 yıllık Cumhuriyet ve demokratik devrim davasının hangi düşünsel köklerden beslendiğini ve Osmanlı'dan 1940'lı yıllara hangi demokratik reformlardan geçildiğini de belgeleriyle ortaya koymakta.

Osmanlı’dan Cumhuriyet Dönemi’ne Özgürlüğü Düşlemek adlı kitap, Türkiye’nin en prestijli üniversitelerinin yanı sıra Harvard, Columbia, New York, Princeton, Pennsylvania, Stanford, Sachsen-Anhalt Üniversitesi ve Amerikan Kongre Kütüphanesi’ne de alınmaya layık görülmüş.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.