Srebrenitsa Soykırımı Düzenlenen Koşuyla Anıldı

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenerek geleneksel hale getirilen Srebrenitsa'da soykırıma uğrayan 8 bin 372 kişiyi anma koşusu yapıldı.

Spor Yayın: 03 Temmuz 2022 - Pazar - Güncelleme: 03.07.2022 17:57:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenerek geleneksel hale getirilen Srebrenitsa'da soykırıma uğrayan 8 bin 372 kişiyi anma koşusu yapıldı. Yeşilköy sahilinde başlayan 8 bin 372 metrelik parkurda yapılan koşuda start noktasında son buldu. Start verilmeden önce günün anlamının soykırım da yitirilen canlar olduğunu söyleyen Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, amaçlarının öç almak olmadığını söyleyerek başladığı konuşmasında “ Amacımız öç almak değil dünyanın hiçbir yerinde bir daha soykırımın yaşanmaması, yaşanan acıları unutturmamaktır.  1992-1995 yılları arasında yaklaşık 200 bin vatandaşımız soykırıma uğradı. 11 Temmuz Srebrenitsa Boşnak Soykırımı'nda 8 bin 372 kişinin öldürülmesi, soykırıma uğraması, Lahey Adalet Divanı'nda soykırım olarak tescillenmesinin nedenidir. Bizim için 92 senesinin mart ayında başlayan 95 senesinin aralık ayında sonlanan yaklaşık 200 bin şehidimizin olduğu bir soykırım. Anma koşusunun bu yıl ikincisini düzenliyoruz. Bu koşunun amacı, orada yitirdiğimiz canlarımızın anılarını yaşatmak. Amacımız öç almak değil dünyanın hiçbir yerinde bir daha soykırımın yaşanmaması için unutmamak ve unutturmamak. Aynı dönemde Bosna'da bu katliam uygulanırken Sivas'ta da 93 yılında orada 35 canımız yakılarak katledildi. Dünyada bir daha bu tür katliamların yaşanmaması adına bu koşuyu organize ettik." ifadelerini kullandı. Bakırköy Belediyesi ve Türkiye Bosna Sancak Derneği tarafından düzenlenen vatandaşların ve STK’ların yoğun ilgi gösterdiği koşuya katılanları CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu yalnız bırakmadı. 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.