SEDA YKS 2022’de yine başarının adresi oldu

Sultangazi Belediyesi Eğitime Destek Akademisi (SEDA), başarı geleneğini YKS 2022’de de sürdürdü. Bu yıl sınava SEDA ile hazırlanan yaklaşık her üç öğrenciden biri, Türkiye’nin en başarılı ilk 10 binlik diliminde yer almayı başardı. Gençleri sınavdan sonra da yalnız bırakmayan SEDA, dileyen tüm öğrencilere üniversite tercihlerinde ücretsiz ve profesyonel danışmanlık ve mentorluk hizmeti sunuyor.

Eğitim Yayın: 04 Ağustos 2022 - Perşembe - Güncelleme: 04.08.2022 15:35:13
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

 

Sultangazi Belediyesi Eğitime Destek Akademisi (SEDA), YKS 2022’deki başarılı öğrencileriyle bu yıl da adından söz ettiriyor. SEDA’nın yaklaşık her üç öğrencisinden biri, Türkiye’nin en başarılıları sıralamasında ilk 10 binde yer aldı. Geçtiğimiz yıllarda da Sultangazi’nin LGS ve YKS şampiyonlarını yetiştiren SEDA, böylece YKS 2022’de yine başarının adresi oldu.

Tam Destek, Yüksek Başarı

Öğrencileri LGS ve YKS’ye ücretsiz hazırlayan SEDA, sunduğu üstün nitelikli eğitimle dikkat çekiyor. Öğrenciler, sınavlara ferah sınıflarda ve SEDA’nın sağladığı kaliteli eğitim materyalleri eşliğinde hazırlanıyor. Hepsi de kendi alanlarının en iyilerinden olan SEDA öğretmenleri, tüm öğrencilerle bire bir ilgilenerek kişiye özel eğitim programı uyguluyor. Böylece her öğrenci, kendisi için en uygun programla sınava hazırlanarak başarıya giden yolda avantaj kazanıyor.

Tercih Sürecinde de Destek Devam Ediyor

Öğrencileri sınavdan sonra da yalnız bırakmayan SEDA, ilçenin altı noktasında üniversite tercih desteği sunuyor. Arzu eden tüm gençler, bu destekten ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Doğru okul seçimi konusunda tecrübeli olan SEDA öğretmenleri, öğrencileri puanları ve ilgi alanları doğrultusunda kendileri için en uygun olabilecek seçeneklere yönlendiriyor.

SEDA’nın YKS tercih noktaları şöyle sıralanıyor:

1-         15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı Tercih ve Mentorluk Noktası

2-         Sultançiftliği SEDA Şubesi Tercih Noktası

3-         İsmetpaşa SEDA Şubesi Tercih Noktası

4-         Habipler SEDA Şubesi Tercih Noktası

5-         Esentepe SEDA Şubesi Tercih Noktası

6-         Uğur Mumcu SEDA Şubesi Tercih Noktası

Gençler, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı Tercih Noktası’ndan haftanın 7 günü, 10.00 – 20.00 saatleri arasında, diğer tercih noktalarından ise yine haftanın 7 günü, 09.00 – 18.00 saatleri arasında yararlanabiliyor. 23 Temmuz’da hizmet vermeye başlayan tercih noktaları, son tercih tarihi olan 5 Ağustos'a kadar öğrencileri ağırlamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz Yılların Başarılı Öğrencileri de Tecrübeleriyle Yol Gösteriyor

SEDA, bu yıl yeni bir uygulama başlatarak geçtiğimiz yıllarda üstün başarı sergileyen öğrencilerle tercih sürecindeki gençleri buluşturuyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı SEDA Tercih Noktası’nda hayata geçen uygulamayla başarılı öğrenciler, tercih sürecindeki gençlerle deneyimlerini paylaşarak mentorluk yapıyor. Yeni uygulamanın oldukça yararlı olduğunu dile getiren gençler, tercih etmeyi düşündükleri bölümlerde okuyan öğrencilerden doğrudan bilgi alma fırsatı bulduklarını belirttiler.

15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı SEDA Tercih Noktası’nda konuşan Ceren Sarıhan, “Uçak Mühendisliği Bölümünü düşünüyorum. YKS’ye SEDA ile hazırlanmıştım ve sınavda 1600. oldum. Şimdi de tercih konusunda destek almak için buraya geldim. Burada, Uçak Mühendisliği Bölümünde okuyan bir arkadaşımız varmış. Biraz önce kendisiyle konuştum. Bölüm hakkında gayet yararlı bilgiler paylaştı. Bu bölümü seçtiğimde beni nelerin beklediğini anlamış oldum. Çok yararlı oldu. Sultangazi Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” dedi.

2019 yılında sınava SEDA ile hazırlanarak hayalindeki Hukuk Bölümünü kazanan Ahmet Battal da şöyle konuştu: “Şu anda İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyorum. Buraya gelerek tercih sürecindeki öğrencilere mentorluk yapıyorum. Hukuk Bölümünü tercih etmeyi düşünen arkadaşlarımızın bölüm hakkında öğrenmek istediklerini kendilerine anlatıyoruz. Öğrencilerden de çok olumlu geri dönüşler alıyoruz, buradan mutlu ayrılıyorlar. Bu, Sultangazi Belediyesi’nin sağlamış olduğu çok büyük avantajlardan bir tanesi.”

“Gençlerimizin iyi bir geleceğe sahip olması için tüm gücümüzle onların yanındayız”

Sultangazi Belediyesi olarak en büyük önceliklerinin yeni nesilleri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Evlâtlarımız, hangi alanı tercih ederlerse o alanda en iyisi olabilecek niteliklere sahipler. Sultangazi’nin pırıl pırıl çocukları, gençleri, Türkiye’nin gurur kaynağı olacak bilim insanları, milli sporcuları ve sanatçıları olacaklar. Buna can-ı gönülden inanıyoruz ve evlâtlarımızı tüm gücümüzle destekliyoruz. Evlâtlarımızın hayallerindeki okullara ve bölümlere kavuşması için SEDA’da son derece kaliteli bir eğitimi ücretsiz olarak sunuyoruz. Sınavlara SEDA ile hazırlanan gençlerimizin güzel başarıları, bizim için de büyük mutluluk kaynağı oluyor. SEDA, ücretli sınava hazırlık kurslarını her yıl geride bırakarak Sultangazi’de başarının değişmeyen adresi olduğunu gösteriyor. SEDA ile gençlerimizin ailelerine de önemli bir destek sağlıyoruz. Eğer bu gençler SEDA yerine ücretli kurslara giderlerse, bunun ailelere yansıması yıllık, toplamda 15 milyon TL’nin üzerinde bir masraftır. SEDA ile hem gençlerimiz başarıya ulaşıyor hem de bu para, komşularımızın cebinde kalıyor. Çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe en güzel şekilde hazırlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.