Sevda Gül Tunçer; HDP Kapatılmalıdır

Zafer Partisi sözcüsü Sevda Gül Tunçer partisinin haftalık basın toplantısında konuştu. Gündemi değerlendiren Tunçer, İçişleri Bakanı, ‘Erbil’de Şam’da güvenliği biz sağlayacağız’ diye dalga geçerken, İstiklal Caddesi’nde bombalar patlıyor.’’ dedi. Sevda Gül Tunçer ayrıca; “HDP eli kanlı terör örgütü PKK’nın meclisteki uzantısıdır ve derhal kapatılmalıdır” dedi.

Politika Yayın: 16 Kasım 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 16.11.2022 15:56:12
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

 

Zafer Partisi sözcüsü Sevda Gül Tunçer partisinin haftalık basın toplantısında konuştu. Gündemi değerlendiren Tunçer, İçişleri Bakanı, ‘Erbil’de Şam’da güvenliği biz sağlayacağız’ diye dalga geçerken, İstiklal Caddesi’nde bombalar patlıyor.’’ dedi. Sevda Gül Tunçer ayrıca; “HDP eli kanlı terör örgütü PKK’nın meclisteki uzantısıdır ve derhal kapatılmalıdır” dedi.


HDP, İKTİDARLA PAZARLIKTA ELİNİ YÜKSELTTİ.

Haziran 2023 seçimlerine yaklaştığımız bu günlerde iktidar ve muhalefet arasındaki oy savaşları hızını artırdı. Uzunca bir süredir Cumhuriyet Halk Partisi HDP’ye yeşil ışık yakarken, geçtiğimiz haftalarda gazeteci İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti öncesinde havalimanında Ahmet Türk’le karşılaştıklarını ve HDP’li Ahmet Türk’ün, “bizim tercihimiz Kılıçdaroğlu'ndan yana” dediğini ileri sürdü. Taraflardan ise konuya ilişkin yalanlama gelmedi. Böylelikle 50+1 savaşının kızıştığı bu dönemde HDP, iktidarla pazarlıkta elini yükseltti.

HDP’nin kapatılması gerektiğini savunan Bahçeli, “mecliste grubu bulunan siyasi partilerin ziyaret edilmesi son derece doğru ve doğal bir adımdır” dedi.

Kısa bir süre geçmesinin ardından düne kadar HDP’yi şeytanlaştıran AKP, bugün başörtüsünü asıl pazarlıkların örtüsü kılarak HDP ile temaslara başladı. AKP'nin bu temaslarından sonra, düne kadar “şiddeti ve terörü siyasal bir araç olarak kullanan, anayasal düzeni yıkmak amacıyla şiddeti savunan partiler hukuk devleti gereğince kapatılmalıdır” diyerek HDP'nin kapatılması gerektiğini savunan Bahçeli, “mecliste grubu bulunan siyasi partilerin ziyaret edilmesi son derece doğru ve doğal bir adımdır” dedi. Düne kadar anayasal düzeni yıkmakla itham edilen HDP bugün tırnak içinde, anayasa değişikliğinin görüşüleceği parti oldu. Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı Perinçek, “herkese kucak açıyoruz gelin kucaklaşalım” diyerek teröristlere çağrıda bulundu. Hızla gelişen bu sürece ilişkin hafızalarımız taze.


HDP eli kanlı terör örgütü PKK’nın meclisteki uzantısıdır ve derhal kapatılmalıdır.

Kılıçdaroğlu, iki lafından birinde Demirtaş’a özgürlük diyerek HDP'ye şirinlik yaparken, AKP iktidarı, cezaevinde iç kanama geçiren 82 yaşındaki Çetin Doğan Paşa’dan adli tıpa giderken kendisine verilecek koruma görevlilerinin gidiş dönüş uçak bileti parasını istedi ama HDP’li Demirtaş’ı özel jetle babasını ziyarete yollayarak şirinlik yapma yarışından geri durmadı. İstediğiniz kadar oy kavgasına tutuşun, 2. İhanet Sürecine girmenize izin vermeyeceğiz! HDP mecliste grubu bulunan bir siyasi parti değildir. Dağdakilerin takım elbise giymişi, gelip TBMM'de siyaset yapamaz. HDP eli kanlı terör örgütü PKK’nın meclisteki uzantısıdır ve derhal kapatılmalıdır.

İçişleri Bakanı, “Erbil’de Şam’da güvenliği biz sağlayacağız” diye dalga geçerken, İstiklal Caddesi’nde bombalar patlıyor
Bugün önümüzde ikinci ihanet süreci trafiği ve Haziran 2023 seçimleri öncesi eriyen bir AKP varken, Taksim’in göbeğinde bombalar patlarken, çıkın anlatın Haziran-Kasım arasında ne oldu? Patlayan bombaların pimini kim çekti? “50+1’i verin bu iş huzur içinde çözülsün” mü diyorlar? Anlatın bir milletvekilliği uğruna susmayın. Tekrar o günlere dönmek, sokağa çıkmaktan korkmak istemiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı, “Erbil’de Şam’da güvenliği biz sağlayacağız” diye dalga geçerken, İstiklal Caddesi’nde bombalar patlıyor, çıkın konuşun artık. Yetkili makamlarca İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyı gerçekleştiren failin Suriye’nin Afrin bölgesinden geldiği açıklandı. Bu kişinin Filistin asıllı olduğu bilgisini aldık.


Sorularımızın cevabını istiyoruz, doğruları açıklayın!

Birleşmiş Milletler ‘in ION yardım programından 6 aydır istifade ettiği doğru mu?

Türk terörle mücadele tarihinde benzer bir Birleşmiş Milletler yardımı alan yabancı terörist var mı?

Patlamadan hemen sonra Şişhanenin önünde infaz ettiğiniz kimdi?

Süleyman Soylu ABD’nin taziyesini kabul etmiyoruz derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’yi de dâhil eden teşekkür mesajı yayınladı. Nasıl bir münakaşanın içinde halkı yanıltıyorsunuz? Sorularımızın cevabını istiyoruz, doğruları açıklayın!

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.