Şefler Sultangazi'de Yarıştı

Gastronomi meraklıları, Sultangazi Şefler Zirvesi Yemek Yarışması’nda bir araya geldi. Usta şeflerin yanı sıra lise öğrencilerinin de katıldığı yarışmada birbirinden lezzetli yemekler pişirildi. Yarışmada en dikkat çekici yemekleri yapan şefler, madalyanın sahibi oldu.

Yaşam Yayın: 08 Kasım 2022 - Salı - Güncelleme: 08.11.2022 12:22:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 

Yemek meraklıları ve farklı lezzetleri deneyimlemeyi sevenler İstanbul Şefler Zirvesi ve Yemek Yarışması ve Gastronomi Fuarı’nda buluştu.

Sultangazi Belediyesi, Gastronomi Şefler Federasyonu, Selahattin Eyyübi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi işbirliğiyle Sultangazi Etkinlik Alanı’nda düzenlenen fuara Sultangazi Belediye Başkan Yardımcıları Nurcan Öztürkmen ile Fatih Sultan Mehmet Çiçek, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yöresel Yemekler Tanıtıldı

Van, Diyarbakır ve Tokat yöresi yemeklerinin tanıtıldığı etkinlikte Türk Mutfağı konulu panel yer alırken, Şehirler Gastronomi oturumu da düzenlendi.

Şefler Kıyasıya Yarıştı

Yöresel yemeklerinin tanıtılmasının ardından Türkiye’nin dört bir yanından gelen şefler, Şefler Zirvesi Yemek Yarışması’nda birinci olmak için ter döktü. Şefler Zirvesi Yemek Yarışması’nda alanında ün yapmış şeflerin yanı sıra, lise öğrencileri de en iyi yemeği pişirebilmek için kıyasıya yarıştı. 3 gün süren etkinlikte şef ve şef adayları, Türk ve dünya mutfağının en sevilen yemekleri pişirebilmek için zamanla yarıştı.

Keledoş İkram Edildi

Van denilince akla gelen ilk yemek olan ‘Keledoş’ etkinlik alanını ziyaret eden vatandaşlara ikram edildi. Bakliyat ve kavurmayla yapılan yemek ziyaretçilerin de beğenisini kazandı.

Şeflere Madalya Verildi

Şeflerin tatlı yorgunluğu ödülle son buldu. Başlangıçtan ara sıcağa, ana yemekten tatlıya en iyi menüyü çıkaran şefler madalyanın da sahibi oldu. Dereceye giren lise öğrencilerinin heyecanı görülmeye değerdi. Başkan Yardımcılarının ödüllerini sahiplerine takdim etmesinin ardından fuar, çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.