Sultangazi Belediyesi’nden Girişimci Kadınlara Destek

Sultangazi Belediyesi, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı (WALD) işbirliği ile Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR) tarafından fonlanan ‘Yenilikçi Girişimci Kadınların Desteklenmesi’ adlı projeyi hayata geçirdi. İki ayrı atölyede eğitimlerin verildiği proje ile üretilen ürünler SU-MEKAN’da tanıtıldı.

Güncel Olaylar Yayın: 29 Ocak 2021 - Cuma - Güncelleme: 29.01.2021 19:02:39
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kadın ve gençleri ön planda tutan projeleri hayata geçiren Sultangazi Belediyesi, Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR) ve WALD işbirliği ile anlamlı bir projeye imza attı. ‘Yenilikçi Girişimci Kadınların Desteklenmesi’ projesiyle, kadınlara kendilerini geliştirme ve üretici kimliklerini keşfetme fırsatı da tanımış oldu. Alanında uzman eğitimciler, iki ayrı atölyede ev sahibi topluluk ve uluslararası koruma ihtiyacı içindeki kişilerden oluşan kadın katılımcılara uygulamalı eğitimler verdi.

2 Ayrı Atölyede Eğitim

Mutfak atölyesinde kadınlar organik gıda üretimi konusunda eğitim alarak, erişte, nar ve ayva reçeli üretimi gerçekleştirdi. Dikiş atölyesinde ise, içinde bulunduğumuz koronavirüs salgınında yanımızdan ayırmadığımız maskelerin nasıl yapıldığına dair eğitim verildi. Yıkanabilir maske yapmayı öğrenen katılımcılar, ürettikleri ürünlerin satışa sunulmasıyla da aile bütçesine katkıda bulunma fırsatı da elde edecek.

Üretilen Ürünler Sergilendi

Eğitimlerin sonunda üretilen ürünler, Sultangazi Kadın Kültür Sanat ve Mesleki Eğitim Akademisi (SU-MEKAN)’nde tanıtıldı. Sade, karışık, pancarlı, havuçlu ve ıspanaklı erişteler iştah kabartırken, nar ve ayva reçeli görüntüsüyle gözlere hitap etti. Renk renk, desen desen yapılan yıkanabilir maskeler de stantlardaki yerini aldı.

Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ile eşi Tuba Dursun, WALD Akademi Direktörü Hülya Alper, UNHCR İstanbul Temsilcisi Selçuk Şatana, Sultangazi Belediyesi kadın meclis üyeleri de SU-MEKAN’daki tanıtım programındaydı. Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, stantları tek tek inceledi. Eline bıçağı alan Dursun, erişte kesen kursiyerlere eşlik etti.

Dursun: Kadın istihdamını artırıyoruz

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, kadınların sosyal ve ekonomik hayatını desteklemek adına çalıştıklarını belirterek başladığı konuşmasında “Kadın istihdamını artırmak ve desteklemek için Birleşmiş Milletler Mülteci Örgütü (UNHCR)  ve WALD işbirliği ile ‘Yenilikçi Girişimci Kadınların Desteklenmesi’ projesini hayata geçirdik. İki ayrı atölyede 30 kadınımıza eğitimler verdik. Onların aile bütçesine katkıda bulunmaları için üretici kimliklerini ön plana çıkaracak yeni projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.